Dergi P.Dr. Neden Yayın Yapıyor?

Dergi P.Dr. Neden Yayın Yapıyor?

Mesleğimizin kıymetinin bilinmesi için yetkili isimlere ulaşıyor ve sizlerin temsilcisi olarak PDR’nin bir uzmanlık alanı olduğunu anlatıyoruz. Son olarak eski Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’i Nisan 2012’de makamında ziyaret ettik. 2014'teki atamalarda bölümümüze alan dışı atama yapılmaması için, mevcut bakan NABİ AVCI'yla görüşme girişimlerimiz devam ediyor.

DERGİ p.Dr. NEDEN YAYIN YAPIYOR?

 

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü, ülkemizde henüz gelişmekte olan, yeterince tanınmayan ve önemi bilinmeyen bir meslek dalı… Bu nedenle bölümümüz mensupları çeşitli sıkıntılarla karşılaşabiliyor. Örneğin eğitim sürecimizde, kendimizi yetiştirecek okul dışı etkinlikler bulmakta zorlanabiliyoruz. Ayrıca PDR’cilerin Milli Eğitim Bakanlığı’na istihdamında ciddi işlem hataları yapılıyor.

Biz Kimiz?

Bizler ise, “PDR bölümü nasıl gelişir?” diye yanıp tutuşan ve sosyal medya aracılığıyla tanışan bir grup arkadaşız. Politik veya siyasi amaçlarla değil mesleki kaygılarla bir araya geldik. Düşünce yapısı anlamında heterojeniz ve bizi birbirimizin yalnızca mesleki bilgileri ilgilendiriyor. Kimimiz sizle aynı sınıfta, kimimiz yüksek lisans ve doktorasına devam ediyor. Ancak amacımız aynı: Hem kişisel ve sosyal gelişimimizi sağlamak hem de mesleğimizin ilerlemesi için çaba harcamak…

PDR alanında Mesleki Yayın Olsa N’olur Olmasa N’olur?

PDR’cilerin mesleki bilincini artırma, üniversite hayatını dolu dolu geçirmek isteyenleri yönlendirme, okurlarını psikolojik hizmetler konularında bilgilendirme gibi amaçlarla yola çıkan dergimiz, başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor.

Neler Yapıyoruz?!

Felsefe grubu öğretmenlerinin PDR’ci olarak atanmasının, yani “alan dışı atama” yapılmasının engellenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu bağlamda, mesleğimizin kıymetinin bilinmesi için yetkili isimlere ulaşıyor ve sizlerin temsilcisi olarak PDR’nin bir uzmanlık alanı olduğunu anlatıyoruz.

Son olarak eski Milli Eğitim Bakanı Ömer DİNÇER’i Nisan 2012’de makamında ziyaret ettik. Birçok sivil toplum kuruluşu bakanla görüşemezken, bizler trajımızın yüksekliği yani sizlerin desteği sayesinde bakanlık tarafından ağırlandık. Bu anlamda sizlerin desteği sürerse, mesleğimiz adına bakanlık düzeyindeki görüşmelerimiz yeni dönemde de devam edecek…

2014 Atamaları İçin Bastırıyorlar

Bildiğiniz gibi 2014 yılındaki atamalarda, bizlerin yerine okullara PDR’ci olarak atanabilmek için şimdiden gündem oluşturmaya başlayan binlerce Felsefe grubu mezunu var. Nisan ayında çıkartmış olduğumuz bu sayının öncelikli amacı, bu yıl ve önümüzdeki yıllarda alan dışı atamaya engel olmak…

En son 2011’de tekrarlanan ve ne yazık ki bize çok da uzak olmayan “alan dışı atama” olayının, bir daha kesinlikle yapılmamasını sağlayabilirsek; şu anda birinci, ikinci ve üçüncü sınıfta okuyan arkadaşlar, mezun olduklarında açıkta kalma tehlikesi yaşamayacaklar. Ayrıca, bu yıl mezun olacak arkadaşların 2014'te  mağdur olmamalarını ve boşta kalmamalarını başarmaya çalışıyoruz.

Hedef Kitlemiz İdealist PDR’ciler!

