BAHÇE TERAPİ: BİTKİLER VE İNSANLAR

BAHÇE TERAPİ: BİTKİLER VE İNSANLAR

Bitkilerin insan ruhu üzerinde çok olumlu etkileri var.

BAHÇE TERAPİ

BİTKİLER VE İNSANLAR

Değerli okur; hiç çiçek yetiştirdiniz mi bilmiyorum. Ben pencere önü çiçeklerle dolu bir evde büyüdüm. Her çiçeğin boy atmasını yeşillenip renk renk çiçekler açmasını heyecanla bekledim. Annem açan her çiçekte ayrı bir neşeli ayrı bir canlıydı. Her sonbaharda sararıp solmalarını izleyip uykusuna yolcu ettik çiçekleri ve her ilkbaharda yeşilini selamladık…

Yani sözüm o ki: bitkilerin insan ruhu üzerinde çok olumlu etkileri var. Konsantrasyon bozukluğu, motivasyon eksikliği gibi durumlarda bitkilerin faydalarından söz ediliyor. Sorumluluk alma bilinci, stresi azaltma, kasları gevşetme gibi etkileri de var. Doğanın sakinleştirici, iyileştirici özelliğini ve insan üzerindeki bir çok olumlu etkisini saptayan uzmanlar bu etkinliği  “Bahçe Terapisi” adı altında bir terapi formatına dönüştürmüş. Kimi sağlık kuruluşları ise bedeni tedavi etmenin yanında ruhu da iyileştiren terapi bahçeleri oluşturmayı amaçlamakta. Şimdilerde Amerika’da bazı hastanelerde “İyileştirme Bahçelerinde” bu terapi kullanılıyor.

Aslında bir saksı çiçeğin bile umutsuz bir insana öğreteceği çok şey olabilir. İnsan doğayı gözlemledikçe ondan ders alacak, yaşama daha sıkı kök salacak, her baharda yeniden canlanmanın umudunu taşıyacak belki de bir canlının sorumluluğunu alarak kendi farkındalığını kazanacak.

Doğayı dinleyin, seyredin ve kucaklayın.

Büşra SERTKAYA

 

 

                

Bu haber toplam 7816 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.