Zor Duygularla Baş Etme Kitapçığı (45 Sayfa)

Zor Duygularla Baş Etme Kitapçığı (45 Sayfa)

Zor duygularla baş etme konusunda hazırlanmış, işlevsel ve özgün bir kaynak...

ZOR DUYGULARLA BAŞ ETME KİTAPÇIĞI

Meslektaşımız Uzman Psikolojik Danışman Canan ÇİTİL AKYOL tarafından hazırlanan ve zor duygularla baş etme konusunda en kapsamlı kaynak olan "Zor Duygularla Baş Etme" kitapçığına ekteki linkten ulaşabilirsiniz.

Bu Kitapçığı Nasıl Kullanabilirim?

Hiçbir insan duygu düzenleme becerisi ile birlikte doğmaz. Bebekler onlara bakan kişilerden duygularını regüle etmeyi öğrenirler. Önce, bebeğe bakan kişi bebek ağladığında onunla tatlı tatlı konuşur, sarılır, sakince ninni söyler... Böylece bebeğin duyguları regüle olur. Sonra, bebek büyüdükçe kendini regüle edebileceği davranışları ve iç kazanımları edinir. Bebeğini sakinleştirmekte zorlanan bir kişi, eğer kendi duygularını regüle etmekte de zorlanıyorsa o bebek büyüdüğünde zor duygularla daha düşük düzeyde baş edebilir. Her insanın duygu düzenleme becerileri birbirinden farklıdır. Duygu düzenleme becerisi düşük olan çocukların, yaşadıkları zor duyguları kontrol etmede zorlandıkları ise bir gerçektir. 

Zor Duygularla Baş Etme Kitapçığı, birbirinden farklı 18 duygu hakkında öğrencilere çeşitli baş etme becerileri kazandırmak ve öğrencilerin kendi baş etme stratejilerini oluşturabilmelerini desteklemek amacıyla hazırlanmıştır.

İlkokul ve ortaokul düzeyinde rahatlıkla kullanılabilecek bir kaynak olan bu kitapçığın, bireysel ve grupla yürütülen çalışmalarda etkili olması beklenmektedir. Ayrıca sınıflarda sakinleşme köşeleri yapılarak çocukların bireysel olarak bu kitapçığı kullanmaları da desteklenebilir.

ZOR DUYGULARLA BAŞ ETME KİTAPÇIĞI    İNDİR 

Bu haber toplam 6742 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.