PALOMA YAYINEVİNİN KİŞİSEL GELİŞİM KİTAPLARI DOPDOLU

PALOMA YAYINEVİNİN KİŞİSEL GELİŞİM KİTAPLARI DOPDOLU

Paloma Kitap; Psikoloji ve Kişisel Gelişim alanında yayın yapıyor.

PALOMA YAYINEVİNİN KİŞİSEL GELİŞİM KİTAPLARI DOPDOLU

1) DÜRTÜ

Bir karar aldığınızda ya da bir fikir geliştirdiğinizde, nedenini bildiğinizi düşünürsünüz. Ama yanılıyorsunuz. Gerçek şu ki zihinsel faaliyetlerimizin çoğu aslında bilinçli düşünce seviyesinin altında gerçekleşir.

“O an için iyi bir fikir gibi gelmişti.” Bir süre sonra yaptıklarımızdan pişman olduğumuzda çoğumuz bu mazerete sığınırız. Kendimizi mantıklı varlıklar olarak görmemize rağmen çoğunlukla mantık yerine dürtülerimizle hareket ederiz. David Lewis bunun kötü bir şey olmadığını ileri sürüyor.

Modern araştırma ajansı Mindlab International’ın direktörü Dr. David Lewis, bu çığır açan kitabında bu inanılmaz olguyu inceliyor. Hepimizin sahip olduğu “zombi beynin” gizemlerini araştırarak bilinçsiz nörolojik süreçlerin birini cinsel açıdan çekici bulup bulmamamızdan ikinci dilim pastanın cazibesine nasıl kapıldığımıza ya da direndiğimize kadar hayatımızın her yönünü ne şekilde desteklediğini kanıtlıyor.

Parmak uzunluğunun nasıl olup da risk alma davranışının güvenilir bir göstergesi olduğunu, fast food restoran zincirlerinin logolarının sizi nasıl daha sabırsız yaptığını ve elinizde sıcak bir içecek tutmanın yabancıları daha hoş bulmanızı nasıl sağladığını gösteriyor.

Her şeyin ötesinde, yeni ortaya çıkan bu araştırma sahasının pratikteki uygulamalarını ortaya koyarken çocuk gelişimi, ayaklanma gibi aktiviteler, doğru beslenme ve süpermarketlerin bize daha fazla harcama yaptırmak için kullandıkları yöntemler gibi çok çeşitli alanlarda içgörü sahibi olmamızı sağlıyor.
Dürtülerimizin bilincinde olmayabiliriz ama artık onları yok sayamayacağımız çok açık..

durtu2.jpg

2) İNTİHARIMIN HİKÂYESİ

Bir yerlerde, 'İntihar geçici bir soruna kalıcı bir çözümdür,'diye okumuştum. Bunun neden böyle olduğunu bu kişisel hikâyeyi okuduğunuzda daha iyi anlayacaksınız.”

Dr. Bram Bakker, psikiyatrist ve gazeteci yazarViktor Staudt iyi bir işe sahiptir, fiziksel ve ruhsal sağlığını korumak için düzenli olarak spor yapar ve hareketli bir gece hayatı vardır. İlk bakışta hayatından memnuna benzer, ancak anksiyete atakları ve depresyon etkisi altında bir yaşam savaşı verdiğini neredeyse kimse bilmez.

Sorununa sağlık kurumları vasıtasıyla da bir çözüm bulamayınca intihar etmeye karar verip Amsterdam RAI garında bir trenin önüne atlar. Ölmeyip hayatta kalır, fakat her iki bacağını kaybeder. Ne acıdır ki ancak bu trajik olaydan sonra bir psikiyatrist tarafından borderline (sınırda) kişilik bozukluğu tanısı koyulur ve doğru ilaç tedavisi sayesinde hayata tutunmayı başarır.

VIktor Staudt (1969) Birkaç yıl hukuk eğitimi gördükten sonra on yıl havayolu sektöründe çalıştı. On yıla yakın bir süre Almanya ve İsviçre’de yaşadı. 2011 yılı sonlarında İtalya’ya yerleşti. Yıllardır intiharı önlemek için çalışıyor, konuşmalar yapıyor.

intihariminhikayesi_k-210x300.jpg

3) İÇEDÖNÜKLERİN SESSİZ GÜCÜ

Kendi başınıza kalıp sessiz ve sakin zaman geçirmek sizin için elzem midir? Gürültü, aşırı hareketlilik ve kalabalığa tahammülünüz az mı? Havadan sudan konuşmak anlamlandıramadığınız ve yapamadığınız bir şey mi? Pek çok insanla yüzeysel arkadaşlıklar yerine iyi anlaştığınız birkaç kişiyle yakın dostlukları mı tercih edersiniz? Konuşmadan ya da hareket geçmeden önce etraflıca düşünür müsünüz? Zaman baskısı sizin için itici bir güç olmak yerine stres faktörü müdür? Aynı anda çok fazla şeyle uğraşmaktansa bir konuya daha derin yoğunlaşmayı mı tercih edersiniz? Telefonla iletişim kurmaktansa mümkün olan her durumda yazılı iletişimi mi tercih edersiniz? Kendi alanınız (eviniz, odanız, diğer insanlarla aranıza koyduğunuz mesafe) siz istemedikçe aşılmaması gereken sığınağınız mıdır?

