İhtiyacımız Olan Tüm Eğitimler Tek Bir Pakette p.Dr.'de

İhtiyacımız Olan Tüm Eğitimler Tek Bir Pakette p.Dr.'de

UPTEN & p.Dr. İşbirliğiyle...

ÖZELDE YA DA DEVLETTE ÇALIŞIRKEN İHTİYACIMIZ OLAN TÜM EĞİTİMLER TEK BİR PAKETTE ve UPTEN & p.Dr. İŞBİRLİĞİNDE HAZIRLANAN BU EĞİTİMDE 

WhatsApp Bilgi Edinme Hattı: 0545 573 77 37 

1) Objektif Çocuk Testleri Eğitimi (20 Farklı Test/Envanter ve Basılı Materyal)

* D-2 Dikkat Testi dahil literatürdeki tüm objektif testler

 

2) Resim Analizi ve Çocuk - Yetişkin Çizim Testlerinin Yorumlanması 

 * D-10 Projektif Yorumlama Testi dahil Türkiye'de ilk kez eğitimi verilen Projektif Resim Testleri 

 

3) Oyun Terapisi

* Çocuk Merkezli (ÇOT), Deneyimsel (DOT), Gelişimsel (GOT), İlişkisel (İOT), Jungian (JOT), Adleryan (AOT), Psikanalitik (POT), Kum ve Kukla Terapisi  

 

4) İlk Göreve Başlama Eğitimi

(E-Rehberlik, Yıllık Program Hazırlama, Dosya-Desimal Sistemi ve Yasal Mevzuatlar) 

 

ile Isınma ve Dikkat Oyunları

(Grup Etkinlikleri ve Terapötik Materyaller) 

 

5) MMPI (Minnesona Çok Yönlü Kişilik Envanteri)

* Kursiyerler raporlama yapabilecek şekilde tüm detayları öğrenir ve basılı materyaller sayesinde, çalıştığı gruplarda envanteri yıllarca kullanabilir. 

EĞİTİM DETAYLARI

* 20'den fazla objektif test (Diğer kurumlarda 8-10 testin eğitimi verilirken, ilk kez UPTEN Enstitü'de 20 farklı test yer alıyor)

* 20 farklı resim analizi testi (Yabancı kaynaklardan uyarlanmış ve başka hiçbir eğitim programında yer almayan özgün resim yorumlama testleri, ilk kez UPTEN Enstitü'de) 

* Akademisyenler ve yetkin testörler tarafından verilen kaliteli bir eğitim (Diğer kurumlardan çok farklı ve uzman bir kadro)

* Akrediteli ve Geçerli Uygulayıcı Sertifikası

* Kuruluşa özel ve tanıtım amacıyla, diğer kurumların yarısı kadar olan uygun ücretli egitimler (Diğer kurumlar iki kat ücret alırken, ilk kez UPTEN Enstitü'de hesaplı fiyatlar yer alıyor) 

* Pandemi sürecine uygun olarak Zoom üzerinden online eğitim imkanı ve zengin sunum içeriği

* Basılı test materyalleri ve orjinal dosyalar

* Dokümanları sürekli olarak kullanabilmek için indirilebilir dijital versiyonu

* Eğitime ücretsiz olarak tekrar katılma firsatı ve ücretsiz süpervizyon desteği

hikaye.jpg

990 TL'LİK MARATON EĞİTİM PROGRAMIYLA İLGİLİ SIKÇA SORULAN SORULAR

1) Diğer kurumlar yerine sizi tercih etmemin ne avantajı olacak?

PDR ve Psikoloji alanına yönelik güzel çalışmalar yapan tüm kurumlar bizim için kıymetlidir. Ancak Psikoloji ve test eğitimleri konusunda yeni bir yaklaşıma uzun zamandır ihtiyaç vardı. Örneğin pandemi nedeniyle uzaktan eğitime geçildi ve eğitimler için otel-salon kiralama gereksinimi ortadan kalktığı için kurumların masrafları azaldı. Ancak buna rağmen neredeyse hiçbir kurum eğitim ücretlerinde indirim yapmadı. Bu anlamda bizden eğitim alarak, öncelikle çok hesaplı bir eğitim alma fırsatı yakalamış olacaksınız.

