KARDAN ADAM MESLEKİ KAVRAMLARI EŞLEŞTİRME OYUNU

KARDAN ADAM MESLEKİ KAVRAMLARI EŞLEŞTİRME OYUNU

Etkinlikte, meslekler ve o meslekle ilgili olarak yapılan işler eşleştiriliyor.

KARDAN ADAM MESLEKİ KAVRAMLARI EŞLEŞTİRME OYUNU

Meslektaşımız Uzman Psikolojik Danışman Canan ÇİTİL AKYOL tarafından hazırlanan "Kardan Adam Mesleki Kavramları Eşleştirme Oyunu" özellikle okul öncesi dönemdeki çocuklar ve 1. sınıfa yeni başlayan öğrenciler için çok keyifli bir etkinliktir. Oyunla ilgili detaylı bilgiler şu şekildedir:

* Bu etkinlik okul öncesi ve ilkokul için uygundur.

* Bu çalışma, yabancı bir kaynaktan uyarlanmıştır. Orijinal çalışmanın linki tekrar bulunamadığı için bu içerikte paylaşılamamıştır.

* Etkinlikte; 6 meslek (çiftçi-doktor-itfaiye eri-mühendis-polis-postacı) ve bu mesleklerle ilgili çeşitli görseller verilmiştir.

* Etkinlik uygulanırken; her öğrenci için birer meslekler kopyası ve mesleklerle ilgili görsellerin bulunduğu sayfadan çoğaltılır.

* Öğrenciler, görseller hangi meslek ile ilgiliyse o mesleğin yanındaki kutucuklara ilgili görselleri kesip yapıştırır. Grup çalışması planlanıyorsa her gruba meslekler ve ilgili görseller verilir, gruptaki öğrencilerin çalışmayı benzer şekilde tamamlaması beklenir.

* Etkinlik sırasında meslekler hakkında konuşulabilir, mesleklerin cinsiyeti olmayacağı vurgulanabilir, her mesleğin farklı aletlere ihtiyacı olabileceği açıklanabilir. Öğrencilerin akıllarına gelen, mesleklerle ilgili farklı araç gereçlerin neler olduğu sorulabilir ve etkileşim artırılabilir.

KARDAN ADAM MESLEKİ KAVRAMLARI EŞLEŞTİRME OYUNU

İNDİR

Bu haber toplam 5711 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.