Bu soruları okuyunca “İşte bu benim!” diyorsanız kendinizi daha iyi tanımak, güçlü yönlerinizi geliştirmek ve engellerinizi nasıl aşacağınızı öğrenmek için bu kitabı okumalısınız.

İş dünyası, iletişim ve başarı üzerine yazılanların çoğu sosyal ilişki ağları kurma, konuşma ve ilginin merkezi olma konusunda problem yaşamayan dışadönüklere odaklanır. Ne var ki dünya nüfusunun en az yüzde 30’u içedönük ve artık dile geliyorlar.

Dr. Loehken, iş dünyasında içe dönüklere koçluk yaparak edindiği kapsamlı deneyimler ve psikoloji alanında yapılmış en son araştırmalardan yola çıkarak yazdığı İçedönüklerin Sessiz Gücü’nde içedönüklerin çoğunlukla sahip olduğu on güçlü yönü ve üstesinden gelmeleri gereken on engeli tespit ediyor ve bunları bir avantaja çevirmenin yollarını gösteriyor.

Hem güçlü yönleri hem de engelleri hayatı paylaştığınız birer arkadaş gibi kabul etmenin çeşitli durumları kişiliğinize uygun hâle gelecek şekilde etkilemenizde ve iyi iletişim kurmanızda yardımcı olacağını keşfetmek ve bunu başarmaya giden yolda uygun adımları atmak için çok önemli bir kaynak.

Yazar hakkında:
Dr. Sylvia Loehken bir içedönük olmanın yanı sıra içedönüklerin iş yerinde nasıl etki yaratabilecekleri konusunda uzmanlaşmış bir konuşmacıdır. 2012 yılında Almanya’da “Yılın Konuşmacısı Ödülü”nü aldı. Dil bilimi ve iletişim alanlarında doktora yapan Loehken, Berlin Regional Bank, Viyana Üniversitesi ve Hamburg Üniversitesi gibi Avrupa’nın önde gelen şirketleri ve kurumları ile çalışmaktadır.

icedonuklerinsessizgucu.png

4) TANIDIĞINIZ NARSİST

Günümüzün sosyal medya ve özçekim (selfie) saplantılı kültüründe, bir narsisizm çağında yaşıyoruz ve toplum da zararlı özelliği bir psikolojik bozukluk olarak anlamak yerine destekliyor. Bilim insanları narsisizmin geniş bir yelpazeye yayıldığını ve çoğumuzun hafif narsistik eğilimler gösterdiğimizi öğrenmeye başlıyorlar. Ancak yirmi kişiden biri yazarın Aşırı Narsisizm dediği kategoriye giriyor ki bu kişiler sadece kendilerini değil arkadaşları, ailesi ve iş arkadaşları da dâhil olmak üzere çevrelerindeki herkese zarar veren yıkıcı davranışlar sergiliyorlar.

Kişilik bozuklukları ve aşırı narsistleri tedavi etme konusunda otuz yılı aşan deneyime sahip Dr. Joseph Burgo, bu kitabında narsistik kişilikleri tespit etmenize, anlamanıza ve yönetmenize yardımcı olacak bir kılavuz sunuyor. Ünlülerin biyografilerinin de yer aldığı Tanıdığınız Narsist, kendinizi bir aşırı narsistin yörüngesinde bulduğunuzda düşmanca durumları etkisiz hâle getirmek ve özsaygınıza yönelen saldırılardan kendinizi korumak için kullanabileceğiniz kolay anlaşılır araçlar ve çözümler içeriyor.

Narsisizmin ilişkilerinizi bozmasına izin vermeyin. Tanıdığınız narsisti anlamak, onunla birlikte çalışmak ve yaşamak için ihtiyacınız olan bu araçları kullanın.

tanidiginiznarsist2.jpg

5) YALANCININ BEDEN DİLİ

Her Gün Maruz Kaldığınız Küçük Yalanların, Sahtekârlıkların ve Hilelerin
İçyüzünü Görmek Artık Daha Kolay!

