JENGA OYUNUYLA BUZ KIRICI REHBERLİK SERVİSİ ETKİNLİĞİ

JENGA OYUNUYLA BUZ KIRICI REHBERLİK SERVİSİ ETKİNLİĞİ

Jenga, 54 parça ahşap malzemeden oluşan bir dikkat ve konsantrasyon oyunudur.

JENGA OYUNUYLA BUZ KIRICI

REHBERLİK SERVİSİ ETKİNLİĞİ

Jenga, 54 parça ahşap malzemeden oluşan ve dikkat konsantrasyon becerilerini artırmak amacıyla kullanılan eğlenceli bir oyundur.

Okul PDR Servislerinde, Jenga oyunundan yararlanarak öğrencinin kendini ifade etmesi ve yaşam öyküsüne ilişkin bilgiler paylaşması sağlanabilir. Bu amaçla meslektaşımız Uzman Psikolojik Danışman Canan ÇİTİL, 54 farklı maddeden oluşan "buz kırıcı sorular" hazırladı. Sorular, Jenga oyununda tahta parçalarının üzerine yazılarak hazırlanabilir ve oyun öğrenciler tarafından, kuleyi yıkmadan içinden bir taş çekip, orada yazan yönergeyi yerine getirmek şeklinde oynanabilir. 

Örneğin çektiği taş üzerinde "kendini 3 kelimeyle anlat" ifadesi çıkan öğrenci, kendini anlatır ve kendini 3 kelimeyle ifade eder. Bu şekilde 54 farklı taş ve soru vardır. 

Jenga Oyunuyla Buz Kırıcı Rehberlik Servisi Etkinliği, öğrencilerin oynamaktan çok keyif aldığı ve aynı zamanda sözel, duygusal ve motor becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan bir oyundur. 

Ayrıca kaliteli ahşap malzemeden yapılmış JENGA oyununu p.Dr. Online Mağazamızdan alabilirsiniz. Bilgi almak için magaza.dergipdr.com sitemizi ziyaret edebilir veya 0545 573 77 37 nolu WhatsApp hattımızdan bize ulaşabilirsiniz. 

JENGA OYUNUYLA BUZ KIRICI
REHBERLİK SERVİSİ ETKİNLİĞİ

İNDİR

Bu haber toplam 5646 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.