1. Dönem Sonu Sınıf Rehberlik Faaliyet Raporu

1. Dönem Sonu Sınıf Rehberlik Faaliyet Raporu

1. Dönem Sonu Sınıf Rehberlik Faaliyet Raporu

1. DÖNEM SONU SINIF REHBERLİK FAALİYET RAPORU

"1. dönem sonunda Sınıf Rehberlik faaliyet raporu okul idaresine verilecek mi?" şeklinde düşünen meslektaşlarımız, bilgi edinme ihtiyacı duymaktadır. Bu amaçla Dergi p.Dr. ekibi olarak konuyu araştırıp sizlerle paylaşıyoruz.

Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki, Milli Eğitim Bakanlığı Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hizmetleri kapsamında 2019-2020 yılından itibaren e-Rehberliğe geçilmiştir ve birçok çalışma dijital ortama işlenmektedir. Diğer yandan "aylık faaliyet raporu" uygulaması kesin olarak yoktur çünkü Yeni RPD Hizmetleri Yönetmeliğinde ve hiçbir mevzuatta aylık rapordan söz edilmemektedir. İnternette "aylık rapor" olarak belirtilen bazı dökümanlar vardır fakat bunların okullarda kullanılması zorunlu ve gerekli değildir. 

Bunun levabet giriş dışında 14 Ağustos 2020 tarihli Yeni  Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinin "Diğer Görevler" isimli bölümünde ve "Sınıf Rehber Öğretmeninin görevleri" başlığında 23/ı maddesinde şöyle denilmektedir: "ı) Sınıfıyla ilgili yürüttüğü rehberlik çalışmalarına ilişkin raporu her dönem sonunda eğitim kurumu müdürüne sunar" 

Bu anlamda sınıf öğretmenleri, dönem sonu Rehberlik faaliyet raporunu okul müdürüne ve idareye sunmak durumundadır. Dönem sonu raporları Psikolojik Danışman'a değil okul müdürüne (veya görevlendirdiği müdür yardımcısına) verilmektedir.

Dönem sonu Rehberlik Faaliyet raporu konusunda 2 levabet farklı rapor formatını ekte sunuyoruz. İstediğinizi seçip idarenizle paylaşabilir ve onları bilgilendirebilirsiniz. 

DÖNEM SONU REHBERLİK FAALİYET RAPORU - 1 

DÖNEM SONU REHBERLİK FAALİYET RAPORU - 2

donem-sonu.jpeg

14 Ağustos 2020 tarihli Yeni Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğine ulaşmak için buraya tıklayınız

 
levabet güncel giriş

Bu haber toplam 71387 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.