p.Dr. EKİBİ, 2. KİTABI ÇIKARTIYOR!

p.Dr. EKİBİ, 2. KİTABI ÇIKARTIYOR!

p.Dr. 2. Kitap

p.Dr. EKİBİ, 2. KİTABI ÇIKARTIYOR!

Siz de aramıza katılabilir ve yazar olabilirsiniz. Detaylar haberimizde…

 

Önemli Bilgiler

Yazarlık İçin Son Başvuru Tarihi : 25 Temmuz 2016

Yazı Gönderim İçin Son Tarih      : 25 Temmuz 2016

WhatsApp İletişim Hattı          : 0 545 5   737    37

                                                   0 545 5  PDR   PDR

Yazıların Gönderileceği Adres: dergipdr@gmail.com

Başvuru Formu: dergipdr.com sitesi, sol üst kısımda “p.Dr. 2. Kitap Yazar Başvuru” formu doldurulacaktır.

 

p.Dr. Ekibi Kimdir?

p.Dr. ekibi; PDR bölümü mensuplarına yararlı olacak çalışmalar yapan ve lisans, yüksek lisans ile doktora öğrencileri tarafından organize edilen bir mesleki yapılanmadır. 5 yıllık süreçte, Milli Eğitim Bakanı ve bakanlık bürokratlarıyla çeşitli görüşmeler gerçekleştiren, özellikle “PDR’ye alan dışı atama yapılması” gibi yanlış uygulamaları engellemeye çalışan bir organizasyondur. 4 üniversite ile yola çıkmış ve bugünlerde Okul Temsilcileri aracılığıyla 50’den fazla PDR bölümüne ulaşan, tamamen kendi bağlantı ağını kendisi oluşturan bağımsız bir oluşumdur. p.Dr. ekibi, bölümün gelişimine ilişkin hedefler ve kaygılar taşımaktadır, bunun haricinde politik veya farklı amaçlar gütmemektedir. Bu bağlamda ekipte, farklı görüşlere sahip olan ancak ortak dertleri “PDR bölümü” olan birçok arkadaşımız yer almaktadır.  

Şu Ana Kadar Yaptığımız Çalışmalar

Gerçekleştirdiğimiz alana ilişkin etkinliklerin yanı sıra, bölüm öğrencilerinin kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda beş yıllık süreçte, dönemde bir kez olmak üzere toplam 11 sayı p.Dr. dergisini çıkardık. Bunun yanı sıra PDR öğrenci kongrelerinde buluşarak, çeşitli faaliyetleri planladık.

Son olarak Mayıs 2016’da çıkardığımız “Nitelikli Psikolojik Danışman” isimli kitabımızla,  özellikle PDR lisans öğrencilerinin ders içeriklerine faydalı olmayı ve bölümü daha çok sevmelerini sağlayacak bir bakış açısı kazanmalarını amaçladık. Kitabımız çok beğenildi ve yoğun bir şekilde ilgi gördü. Bu konuda literatürde kaynak eksikliği olduğunu ve bir PDR öğrencisi olarak eserimizden ciddi anlamda yararlandığını belirten birçok arkadaşımız oldu.

2. Kitabımızın İçeriği Nasıl Olacak?

Lisanstan mezun olan ve aktif olarak görev yapan meslektaşlarımız, “mezun olduktan sonra, deyim yerindeyse sudan çıkmış balığa dönüyoruz. Bu anlamda bir PDR’ci mezun olduktan sonra, özellikle MEB’de nasıl süreçlerle karşılaşır? Ne gibi sorunlar yaşar ve problemleri nasıl çözüme ulaştırır? Okul içinde karşılaştığı şiddet, parçalanmış aile, taciz, tecavüz gibi vakalarda nasıl davranmalıdır? Hukuki ve mesleki açıdan hangi aşamaları izlemelidir? Bu anlamda, PDR hizmetlerinin sahada nasıl uygulandığına ve operasyonel anlamda nasıl yürütüleceğine ilişkin büyük bir ihtiyaç var” şeklinde değerlendirmede bulundular.

Biz de p.Dr. ekibi olarak, var olan bu eksikliği gidermeyi amaçladık ve mezun olduktan sonra göreve başlayan meslektaşlarımıza başucu kitabı olacak bir eser ortaya koymayı hedefledik. Bu amaçla çalışmalarımıza başlıyoruz.

Siz de Yazar Olarak Aramıza Katılabilirsiniz

İkinci kitabımız özet olarak “PDR bölümü mensubu arkadaşımızı, göreve başladıktan sonra karşılaşabileceği sorunlar ve çözüm yolları hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan” bir içeriğe sahip olacak. Bu bilgilendirme, PDR’cilerin rehberlik servisinde sıkça karşılaştığı adli, yasal ve psikolojik süreçleri nasıl yürüteceğine ilişkin çeşitli yönlendirmeleri de içerecek.

Kitabın büyük bir bölümü, p.Dr. Yazı İşleri tarafından titiz bir incelemeye ve araştırmaya dayalı olarak hazırlanacak. Diğer bölümü ise, en az PDR lisans mezunu olan, atanmayı/göreve başlamayı bekleyen veya yıllardır mesleğini icra eden arkadaşlarımızın hazırladığı metinlere ayrılacak.