Bunun yanı sıra uzman kadrosu ve dolu dolu eğitim içeriği sayesinde, diğer kurumlardan hiçbir eksiğiniz olmayacak hatta çok daha fazlasını elde edeceksiniz.

2) Eğitim kaç gün sürecek ve böyle yoğun bir eğitim kısa sürede verilebilir mi? 

Eğitim 5-6 Aralık tarihlerinde ve saat 09:00-19:00 saatleri arasında olacaktır. Ancak süre konusunda ihtiyaç olursa 4 nolu eğitimi, katılımcıların ortak görüşü doğrultusunda farklı bir zaman diliminde ve ayrı bir çalıştay/eğitim şeklinde de yapma imkanımız vardır. 

Eğitim süresi kısa olsa da, zaman dilimi olarak yoğun ve maraton bir eğitim süreci olacak. Yani kısa süreli bir eğitim olması, "acaba yüzeysel ve baştan savma mı olur" şeklinde düşünmenize ve endişeye kapılmanıza neden olmasın. Çünkü çok öğretici ve dolu dolu bir eğitim olacak. Günde yaklaşık 9 saat ve iki günde toplam 18 saat süren bir eğitim olacak. 

Biz ise 1 saat öğle arası verip, aralarda da küçük molalar vererek yoğun bir program uygulayacağız ve süre konusunda herhangi bir sorun yaşamayacağız. 

Diğer kurumlar eğitime genelde 10:30-11:00 gibi başlıyor. Öğle arasında 1,5-2 saat ara veriyor ve akşam da 4 gibi erkenden bitiriyor. Böylece tek bir eğitimi 2 güne yayıyor ve uzun bir eğitim olarak gösteriyor. 

Diğer yandan bu eğitimleri kuramsal olarak uzun süreli almak isterseniz zaten 3-4 yıl sürüyor. Örneğin oyun terapisi 2 günde de veriliyor ama Reyhana Seedat tarafından 2-3 yılda da verildiği oluyor. BDT eğitimini Hakan Türkçapar hocamız 3-4 yılda veriyor ama Nevin Dölek hocamız 2 günde veriyor. Yani uzun yıllar eğitim almayı düşünen arkadaşlarımız için tabiki bizim eğitimimiz uygun değil ama kısa süreli ve çatı eğitimler almak isteyen meslektaşlarımız için ise bu eğitim kaçırılmayacak bir fırsat. 

Sonuç olarak; bizden alacağınız bu eğitimle, özel kurumların sorduğu belge ve sertifika açısından gerekli koşulları sağlamış olacaksınız. İhtiyaç duyduğunuz temel eğitimleri almış ve testleri öğrenmiş olacaksınız. O anlamda bu eğitim, benzer eğitimleri almayı düşünen meslektaşlarımız için çok ideal çünkü yoğunlaştırılmış kısa süreli ve hesaplı bir eğitim programı. İçerik zengin ve öğretici bir eğitim programına sahip. Bu eğitimleri daha önce yüzyüze de yaptık ve çok verimli geçti, pandemi nedeniyle artık online olarak devam ettiriyoruz. 

3) Eğitim ücreti neden bu kadar hesaplı? Eğitimin düşük ücretli olmasını garipsedim ve nedenini öğrenmek istiyorum?

