Freud ve Freud'un köpekleri

Freud ve Freud'un köpekleri

Freud

Evde çalışmak, özellikle de mevcut tüm dikkat dağıtıcı şeyler varken zor olabilir. Ancak son zamanlarda hepimiz bir şeyin kesin olduğu konusunda hemfikir olduk: evde bir köpeğe sahip olmak her şeyi iyileştirir!"Ailem ve babam kesinlikle bilinçsizce köpek aşığı olmuştu."-Martin Freud

Sigmund and Anna Freud with their dogs


Sigmund Freud'un oğlu Martin şöyle özetliyor: Freud ailesi köpekleri severdi. Freud evcil hayvanlarla büyümedi, ancak daha sonra köpek arkadaşlarını sevmeye başladı. Chows'u tuttu, Anna Freud'un Wolf adında bir Alman Çoban köpeği olan kendi köpeği vardı.Freud'un en sevdiği köpeği, hasta görürken bile yanından ayrılmayan Jofi'ydi. Freud'un muayene odası ailesinin evinde olduğu için köpekler her zaman oradaydı. Köpek aşığı olsun ya da olmasın, bir Freud hastası, analizleri yapılırken iri tüylü Chow'un kitaplarla dolu muayene odasındaki sessiz varlığına alışırdı. Freud, bir seans sırasında asla saatine bakması gerekmediğini iddia etti, çünkü Jofi kalkıp esnediğinde, ayrılan saatin bittiği anlamına geliyordu ve asla geç kalmazdı.
 

Freud'un hayatındaki son köpek, başka bir Chow olan Lun'du. Aile, Nazi işgali altındaki Viyana'dan ayrıldıktan sonra onu 1938'de Londra'ya getirebildi. Lun'un karantinası, ailesinden altı aylık meşakkatli bir ayrılıktı ve dönüşü Daily Mail'de bile yer aldı. 2 Aralık 1938'de 'Freud'un Evcil Köpeği “Hapishaneden” Serbest Bırakıldı' adlı hikayelerinde Anna ve Prenses Marie Bonaparte'ın Lun'u selamlarken, sonunda 'hapishane kulübelerinden kurtulurken çekilmiş bir fotoğrafı yer aldı. Standard, Daily Herald ve The Star'ın yanı sıra Brüksel ve Paris'teki gazeteler. Lun, Freud'un yılın başlarında karantinadaki evcil hayvanını ilk kez ziyaret ettiğinde manşetlere çıkmıştı. İlgi beklenmedik değildi; Freud'un İngiltere'ye gelişi ve ardından Londra'daki yaşamı basında geniş yer bulmuştu.

 



2. Jo-Fi: Sigmund Freud'un teşhislerine yardım eden köpek