EYÜP CAN YAZICI

EYÜP CAN YAZICI

Kongreden Kalanlar

KONGREDEN KALANLAR

Bu yıl 12. si gerçekleşen PDR Öğrencileri Kongresini Eskişehir Osmangazi Üniversitesinde geçirdik sevgili meslektaşlar. Öncelikle kongreye katılamayanlar için kısaca neler olup bittiğini anlatacağım.

İlk gün kongre açılışı yapıldı ve ardından “Prof. Dr. Binnur YEŞİLYAPRAK Lisans Öğrencisi Araştırmacı Ödülleri” sahiplerini buldu. Ödül alan arkadaşlarımı en içten dileklerimle kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Törenin ardından Prof. Dr. Üstün DÖKMEN ’in “İnsanın Yaşamla İletişiminde PDR” isimli konferansı gerçekleşti. Aynı gün Doç. Dr. Ali ERYILMAZ’ ın “Mesleki Kimliğimiz ve Pozitif Psikoloji”, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan KIRDÖK’ ün “Bilinçli İnsan Amaçlı Davranış” konferansları yapıldı ve “Eğitimde PDR Hizmetleri: Örnek Uygulamalar” isimli panel gerçekleşti. Bu yoğun bilgilendirme sürecinin ardından Tiyatro Alegori’ nin doğaçlama oyunu sunuldu. Kongrenin ilk günü Atatürk Kültür Merkezinde yapılan açılış kokteyli ile sona erdi. İkinci gün özellikle bildiri sunucuları için heyecan verici bir şekilde başladı ki ben de onlara dâhilim. Gün içerisinde öğleden önce ve sonra çok değerli hocalarımızın verdiği çalıştaylara katıldık. Yine öğleden önce ve sonra yapılan bildiri sunumları katılımcılar tarafından bir hayli ilgi gördü. Bütün bildiri sahiplerini tebrik ediyor, araştırmalarının ve başarılarının devamını diliyorum. Aynı gün iki farklı konferans yapıldı ve “Kapanış ve Değerlendirme” için İİBF Konferans salonuna geçildi. Bu bölümde dernek başkanımız Prof. Dr. Filiz BİLGE, dernek başkan yardımcımız Hakkı Eken, Osmangazi Üniversitesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer ÖZABACI ve çok değerli kongre düzenleme ekibi konuşmalarını yaptılar. Katılımcıların eleştirileri ve teşekkürleri alındı. Ve burada benim dikkatimi çeken şey katılımcıların kongre düzenleme ekibine bizzat teşekkür etmek için gösterdikleri çaba oldu. Ardından önümüzdeki yıl gerçekleşecek olan 13. Ulusal PDR Öğrencileri Kongresinin hangi üniversitemizde gerçekleşeceğini belirlemek amacıyla aday üniversiteler sunumlarını yaptılar ve oylama yapıldı. Sonuç olarak 13. Ulusal PDR Öğrencileri Kongresi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde gerçekleşmesi kararı alındı. İkinci günün akşamında gala yemeği gerçekleşti ve unutulmaz anlar yaşandı. Son olarak 3. Gün ise sosyal program yapılarak Eskişehir’in görülmesi gereken yerleri gezildi.

