Kansere Yenik Düşen Bir Hekimden Yaşam Dersi

Kansere Yenik Düşen Bir Hekimden Yaşam Dersi

Uşak ilinde uzun süredir diş hekimliği yapan ve herkesin sevgisini kazanmış Tolga Aydın, iki senedir tedavi gördüğü lenf kanseri nedeniyle evinde rahatsızlanarak iki gün önce Uşak Devlet Hastanesi Yoğum Bakım Ünitesi’ne kaldırıldı. Aydın, yapılan müdahalelere rağmen yaşamını kaybetti.

Evli olan ve bir de çocuk babası olan Aydın için bugün Ulu Camii’nde cenaze töreni yapıldı. Törene, Aydın’ın yakınlarıyla sevenleri katıldı. Öğle kılınan cenaze namazının ardından doktor Aydın’ın cenazesi Uşak Asri Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Dr. Tolga Aydın, ölmeden önce kanserle ilgili duygularını belirtmiş olduğu yazısını Facebook’taki kişisel sayfasında paylamıştı. Dr. Aydın’ın kanser hastalarına umut veren yazısı şöyle:

GERİDE BU MESAJI BIRAKTI

“Kansere hiç yakalanmamak bizim için daha büyük bir şans olmaz mıydı? Benim yaptığım ise bu olumsuzluktan bir başarı öyküsü çıkarabilmekti sadece. Küçük şeylerin kıymetini daha iyi anladım sayesinde. Önceleri beni ıslatan yağmur kanserden sonra hiç ıslatmadı. Kanserden önce her gün gördüğüm güneş dev bir nükleer reaktör değilmiş meğerse, doğuşu ve batışı başka şeymiş. Kuyruk sallayan köpek, mırıldayan kedi, penceremin kenarında ekmek bekleyen güvercin ne destansı olaylarmış. Damla damla biriken koca bir mutluluk deniziymiş hayat. Hazır bir mutluluk aramak ne büyük gafletmiş. Hiçbir şeye şaşırmamayı, güvenilen dağların çoğu zaman karlı olduğunu, güvensiz sanılan dağlarda ise enfes çiçekler yeşerdiğini ben onunla savaşırken öğrendim.

PAHALI ARABALAR DEĞİL SADECE…

Mükellef sofraların, marka giysilerin, pahalı arabaların, şatafatın mutluluk olmadığını, mutluluğun sadece sevgiden geçtiğini öğrendim. İnsanların bir hedefi olması gerektiğini, o hedefler için savaşılmasını, cesur olmayı, direnmeyi, boyun bükmemeyi ben onunla dans ederken öğrendim. Almanın değil vermenin insanı daha mutlu ettiğini, sorumluluğu, yardım severliği bana o aşıladı. Uyanmayı sadece gözünü açmak olarak bilenler için bir şafak var ki ne kadar da sıradanmış meğer. Hadi aç gözlerini aç yüreğini. Güneşi bizim gözümüzle göremeyen o kadar çok insan var ki.”

 

Milliyet

http://www.milliyet.com.tr/olmeden-geride-bu-mesaji-birakti-gundem-1979544/

Bu haber toplam 3590 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.