EYÜP CAN YAZICI

EYÜP CAN YAZICI

12. Ulusal PDR Öğrenci Kongresi İçin Öneriler

12. PDR ÖĞRENCİ KONGRESİ İÇİN ÖNERİLER

PDR Öğrenci Kongresi bu yıl 23-24-25 Temmuz tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Kongreye sayılı günler kaldı. Biz de bu yıl ilk kez kongreye katılacak arkadaşlarımızı düşünerek kongre için öneriler sunmayı düşündük.

Öncelikle kongrenin temasına dikkat çekmek istiyorum. Bu yılki kongrenin teması “İletişim, Gelişim, Değişim ve Her şey için PDR”. Kongrede yer alan etkinlikler bu tema üzerinde şekillenecek. Bu sebeple kongre başlamadan evvel bu kavramlar üzerinde düşünmekte, mümkünse birkaç satır yazı yazmakta fayda var. Kongre bitiminde bu yazıyı okuyarak kongrenin size neler kazandırdığını net bir şekilde görebilir ve bu katkıları ayrıca yazabilirsiniz. Kongre yaklaştıkça çalıştay kaydı ve konaklama kaydı gibi iki önemli kayıt karşımıza çıkıyor. Bu konularda olabildiğince dikkatli davranmalı, sosyal medya ve kongrenin web sitesinden yapılan duyuruları takip etmeli ve işlemleri zamanında yapmalıyız ki bu iki önemli konuda mağduriyet yaşamayalım. Özellikle çalıştay seçimi kongreden verim alabilmek için çok önemli. Kongrenin web sitesinde yayımlanan çalıştay konuları arasından size “en çok katkıda bulunacağını düşündüğünüz” çalıştayı seçmelisiniz. Çalıştaylar her biri birbirinden değerli hocalarımız tarafından verilecek fakat özellikle dersini dinlemek istediğiniz bir hoca varsa bunu da göz önünde bulundurmanız sizin için faydalı olacaktır. Unutmayın ki farklı üniversitelerden hocalarla tanışmak, onlardan bizzat ders almak sizin için değerlendirilmeyi bekleyen büyük bir şans olacaktır. Şunu da belirtmeliyim ki “sadece bir çalıştaya katılma hakkımız var ve birden fazla çalıştaya başvuru yapanların çalıştay kayıtları silinecek.” Bu konuda dikkatli olmanız hem sizin hem de kongre ekibinin zor durumda kalmasını engelleyecektir. Kongrede sunulacak olan bildiriler özellikle akademik kariyer düşünen katılımcılar için çok faydalı olacaktır. Bildirilerde sunulacak olan araştırmalar alanımızda ne tür araştırmaların yapıldığını görmek için önemli. Sunulacak olan onlarca bildiriden edineceğimiz bilgiler de şüphesiz ki bize oldukça şey katacaktır. Kongre düzenleme ekibi geçmiş yıllarda yaşanan problemleri göz önünde bulundurarak bu yıl bildiri sunumlarının zamanını uygun şekilde ayarlamış, kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Artık bizlere de bildiri sunumlarına katılarak araştırmacı arkadaşların emeğine saygı duymak düşüyor.

Kongrede yine birbirinden değerli hocalarımızın konferans, panel ve konuşmaları olacak. Bu etkinliklerden olabildiğince iyi istifade etmemiz kişisel gelişimimiz ve mesleki farkındalığımız açısından çok önemli. Etkinliklere olabildiğince aktif olarak katılmalı, hocalara sorular sormalı, yapıcı tartışma ortamları yaratmalıyız. Ayrıca konu dışı sorulardan ve tartışmalardan ne kadar kaçınırsak kongre o kadar sağlıklı ve yapıcı şekilde ilerler. Kongrede katılımcılar, kongre düzenleme ekibi, hocalar ve diğer personelle birlikte 1000’e yakın insanın bir arada bulunacağı bir ortam olacak. Böyle kalabalık bir ortamda birçok sıkıntının yaşanması oldukça doğaldır. Sıkıntı yaşadığımız durumlarda sorunu bir PDR öğrencisine yakışır şekilde çözmeye çalışmalı, işleri zora koşmak yerine sağlıklı iletişim kurmalı ve sabırlı olmalıyız. Eminim ki kongre düzenleme ekibi şimdiye kadar olduğu gibi kongre sırasında da bizlerin problemlerini çözmek, bize sıkıntı yaşatmamak için elinden geleni yapacaktır.

Öğrenci kongreleri ülkenin dört bir yanından farklı üniversitelerden gelen PDR öğrencilerinin buluşma noktası oluyor.

Bu insan çeşitliliği bir PDR öğrencisi için bulunmaz bir nimettir. Kongrede birçok insanla iletişim kurmak kaçınılmaz olacaktır. Bu durum farklı bilgiler ve tecrübeler edinmemizi sağlayacaktır. Edindiğimiz bu bilgi ve tecrübeler ise bir PDR öğrencisi olarak gelişimimizi olumlu yönde etkileyecektir. Yoğun iletişim sayesinde belki kendimizi daha iyi tanıma fırsatımız olacak, sevdiğimiz ve sevmediğimiz özelliklerimizi fark etme imkânımız olacaktır. Bunu bir fırsata dönüştüren PDR öğrencileri ise sevmediği ya da geliştirmesi gerektiğini düşündüğü özellikleri için değişim kararı alacaktır. Öğrenci kongreleri unutulmayacak anılar biriktirmek, uzun yıllar devam edecek dostluklar kurmak ve mutlu zamanlar geçirmek için büyük bir fırsat. Bu fırsatı iyi değerlendirmenizi öneriyor ve insanlarla “şahane” ilişkiler kurmanızı umuyorum.

Ve son olarak eğlencelerden bahsedelim.

Kongrenin ilk günü açılış kokteyli, ikinci günü gala yemeği ve üçüncü günü sosyal program kongrenin yorgunluğunu atmanın, hoş zaman geçirmenin ve eğlencenin dibine vurmanın 3 harika fırsatı. Bu etkinlikler sırasında hiç unutmayacağınız kadar güzel zamanlar geçirmenizi diliyorum. Yazımı sonlandırırken hepinize iyi dileklerimi sunuyorum. Umarım hepimiz için faydalı, eğlenceli ve unutulmaz bir kongre olur. Eskişehir’de görüşmek dileğiyle…

EYÜP CAN YAZICI

Bu yazı toplam 4839 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.