Bu bağlamda PDR lisans mezunları, atanmış olan veya “aday öğretmenlik” sürecindeki PDR’cileri, özelde veya MEB’de uzun yıllardır görev yapan meslektaşlarımızı, lisansüstü eğitim gören arkadaşlarımızı, yazar olarak aramıza bekliyoruz.  

Hangi Konularda ve Nasıl Metinler Hazırlanacak?

p.Dr. 2. Kitap’a dışarıdan alınacak yazılarla ilgili, üç farklı form olacak:

1) Hangi konuda yazmak istediğini kendisi belirleyen arkadaşlarımız, düşündükleri konuyu bizle paylaşarak o konuda yazı yazabilecektir. (Çalışma alanınız, ilgi alanınız, hakim olduğunuz bir konu üzerine yazabilirsiniz. Ancak öncelikli beklentimiz, PDR mezunlarının %90’ının görev yaptığı “okul ortamında” kullanılacak işlevsel bilgilere/yöntemlere ilişkin metinler hazırlamanız yönündedir.

2) Yazı yazmak isteyen, bu konuda deneyimli veya daha önce yazmayı denememiş ancak yazı yazmaya ilgisi olan arkadaşlarımız; konu bulmakta zorlanırlarsa onlara yardımcı olacağız. Sitemizde yayınlayacağımız konu önerilerinden birini seçerek, o konuda metin hazırlayabilir.

3) Çeşitli alanlarda çalışan meslek elemanlarıyla yazılı röportaj yapılabilir. (Siz önemli deneyimleriniz olduğunu düşünüyorsanız, bize ulaşabilirsiniz ve sizinle röportaj yapabiliriz. Veya siz; güzel çalışmalar yapan ve ruh sağlığı alanında çalışan bir meslek elemanıyla röportaj yapabilirsiniz. Soruların hazırlanması ve sürecin nasıl yürütüleceğine ilişkin de destek vermekteyiz.

Bu üç kapsamda hazırlanan metinler, eserimizde yer alacaktır.

Hazırlanacak Metinlerin Teknik Özellikleri

1) Projeye katılmak için aşağıdaki iletişim numarasından bize ulaşabilirsiniz ve hazırladığınız metni dergipdr@gmail.com adresine gönderebilirsiniz.

2) Bir yazı, Word ortamında ve istenilen yazı tipinde hazırlanabilir. Yazı puntosu 12 punto olmalıdır. Ayrıca bir konuda yazılan bir metin, 400 kelime uzunluğunda olmalıdır. Kelime sınırlamasında +/- 10 kelime oynama olabilir ancak aşırı uzun metinler yer sıkıntısından dolayı yayınlanamayabilir. (Metni kısaltmakta zorlanırsanız, o konuda da yardımcı olabiliriz.)

3) Gönderilen metinler yayınlansın veya yayınlanmasın iade edilmez. Yazar, metni gönderirken gönüllü bir şekilde projeye katıldığını belirtmiş olur.

p.Dr. 2. Kitap Projesine Katılım Şartları ve Önemli Tarihler

1) Belirtilen tarihlerde başvuru yapılmalı ve yazı gönderilmelidir. Bu nedenle yazar adaylarının proje takvimine uyması beklenmektedir.

2) En az PDR lisans mezunu olmak gerekmektedir. Lisans öğrencisi arkadaşlarımız, mesleki deneyim sürecinde faydalanmak için bu kitabı temin edebileceklerdir ancak eserin hazırlanma sürecine, yalnızca mezun olan ve göreve başlamış meslektaşlarımız katılacaktır.

3) Kitap projesine başvuru ve katılım ücretsizdir. Ancak başvurusu onaylanan ve hazırladığı yazı, yayın kurulundan geçerek kitapta yayınlanmaya hak kazanan adaylardan; yazılarının yayınlandığı kitabı temin etmeleri beklenmektedir. Bu konuda detaylı bilgi başvuru yapan adaylara verilmektedir.

4) Yazar adaylarının, başvuru formunu doldurmaları ve güncel cep telefonu/e-mail bilgilerini girmeleri gerekmektedir. 

Bu Projeye Katılmak Size Ne Katacak?

* PDR alanında, yıllar sonra bile büyük bir ilgiyle okunacak bir kaynak kitapta, yazar olarak yer alma fırsatı kazanacaksınız.

* PDR mezunlarının yaşadığı en büyük problem olan “lisanstaki teoriyle, görevdeki pratiğin uyuşmaması” sorununa çözüm bulmak adına, siz de katkı sunmuş ve bu konuda hazırlanmış bir esere katılmış olacaksınız.

* Yazınızın ve adınızın yer aldığı kitabı, yakınlarınıza ve meslektaşlarınıza hediye ederek onların da konuyla ilgili bilgilenmelerini sağlayacaksınız.

* İlerleyen yıllarda yazar olma veya bireysel olarak kitap yazma gibi idealler taşıyorsanız, bu proje aracılığıyla hedefinize giden yolun ilk taşını döşemiş olacaksınız. 

Bu haber toplam 6987 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.