MEB NORM YÖNETMELİĞİNİN DEĞİŞMESİ İÇİN BEKLEMEKTEN YORULDUK ARTIK!

MEB NORM YÖNETMELİĞİNİN DEĞİŞMESİ İÇİN BEKLEMEKTEN YORULDUK ARTIK!

Norm

MEB REHBERLİK KADROSU İÇİN YENİ NORM YÖNETMELİĞİN HALA ÇIKMAMIŞ OLMASI, TEPKİLERE NEDEN OLUYOR

Yakın zamanda MEB bakanı Sn. Mahmut Özer’in de katıldığı Akran zorbalığı çalıştayında çok önemli ve değerli kararlar alınmıştı.

“Her atamada öncelik verdiğimiz alanlarımız var. 2022’de okulöncesi eğitime ağırlık verdik. Çünkü öyle bir politikamız var, sahada sayıyı arttıyoruz. O zaman buna uygun sayıda öğretmen de istihdam etmemiz lazım. Yakın zamanda İçişleri Bakanlığımız ile birlikte bağımlıklarla mücadeleyle ilgili çok ciddi bir seferberlik başlattık. Hedefimiz 2 ayda, yani şubatın sonuna kadar 19 milyon öğrenci, tüm öğretmenlerimiz ve 5 milyon veliye ulaşarak 25 milyon vatandaşımızda bağımlılıkla ilgili farkındalık oluşturmak, önleyici ve destekleyici mekanizmalarla ilgili eğitim vermek. Bu çalışmalar rehber öğretmen ihtiyacını da beraberinde getiriyor. O yüzden 2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimize öncelik vermeyi planlıyoruz. Hedefimiz her okulda en az bir tane rehber öğretmen olması."

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 23 Ocak 2023 tarihinde yaptığı bu açıklamada akran zorbalığı ve madde bağımlılığının çok arttığını ve bu toplumsal sorun için İçişleri Bakanlığıyla birlikte çalıştığını söyledi.  Mahmut Özer bu toplumsal sorunun okullarda en aza indirilmesi için 'Her Okula En az 1 Psikolojik Danışman müjdesini' verdi buna yönelik olarak da 2023 öğretmen atamalarında önceliği rehber öğretmenlere vereceğini kamuoyuna paylaştı. Fakat hâlâ Eski PDR Normunda herhangi bir düzenleme yapılmadı. 

Milli Eğitim Bakanlığının Mevcut norm kadro yönetmeliğine göre;

Özel eğitim kurumlarında 25, (100 ve 100’ün katları için +1)

İlkokullarda 300,

ortaokul, anaokulları ve ortaöğretim kurumlarında 150 öğrenci ve daha fazlası için 1, mesleki eğitim kurumları için 200’den fazla çırak ve kursiyer olması durumunda 1 psikolojik danışman tayin edilmekte, yatılı ve pansiyonlu eğitim kurumlarında ise öğrenci sayısına bakılmaksızın 1 psikolojik danışman normu açılmaktadır.
 

Özel eğitim kurumları haricinde kalan tüm eğitim kurumları için öğrenci sayısının 500’ü geçtiği durumlarda 500 ve katlarında +1 psikolojik danışman kadrosu açılmaktadır.
 

Aile okulu, bağımlılıkla mücadelede, rehberlik hizmetleri, Okul-Veli-Öğrenci işbirliği gibi rehberlik hizmetlerinin içinde olan çalıştay raporunda ; Sn. Bakan Mahmut Özer’in “Her okula en az 1 Rehber Öğretmen olacak şekilde yeni bir planlama yapacağız” açıklaması Rehber Öğretmenlerin Norm Kadro Yönetmeliğinin de günümüz koşullarına uygun şekilde ve çalıştay raporuyla da uyumlu bir şekilde değiştirileceği beklenmektedir.
 

MEB, Rehber Öğretmenlerin Yeni Norm Kadro Yönetmeliği ile ilgili Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından çalıştay raporuna ve Bakan Mahmut Özer’in de sözünü verdiği şekilde “Her okula en az 1 Rehber Öğretmen Normu” olacak şekilde bir çalışma yaparak deprem sonrası artan psikososyal çalışmalarda bu ihtiyacın arttığı belirlenmiştir. Norm Yönetmeliğinin günümüz ihtiyaçlarına göre düzenlenerek Resmî Gazetede yayımlaması beklenmektedir.

Bu haber toplam 3935 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.