Şimdi gelelim işin duygusal boyutuna. Kendi adıma konuşacağım ama eminim katılımcıların çoğu benle aynı hisleri paylaşıyor. Ben uzun zamandır hem akademik anlamda hem duygusal anlamda bu kadar dolu dolu zaman geçirmedim sevgili meslektaşlarım. Bu kongrede baki kalacak dostlar edindim. O kadar güzel insanlar tanıdım ki şu an onlardan ayrı olmak beni yarım kalmışım gibi hissettiriyor. Çok saygı duyduğum, kendilerini model aldığım hocalarımla sohbet etme imkânı buldum ve kendimi onlara daha yakın hissettim. Derneğimizin ve hocalarımızın bizleri ne kadar sahiplendiğini hissettim. Bölüme olan duygusal bağım kuvvetlendi. Hocalarımızın konuşmaları ve dostlarımla ettiğim sohbetler farkındalık düzeyimi artırdı. Ve bu yazıda en büyük yeri hak eden kongre düzenleme ekibi… Hepimiz onları uzaktan ya da yakından tanıyoruz. Berk ÇEŞMELİ, Burak AZAK, Mücahit YENİCE ve Yaşar ARIKAN teşekkürün en büyüğünü hak ediyorlardı ve aldılar. Ve sizlere ayrıntı bir bilgi vereyim Prof. Dr. Nilüfer ÖZABACI’ nın hazırlık aşamasında “koli taşıdığı” bir kongreydi bu. Bu kongrede bizleri mağdur etmemek için herkes birbirinin işini yaptı, mesela karşılama ekibi yazı işleri görevini gördü bir süre. Evet, hepimiz yemeklerden şikayet ettik. Ama unutmayalım ki bu öğrenci kongresi üniversitenin desteğini almadan gerçekleşti. Üniversite desteğini almadan bir konferansın bile gerçekleşmesinin ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak bu kongrenin bu kadar güzel bir şekilde nasıl geçtiğini hayretler içerisinde izledim. Tabii ki hiç sorun olmadı demiyorum, sorunların varlığını kabul ediyorum ki zaten kapanış ve değerlendirme kısmında görüşler bildirildi ve eleştiriler yapıldı. Önceki yazımda da bahsettiğim gibi 800 katılımcılı bir kongrede sorun çıkmaması mümkün değildi. Ancak ben kongre ekibinin bu sorunları çözmek için ne kadar çaba harcadığına ve insanlarla ne kadar ilgilendiklerine şahit oldum. Son gün KYK da çıkan sıkıntı orada olanları bir hayli etkiledi. Evet, can sıkıcı bir durumdu, ben de oradaydım. 3. Günün akşamı kaldığımız odalardan çıkmamız istendi ve farklı bir blokta 18-20 kişilik odalara gönderildik. Kongre ekibinin KYK ile kongre öncesinden beri bu konuyu görüştüğünü biliyorum ancak ne yazık ki işini düzgün yapmayan görevliler bizim sıkıntıya düşmemize neden oldu. Bu, ülkenin genel sorunu sevgili meslektaşlarım. Umarım devlet kurumlarında yaşanan bu tatsızlıklar sona erer en kısa zamanda. Unutmayalım ki ülkesini en çok seven, işini en iyi yapandır.

Ve beni en çok etkileyen kısma geçelim. Ben yurtta 4 gün kaldım fakat arkadaşlarımın çoğu 3. gün yurttan ayrıldılar. Teker teker onları yolcu ettim. Her vedalaşmada içimden bir şeyler koptu. Ve şimdiden hem kongre günlerini hem de edindiğim dostları çok özlüyorum. İnsanlarla sadece 3 günde bu kadar bağ kurmak mümkünmüş meğer. Bu bağın kurulmasında ortak paydamız olan PDR nin payı büyük. Bizler psikolojik danışman adaylarıyız. Her geçen gün birbirimize daha sıkı tutunuyoruz. Öğrenci kongreleri de bağları kuvvetlendirmenin en güzel fırsatı. Umarım bu kongreler hep devam eder. Hacettepe ve Osmangazi kongreleri hayatımda çok özel yerler kazandılar. Seneye Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde çok daha güzel günler geçireceğimizi umuyorum.

Yazımı sonlandırırken başta dernek başkanımız Prof. Dr. Filiz BİLGE’ye olmak üzere bu kongrelerin yapılmasını sağlayan Türk PDR Derneğine, Eskişehir Osmangazi Üniversitesine, ESOGÜ PDR Anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Nilüfer ÖZABACI’ ya, başta “Berk ÇEŞMELİ, Burak AZAK, Mücahit YENİCE ve Yaşar ARIKAN” olmak üzere bütün kongre ekibine, katkı sağlayan bütün hocalarımıza  ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Seneye 13. Ulusal PDR Öğrencileri Kongresinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde görüşmek dileğiyle…

EYÜP CAN YAZICI

Bu yazı toplam 4612 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.