Sosyal Yaşam Oyunu (Monopoly Formatında)

Sosyal Yaşam Oyunu (Monopoly Formatında)

Sosyal yaşam oyunu, eğlenceli bir masa başı etkinliğidir.

SOSYAL YAŞAM OYUNU (MONOPOLY FORMATINDA)

Okul ortamında eğitimciler tarafından gerçekleştirilen oyun ve etkinlik temalı uygulamalar, öğrenciler tarafından çok sevilmekte ve ilgi duyulmaktadır. Psikolojik kavramları içeren, duyguları tanımaya katkı sağlayan ve öğrencinin kendini anlatmasına ortam hazırlayan "sosyal yaşam oyunu" eğlenceli bir masa başı etkinliğidir.

Bu anlamda meslektaşımız Psikolojik Danışman Hakan KARATAŞ tarafından hazırlanan/düzenlenen oyun formatı, diğer meslektaşlarımız tarafından ekteki linkten indirilebilir ve karton bir zemin üzerine yerleştirilerek kullanılabilir.

Nasıl Oynanır? 

Sosyal yaşam oyunu, zar atılıp ilerleyerek oynanan bir oyun. Ortada kartlar kutusu var ve bir de duygular kutusu oluyor. Zar atılınca duygu kutusu gelirse kutudan bir kart çekiliyor ve oyuncu o duyguyu taklit ediyor. Mutlu, korkmuş veya heyecanlı gibi duygular yer alıyor. Zar atınca kart çek çıkarsa, oyuncu kartlarda yazan davranış örneğini söylüyor veya uyguluyor. Davranışlar arasında fıkra anlat, şarkı söyle, hayvan taklidi yap veya en sevdiğin oyun nedir gibi birçok yönerge var. Kutucuklarda en hızlı ilerleyen ve bitiş noktasına gelen oyuncu, sıralamaya giriyor ve oyundan çıkıyor (oyunu ilk bitiren birinci oluyor). 

SOSYAL YAŞAM OYUNU (Karton Zemin)İNDİR
BİR KART ÇEK İNDİR
DUYGULARI İFADE ETİNDİR

sosyal-yasam-oyunu-hakan-karatas.jpg

Bu haber toplam 13236 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.