Dergi p.Dr. olarak bizi bilirsiniz kıymetli meslektaşlarımız. Zaten çok sık eğitim duyurusu yapmıyoruz, birde her kurumu paylaşmıyoruz. Hele de p.Dr. Logomuzu eğitim afişlerinde çok nadir kullanıyoruz, yani kalitesinden emin olmadığımız bir eğitimi paylaşmayız. p.Dr. olarak bizim temel felsefemiz "meslektaşlarımızın kaliteli eğitimlere uygun ücretlerle ulaşması" şeklinde. Mesela Aile Danışmanlığı eğitimi piyasada ve diğer kurumlarda 2500-3000 TL civarında fakat biz birkaç gün önce üniversite onaylı Aile Danışmanlığı Eğitimini 990 TL'ye sunduk ve meslektaşlarımıza duyurduk.

Yani yüksek ücretlere alıştığımız için, "hesaplı eğitimlerde acaba bir sıkıntı mı var?" diye düşünüyoruz. Hayır, hiçbir sıkıntı yok. Ayrıca pandemi nedeniyle eğitimler için otel/salon kirası verilmiyor ama ona rağmen kurumlar neredeyse hiç indirim yapmıyor. Biz bu tarz giderler azaldığı için de eğitim ücretini düşürdük ve bu indirimi meslektaşlarımıza yansıttık. Sonuç olarak "pahalı eğitim iyidir" diye bir durum kesinlikle yok.

4) Eğitimciler kimler ve özellikleri nedir?

Eğitimi Dr öğretim üyesi yetkin bir hocamız ile özel danışma merkezlerinde testörlük pratiği ve tecrübesi olan, aynı zamanda Ram deneyimine sahip bir başka hocamız verecek. Eğitmenlerimizin birisi kadın ve birisi erkek. Eğitimi dönüşümlü olarak yapacaklar. Örneğin görev dağılımı nedeniyle MMPI eğitimini ve test eğitimlerinin büyük kısmını Ram deneyimli kadın hocamız verecek.

Farkımızı ortaya koymak açısından şu durumu da belirtmek isteriz ki; Diğer kurumlar genelde birbirini tekrar ediyor, aynı hocalar farklı kurumlarda eğitim veriyor. Bizim egitimlerimiz ise çok özel ve farklı oluyor, içeriklerin kopyalanmasını istemiyoruz. O nedenle isim açıklamadık fakat özelden ulaşan meslektaşlarımıza biraz daha detay verebiliriz. 

Ayrıca "Dergi p.Dr. & Upten eğitim yapıyorsa, hocası kesinlikle kalitedir" şeklinde bir standart oluşturmak ve kişi odaklı değil marka odaklı bir yetkinlik sağlamak istiyoruz. Bu nedenle de eğitmenlerimizin ismini ve resmini duyuru afişlerimize eklemedik. 

5) Eğitim sonunda ne sertifikası veriliyor ve sertifikalarınız nereden onaylı? 

Eğitim sonunda devlet üniversitesi onaylı uygulayıcı sertifikası veriliyor ve sertifikalar 2 aşamalı olarak gönderiliyor. Öncelikle eğitimin hemen ardından kurumumuz onaylı yine özel-devlet kurumlarda geçerliliği olan "Uygulayıcı Sertifikası" gönderiyoruz. Ancak katılımcı meslektaşlarımızın talebi doğrultusunda "Devlet Onaylı Uygulayıcı Sertifikası" da veriyoruz. Bunun için katılımcılar 3 aylık zaman diliminde uygulamalar yapıyor ve bu evrede süpervizyon süreci oluyor. 3 ay sonunda ise üniversite onaylı sertifikamız kargoyla tarafınıza gönderiliyor.

Ayrıca üniversite onaylı sertifikalar, MEB onaylı sertifikalardan daha kapsamlı ve geçerlidir. Yani MEB onaylı bir sertifika üniversitede geçerli değildir ama üniversite onaylı bir sertifika hem MEB'de hem de üniversitede geçerlidir. (2012 tarihli Aile Danışmanlığı Yönetmeliği'nde de "üniversite veya MEB onaylı" sertifikası geçerlidir denilmektedir yani her ikisi birlikte geçerlidir.)  

Sertifika konusu ne yazık ki ülkemizde çok karışık bir durumdadır. Ancak özet olarak bu şekilde ifade edebiliriz.

