Dergi p.Dr. Ekibine Katılın

Dergi p.Dr. Ekibine Katılın

PDR bölümünün haklarını savunmayı ve özellikle “alan dışı atama” yanlışlığına karşı medya gücü oluşturmayı amaçlayarak yayın yolculuğumuza başladık. Dördüncü yılımıza girerken, şimdiye kadar dokuz sayı çıkarmış olmanın sevincini yaşıyoruz.

 

Dergimizin Ortaya Çıkış Süreci

İlk olarak, Dergi p.Dr.’nin “neden yayın yaptığını” anlatarak başlayalım. PDR bölümünün haklarını savunmayı ve özellikle “alan dışı atama” yanlışlığına karşı medya gücü oluşturmayı amaçlayarak yayın yolculuğumuza başladık. Dördüncü yılımıza girerken, şimdiye kadar dokuz sayı çıkarmış olmanın sevincini yaşıyoruz.

Bu süreçte her zaman “Sermayemiz samimiyetimizdir” mottosuyla hareket ettik. “Sizden aldığımız destekle güçlüyüz!” bilincini kuşandık. “Son kullanma tarihi geçmeyen tek dergiyiz!” dedik. Temsilci arkadaşlarımızın, namı diğer gönüldaşlarımızın engin yürekleri sayesinde bugünlere ulaştık.

Yalnızca matbu hâle gelmiş yazılardan ibaret olmasın istedik dergimiz... İçerisine bir tutam umut kattık, biraz aşk, biraz heyecan... Sonra dostlukla, muhabbetle ve azimle yoğurduk mail adresimize gelen materyalleri...

Her sayımızın matbaadan çıkması ayrı bir huzur kaynağı oldu bizim için, dergilerin gelmesini sevgilimizi bekler gibi bekledik.    

Çok Güzel Tepkiler Aldık

PDR Bölümü’nde, Psikolojik Hizmetler gibi koskocaman bir sahada ulusal öğrenci dergisi yoktu. Dört üniversiteyle başladığımız yayın yolculuğumuz, kırktan fazla üniversiteye ulaşarak sürüyor.

Gazeteciler, web sitesi yöneticileri, üniversite hocaları ve temsilci arkadaşlarımız çalışmalarımıza destek verdiler. Çabalarımızdan dolayı içten tebriklerini ve teşekkürlerini ilettiler. 

İletişim adresimiz olan dergipdr@gmail.com’a 2000 civarında mail düştü. Bu maillerin bir kısmı görüş ve öneri, bir kısmı dergiye gönderilen yazılardan oluşuyordu. Gönderilen metinlerden yaklaşık 250 tanesini, dergimizin sayfaları arasında “psikoloji içerikli metin” olarak yayınladık.

Dergimizin ana sloganını “Son kullanma tarihi geçmez!” şeklinde belirledik. Gerçekten de eski sayılarımızın içeriği hiçbir zaman pörsümüyor ve bayatlamıyordu. Çünkü güncel haberler veren ve kısa sürede ölen metinleri yayınlamadık. Bu nedenle eski sayılarımız da her daim ilgi gördü, PDR bölümü mensupları tarafından akılcı bir karar doğrultusunda arşivlenmek istendi.

Sosyal Medya Sayfalarımız...

Sosyal medya sayfalarımız da güzel bir gelişim içerisinde... Facebook sayfamızda 15000 olmak üzere, twitter ve instagram hesaplarımızda bizi takip eden yaklaşık 20000 arkadaşlarımız var. Tanışmasak da arkadaşımız olan bu insanlar, gönderilerimizi beğeniyle takip ediyor.

Ayrıca siz değerli okurlarımızla hem kongre, seminer gibi gerçek platformlarda; hem de sosyal medya sayfaları ve web sitesi gibi sanal ortamlarda iletişimimizi sürdürüyoruz.

Aramıza Katılın, Kendinizi Geliştirin!

Dergi p.Dr. birçok farklı sanal platformda yer alıyor. Bu nedenle aramıza katılacak, ekibimize dahil olacak arkadaşlar arıyoruz.

Özellikle web sitemizde psikoloji içerikli yazılar yazmak ve yayınlatmak isteyen arkadaşlarımız aşağıdaki iletişim bilgilerinden bize ulaşırlarsa seviniriz. Bildiğiniz gibi www.dergipdr.com üzerinden yayın yapan sitemiz, psikoloji alanındaki aktif portallar arasında yer alıyor. Siz de kısa bir değerlendirilmeye tabi tutulduktan sonra, kolayca site ekibimiz içerisinde yer alabilirsiniz.

Dergimizde yazar olmak için, hazırladığınız Psikoloji içerikli metinlerinizi dergipdr@gmail.com adresine gönderebilirsiniz. Metinler, yayın kurulu tarafından değerlendirmeye alındıktan sonra basıma alınmaktadır.

Okul veya sınıf temsilcimiz olmak için detaylı açıklama yine web sitemizde bulunmaktadır. Düşünürseniz, zor ve yorucu bir aktivite olmayan okul temsilciliği yapmak için “temsilci başvuru formu”nu doldurabilirsiniz.

Bunun yanı sıra facebook, twitter ve diğer sosyal medya sayfalarımızda editör olarak psikoloji içerikli paylaşımlarda bulunmak isteyen PDR’ciler de bizimle iletişime geçebilirler.

Son olarak, photoshop gibi bilgisayar programlarını iyi düzeyde kullanabilen ve bilişim konularında bize yardımcı olacak arkadaşlarımızı aramıza bekliyoruz.

Mesleğimiz için birlikte çalışmak ve PDR bölümünü daha güzel günlere hep beraber ulaştırmak üzere... Aramıza bekliyoruz

Bu haber toplam 5329 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum