Kabul Kararlılık Terapisine Giriş

Kabul Kararlılık Terapisine Giriş

Kabul Kararlılık Terapisi, hayatta karşılaşılan sosyal, kişisel, ailesel ve akademik zorlukları yok saymadan; onların varlığını kabul ederek ve kaçma/kaçınma davranışı sergilemeden çözmeye çalışmaktır

KABUL KARARLILIK TERAPİSİNE GİRİŞ
 
Kabul Kararlılık Terapisi, hayatta karşılaşılan sosyal, kişisel, ailesel ve akademik zorlukları yok saymadan; onların varlığını kabul ederek ve kaçma/kaçınma davranışı sergilemeden çözmeye çalışmaktır. Kabul kararlılık terapisi bir nevi Anadolu kültüründeki "derdim bana derman imiş" sözünün psikoterapi alanında uygulamaya geçirilmesidir. Dertlerin, zorlukların, sıkıntıların ve ruhsal sıkışmışlıkların insanın gelişimine kapı aralayabileceğini vurgular. Terapötik süreç, davranışçı pratikleri yoğun olarak içerir. Bilişsel davranışçı terapiyle benzer yanları oldukça fazladır. Ancak BDT gibi sistematik ve programlı bir terapi süreci tasarlanmamıştır. Bunun yerine danışan ve danışman arasında kurulacak ilişkinin inşa ettiği, standardize edilmemiş ve her danışanda yeniden oluşturulan bir terapi sürecini temel alır. 
 
Türkiye'de KKT
 
Uluslararası Psikoloji literatüründeki yeri 2000'lerden sonra sağlamlaşan KKT, Türkiye'de ise 2010'dan sonra yaygınlaşmaya başlamıştır. Türkiye'deki çalışmaları ve KKT eğitimlerini, ağırlıklı olarak Psikiyatrist Dr. Fatih YAVUZ öncülüğünde bir ekip yürütmektedir. KKT eğitimleri POEM (Psikoloji Organizasyonları ve Eğitimleri Merkezi) gibi kurumlarda verilmektedir. 
 
En Yakın Tarihteki KKT Eğitimi
 
En yakın tarihteki KKT eğitimi, 19-20 Aralık 2015, 23-24 Ocak 2016 ve 20-21 Şubat 2016 tarihlerinde, günlük 6 saatten toplamda 36 saat olarak gerçekleştirilecektir. Eğitime ön kayıt yaptırmak için  povem.com@gmail.com adresine e-mail atabilir ya da 0216 310 56 30 ve 0549 310 56 30 telefonlardan POEM sekreteryasına ulaşabilirsiniz. 
 
Örnek KKT Formları
 
KKT ile ilgili bilgi, döküman ve materyallerin bulunduğu "baglamsalbilimler.org" adresinden yararlanılabilir. Ayrıca haberimiz ekinde yer alan ve KKT'ye giriş formatında yer verdiğimiz formlardan psikoterapi çalışmalarında faydalanabilirsiniz. 
 

Bu haber toplam 10277 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.