Diğer yandan "uluslararası geçerli sertifika" şeklinde bir uygulama yoktur ve olamaz. İstanbul'da bir eğitim kurumunda veya Zoom üzerinden aldığımız bir eğitimle, kimse bize gel Londra'da veya New York'ta danışmanlık merkezi aç demez, diyemez. O sertifikayı yabancı bir devlet geçerli saymaz. YÖK'ün tanımadığı birçok diploma varken, sertifikaların uluslararası geçerli olduğunu söylemek hiç mümkün değildir. Ayrıca bu konuyu netleştirmek için yurt dışında yaşayan bir meslektaşımıza sorduk ve aldığımız cevap şöyle; "Avusturya'da lisanslı terapist olan bir uzman Almanya'da bile merkez açamıyor üstelik ikisi de Avrupa Birliği üyesi olan ülkeler. Buna rağmen açamıyor."

O anlamda Türkiye'deki bir eğitimin yurt dışında geçerli olması mümkün değil. İstisna olarak sadece yurtdışındaki bir derneğin Türkiye temsilciliğini yapan bir  başka dernek burada eğitim verdiğinde, sadece yurtdışındaki o dernek bu eğitimi (belki) tanır (yani yine yabancı bir devlet o sertifikayı/eğitimi tanımaz). Yeri gelmişken bu konuda da detaylı bilgi vermiş olalım. 

6) Eğitime katılıp gereken uygulamaları yaptığım halde Üniversite Onaylı Uygulayıcı Sertifikasını"  alamama durumu yaşar mıyım?

Hayır, herhangi bir problem yaşamadan ve sorunsuz bir şekilde Üniversite Onaylı Uygulayıcı Sertifikası alabilirsiniz. Eğitime katılan tüm meslektaşlarımızın, bu şekilde emek ve ücret verdikten sonra gerekli belgeyi ve uygulayıcı sertifikasını alması için gerekli donanımı sağlıyoruz.

2 aşamalı sertifikasyon süreci uygulamamızın nedeni, üniversitenin süreci sıkı tutması nedeniyle ve bize olan kurumsal güveni zedelememek amacıyladır. Çünkü bazen "eğitime kayıt oldum, katılmasam da sertifika alırım" şeklinde bir düşünceye sahip kursiyerler olabiliyor. Öyle bir şeyin mümkün olmadığını ve kurumumuzun ciddiyetini göstermesi açısından bu şekilde bir süreç işletiyoruz.

Fakat sonuç olarak, eğitimimize katılan tüm meslektaşlarımız uygulayıcı sertifikası alabilecek biçimde, donanımlı ve yetkin bir şekilde eğitimden mezun olacaktır.

7) 2 aşamalı sertifika konusunu biraz daha açar mısınız? Neden 3 ay sürüyor?  

Özet olarak şöyle açıklayalım;

* Resim Analizi ve Objektif Testler Eğitimi Sertifikası
* Oyun Terapisi Sertifikası 
* MMPI Sertifikası

Bu üç sertifikamız üniversite onaylı olacaktır (ana sertifikalarımız bunlardır)

İlk göreve başlama eğitimi sertifikası ise yalnızca kurumumuz (Ulusal Psikoterapi ve Test Eğitimleri Enstitüsü-UPTEN) onaylı olacak. Çünkü üniversite "ilk göreve başlama eğitimi" şeklinde bir eğitim tanımlaması yapmıyor ve bu eğitim okullardaki PDR Servisleri ve Psikolojik Danışman meslektaşlarımız için düzenlenen bir eğitim olma özelliği taşıyor.

Sertifikaların Kursiyerlere Gönderilme Süreci  

Kurumumuz onaylı olan bir adet basılı (matbu) sertifikayı, test materyalleriyle birlikte ve eğitimden sonraki hafta içinde kargoyla size ulaştıracağız

Üniversite onaylı üç sertifika ise, üniversite onaylı olduğu için 2-3 ay içerisinde tarafınıza gönderilecek. O süreçte ise eğitimini aldığınız testlerin uygulamasını yapıp bize maille veya dijital yollarla göndermeniz yeterli olacak. Yani süpervizyon süreci zorlu olmayacak veya sınav yapılmayacak.

Süpervizyon sürecinde kurumumuzun temel amacı, katılımcı meslektaşlarımızın eğitimini aldığı testleri ve eğitimleri en iyi şekilde öğrenmesini sağlamaktır. Diğer yandan kursiyerlerimizin zorluk yaşamasına neden olacak bir süreç olmayacaktır.  

8) Süpervizyon süreci nasıl olacak?

Süpervizyon süreci, uygulama ve raporlama yapıp eğitmene sunmak şeklinde olacak ve ek bir ücret talep edilmeyecek. Süpervizyon kapsamında sınav yapma ve sınavı geçememe gibi bir durum olmayacak. Sadece katılımcıların uygulama yapmış olması gerekli ve yeterli olacak. 

Bazı uzun süreli eğitimlerde sınavlar yapılıyor ama bizim eğitimimiz zaten katılımcıların sorumluluk alarak geldiği ve çatı formatında bir eğitim olduğu için ek bir sınav yapmıyoruz. Tüm katılımcıların Uygulayıcı Sertifikası alarak mezun olması için süreci uygulamaya dönük olarak planlıyoruz. 

Katılımcılar vakit ve ücret harcıyor. Bu nedenle sertifikayı tüm katılımcılara verecek şekilde bir organizasyon yapıyoruz fakat eğitime katılmamak gibi durumlarda sertifika veremeyeceğimiz için, işi sıkı tutmak açısından böyle bir çizgi belirledik. Ayrıca sertifikalar üniversite onaylı olacağı için üniversiteler de bu anlamda geçerli ve güvenilir bir işlem yapılmasını istiyor. 

9) Materyal verilecek mi?

Evet, test eğitimi kapsamında yer alan 20 farklı testin basılı materyalleri kargoyla tarafınıza gönderilecek ve ayrıca tüm eğitimlerle ilgili dijital materyaller mail yoluyla size ulaştırılacaktır. 

10) Ödeme konusu nasıl olacak?

Ödeme havale yoluyla materyaller ve kargo ücretleri dahil 990 TL'dir. Mümkünse  (banka komisyon almayacağı için) havaleyle ödeme yapmanızı rica ediyoruz ve taksit konusunda yardımcı oluruz. Ancak "havaleyle ödemem kesinlikle mümkün değil ve kredi kartıyla ödeme yaparak bu eğitime katılmak istiyorum" diyen meslektaşlarımıza da yardımcı oluyoruz. Sadece banka komisyon eklediği için biraz fiyat farkı çıkıyor. O anlamda eğer havale yapma imkanınız yoksa, kredi kartıyla ödeme durumunda ne kadar bir fark oluştuğunu öğrenmek için WhatsApp'tan yazarak bilgi alabilirsiniz. 

11) Bu eğitim bu fiyata daha sonra tekrar olacak mı? 

Eğitimi daha sonra tekrar yapacağız ama muhtemelen bu kadar hesaplı ücreti olamayacak. Tanıtım amaçlı olduğu için bu şekilde hesaplı ve uygun bir fiyat sunuyoruz. 

12) Bireysel veya grupla katılım durumunda, indirim yapar mısınız?  

Çok isteriz fakat zaten yeterince uygun ücretli bir eğitim olduğu için ek bir indirim yapamıyoruz. 

13) Eğitimin hepsine değil de bazı paketlere katılmam mümkün müdür?  

Evet mümkündür ve konuyla ilgili WhatsApp'tan bilgi alabilirsiniz.

Not: Farklı bir sorunuz varsa WhatsApp hattımızdan bize yazabilirsiniz

(545 573 77 37) 

  upten-logo.jpg

pdr-kitap-logo-00.jpg

 

Bu haber toplam 9266 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.