NOBEL YAYINLARI'NDAN 2 ÖNEMLİ KAYNAK KİTAP

NOBEL YAYINLARI'NDAN 2 ÖNEMLİ KAYNAK KİTAP

Nobel yayın dağıtım, PDR ve Psikoloji alanında birçok eser yayınlıyor.

NOBEL YAYINLARI'NDAN 2 ÖNEMLİ KAYNAK KİTAP

1) Fizyolojik Psikoloji & Davranışın Nörolojik Temelleri - NEİL R. CARLSON

Fizyolojik Psikoloji’nin Yeni Basımında Neler Var?

Her yıl gelişen teknoloji sayesinde yapılan yeni araştırmalarla davranış fizyolojisi ile ilgili yeni bilgilere ulaşılmaktadır. Fizyolojik Psikoloji’nin bu basımında, araştırma yöntemlerinin muazzam ilerleyişi ile ulaşılan yeni keşifler yansıtılmaktadır.

Bu yeni basım: Her araştırmayı birçok yeni keşifle sonuçlanan birer unsur olarak tanımlıyor. Beyin ölçüsünü kontrol eden genleri, asetaminofen faaliyetini, lif sistemindeki difüzyon geriliminin görüntülenmesini, acıya karşı kalıtımsal (doğuştan) duyarsızlığa neden olan geni, ahlaki kararları sağlayan beyin mekanizmalarını, bariatrik cerrahinin anoreksik peptidlerin salgılamasına etkilerini, bildirimsel olmayan öğrenmede bazal gangliyonların rolünü, AIDS-bunama karmaşasının nedenlerini, şizofreninin ilerleyişinde D vitamini eksikliğinin muhtemel rolünü, etik dışı davranışlarda telafi alışkanlıklarını, otistik bozukluklarda beyin patolojisi ve diğer düzinelerce çalışmayı sunuyor.

fizz.jpg

2) Psikoterapide Güncel Konular & Klinik Psikoloji Perspektifinden Çok Boyutlu Bir Bakış - EDİTÖR:ORÇUN YORULMAZ

Psikoterapi, geçmişten bu yana gizemini koruyan dikkat çekici bir alandır. Klinik psikologlar başta olmak üzere psikiyatri, sosyal hizmetler, psikiyatri hemşireliği, psikolojik danışmanlık ve rehberlik gibi birçok meslek dalının ilgi alanına giren bu alan ile ilgili uzun yıllardır pek çok farklı görüş öne sürülmüş ve hararetli tartışmalara yol açmıştır; hatta bu konuda bugüne kadar milyonlarca bilimsel çalışma yürütülmüştür. Büyük ihtimalle psikoterapi alanındaki bu hareketlilik önümüzdeki yıllarda da devam edecektir.

Günümüz dünyasında gelişmeler çok hızlı yaşanmaktadır; bu değişimden psikoterapi alanı da payını almaktadır. Artık sadece divana uzanıp çocukluğunu anlatma algısının Ajansturk.net
ötesinde psikoterapi alanı, artık farklı türdeki tartışmaları ve değişimleri olanca canlılığıyla yaşamakta ve yansıtmaktadır. Bu kitap ile dünyanın farklı bölgelerinde gerçekleşen bu tartışmaları, klinik psikologların gözünden bir çatı altında toplamak hedeflenmiştir.

Kitapta psikoterapi alanındaki güncel bilimsel araştırma yöntemleri başta olmak üzere teknolojinin ve internetin psikoterapiye yansımalarına, anormalin ötesine geçerek olumluya odaklanan pozitif klinik psikolojiye, sağlık kuruluşlarında uygulanan psikoterapi müdahalelerine, hangi psikoterapi yaklaşımının hangi durumlarda etkili olduğuna, herhangi bir uzmana gereksinim duymadan uygulanan kendine yardım araçlarına kadar zengin içerikte farklı konulara dair açıklamalar ve son dönem bilimsel araştırmalardan örnekler bulabilirsiniz.

Psikoterapi ile ilgili gelişmeleri takip eden, bu alana dair güncel konuları öğrenmeye istekli ve meraklı kişiler için hazırlanan “Psikoterapide Güncel Konular” kitabı, hem mesleki hem de kişisel yaşamınız için başlangıç niteliğinde önemli bir kaynak olacaktır.

gk.jpg

Bu haber toplam 6261 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.