YALAN MAKİNESİ OLMAK
Ne kadar zeki, yaşlı, zengin ya da ünlü olursa olsun, herkes aldatılabilir. Eğer iş ya da özel hayatınızda dolandırıldıysanız, bir arkadaşınızın, akrabanızın ya da eşinizin ihanetine uğradıysanız, emin olun yalnız değilsiniz. Dünya en zehirli insanlarla, yani yalancılarla dolu.

İnsanların beden dilini, yüz ifadelerini, konuşma kalıplarını, hatta sanal ortamlardaki yazı kalıplarını inceleyene kadar yalan söylediklerinden asla tam emin olamazsınız.
Dünyaca ünlü beden dili uzmanı Dr. Lillian Glass, jüri üyelerine ya da FBI’ya danışmanlık yaparken ve eğitim verirken “masum” küçük yalanlardan insanların hayatını değiştiren palavralara kadar aldatma sinyallerini ortaya çıkarmak için kullandığı hızlı ve kolay teknikleri ve yaklaşımları bu kitapta sizlerle paylaşıyor. Aldatma sinyallerini Bill Clinton, O. J. Simpson, Jennifer Aniston, Lance Armstrong gibi pek çok ünlünün fotoğrafları üzerinden açıklaması, akılda kalmalarını sağlamak açısından büyük fayda sağlıyor.

yalancininbedendili2.jpg

6) PSİKOPATIN PENÇESİNDEN KURTULMAK

Onlara âşık oluruz çünkü çekici ve parlaktırlar; şanssızsak anne babamız, kardeşimiz ya da eşimiz böyle bir insandır ya da onlarla iş yerinde karşılaşırız ve çoğunlukla yönetici pozisyonunda çalışırlar.

Çevremizde kadın erkek çok sayıda psikopat var. Bunlar, etkileyici, zeki, becerikli gibi görünebilirler ama eleştiri ve dirençle karşılaştıklarında karanlık yönleri ortaya çıkar.

Psikopatlar sağlığa zararlıdır. Eşlerinin, çocuklarının, kardeşlerinin ya da başka aile bireylerinin üzerinde güç sahibi olmaya çalışırlar. İş yerlerinde yaşanan sert çatışmaların arkasında genellikle onlar vardır. Onların acımasız ve aşağılayıcı davranışlarına maruz kalanlar, genellikle ne yapacaklarını bilemezler. Kendilerine destek olacak insanları da her zaman bulamazlar.

Bir kurbansanız bilin ki çıkış yolu var. Başkaları tarafından yönetilmediğiniz, kararlarınızı kendinizin verdiği yeni bir yaşam yaratmak olanaklı. İrade, cesaret ve içimizdeki güçleri kullanarak psikopatın pençesinden kurtulmak mümkündür. Psikopat kurbanlarıyla yapılan çalışmalar ve görüşmeler üzerinden yapılan ayrıntılı analizler ve getirilen somut önerilerle, bu kitabın kurbanların kendi durumlarını daha rahat tespit etmesine ve psikopatın pençesinden kurtulmasına yardım etmesi amaçlanıyor.

Suçluluk hissetmediğinizde,
korku hissetmediğinizde,
endişe hissetmediğinizde,
saldırganın pençesinden kurtuldunuz demektir.

psikopatinpencesindenkurtulmak2.jpg

7) ÇALINAN YARINLAR

Çalınan Yarınlar, güçlü vaka incelemeleri ve zekice analizleri aracılığıyla, kadınların çocukken uğradığı cinsel istismarın çeşitliliğini ve sonuçlarını aydınlatıyor. Steven Levenkron'un ve eşi Abby'nin anlaşılır yazı dili ve profesyonel uzmanlığının hayat verdiği Çalınan Yarınlar, çocukken istismara uğramış kadınları bir utanç kaynağı olarak gizlemiş oldukları şeyi düşünmeye, konuşmaya ve bu konuda destek almaya çağırıyor. Çalınan Yarınlar, terapistlere ve diğer destekçilere empatik bir bakış sunmasının yanı sıra, mağdurun hem kişisel geçmişinden, hem de istismarın etkilerinin üzerinden gelmek için yürüttüğü mücadelede kendini tanımasını sağlıyor.

"Bu kitap, çocukluğunda cinsel istismar mağduru olan kadınların hayatlarını değiştirecek."
Dr. Roy Shapiro, Lenox Hill Hastanesi, New York

"Çalınan Yarınlar, çocukken cinsel istismara uğrayan kadınlar hakkında yazılmış en pratik, ayakları yere basan, düşünceli ve hassas bir kitap. Geçmişte cinsel istismara uğramış hastaları olan terapistler bu kitabı mutlaka okumalı."
Dr. Samuel C. Klagsbrun, Four Winds Hastanesi

calinanyarinlar2.jpg

Bu haber toplam 3632 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.