İleride çıkacak olan sayılarımıza hem okur hem de yazar olarak siz de katkı sunabilirsiniz. Ayrıca eski ve yeni sayılarımızın, PDR’ci olarak arşivinizde bulunmasının size çok faydalı olacağını vurgulamak istiyoruz. Temin etmek için bizle iletişime geçebilirsiniz. Çünkü Dergi p.Dr. içeriği eskimeyen ve sloganı “Son Kullanma Tarihi Geçmez” olan bir yayın organı…

Siz De Aramıza Katılabilirsiniz

Temsilcilerimizin birçoğuyla yüz yüze görüşmedik ancak bu durum bizim kaliteli işler yapmamıza engel olmadı. Sanal ortam aracılığıyla gerçek arkadaşlıklar kurduk.

Bu anlamda sizler de öncelikle okurumuz olarak, dergimizin tanıtımı ve dağıtımı noktasında bulunduğunuz okulda sorumluluk alarak, sonra yazarımız olarak veya dergimiz için röportajlar yaparak aramıza katılabilirsiniz. İlginç fikirlerinizi, mizahi veya özgün çalışmalarınızı bizimle paylaşabilirsiniz.

Dergimiz sınırlı sayıda basılmakta ve kısa sürede tükenmektedir. Bu nedenle son iki sayı haricinde eski sayılara ulaşmak mümkün değildir. Son iki sayımızdan da sınırlı miktarda elimizde bulunuyor. Daha sonra “elinizde dergi var mı?” diye soran arkadaşlara ne yazık ki olumsuz yanıt vermek durumunda kalıyoruz. Bu anlamda mesleki arşivinizde bulunması ve göreve başladığınızda yararlanmanız adına, her birinizin dergiyi temin etmesinin yararlı olacağını ifade etmek isteriz.

Kendi Kendimize Söylenmeyelim, Kamuoyuna Söyleyelim!

Şu noktanın altını çizmek istiyoruz ki: Biz taşın altına elimizi koymazsak; taşlar yani mesleki anlamdaki engeller yolumuzdan çekilmez. Mevcut problemlere ilişkin eleştirilerimizi, ancak yurt odalarında veya öğrenci evlerinde yapar dururuz. Yalnızca kendi kendimize söylenmiş oluruz!

Fakat siz ve biz öyle değiliz. O nedenle durmayalım. Yorulalım! Çabalayalım! Pasif kalmayalım! Kendimiz, mesleğimiz ve tüm insanlar için çalışalım, üretelim, yazalım…

Teknik Konular Nasıl?

Dergimizin teknik boyutlarını, şimdiye kadar duymayanlar için anlatalım; p.Dr. birinci kalite kuşe kâğıda renkli olarak basılan, yazarları tamamen öğrencilerden oluşan, bölüm hocalarının birikimlerinden ise röportajlar yoluyla faydalanan 48 sayfalık bir üniversite dergisi... Teknik açıdan, baskı ve grafik tasarım açısından profesyonel bir formatla çıkıyor.

Bu noktanın altını çizmek istiyor; hem mesleki bir organizasyona katılmak hem de böyle bir alan çalışmasına ilgi gösterdiğinizi ifade etmek için bundan sonraki sayılarda da “p.Dr. Talep Listesi”ne isminizi yazdırmanızı bekliyoruz.

Eğer sizden yoğun talep görürsek, dergimiz yayın hayatına güçlenerek devam edebilir ve böylece mesleğimizin sesi olmayı sürdürebilir. Dergi p.Dr. daha önce kampüsünüze gelen yayınlara kesinlikle benzemez, tamamen bölüm dergisidir ve sizi geliştirecek dolu dolu bir içeriğe sahiptir.

Dergimizin önceki sayılarıyla ilgili üst sınıflardaki arkadaşlarınızdan, web sitemizden ve facebook sayfamızdan bilgi alabilirsiniz. Web adresimize “dergipdr.com”dan, sosyal medya sayfamıza “facebook.com/dergipdr” linkinden ulaşabileceğinizi ve bizi takip edebileceğinizi tekrar hatırlatmış olalım. İlginiz için hepinize teşekkür ediyoruz.

Yazılarınızı göndermek, öneri, görüş ve yeni fikirlerinizi bizle paylaşmak için dergipdr@gmail.com’a  mail atabilirsiniz.

facebook.com/dergipdr

twitter.com/dergipdr

dergipdr@gmail.com 

 

 

Bu haber toplam 2327 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.