MERHABA TEGV (TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI)

MERHABA TEGV (TÜRKİYE EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI)

Gönüllüsü olduğum ve Dergi p.Dr.'den sonra ailem olan TEGV'i anlatacağım.

MERHABA TEGV

Upuzun bir aradan sonra tekrardan Merhaba Dergi p.Dr Ailesi. Bu yazımda gönüllüsü olduğum ve bana Dergi p.Dr’ den sonra ailem olan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nı (TEGV) anlatacağım.

İlk başta kuruluşu hakkında bahsedeceğim. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile “devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak” amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara “okul dışı eğitim desteği” vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı.

Gönüllü olarak Kocaeli’ de JP Morgan Ateşböceği Biriminde gönüllüyüm. Aslında TEGV sadece ateşböceği birimlerinden oluşmuyor. Eğitim parkları ve öğrenim birimlerinden de oluşan Türkiye’ de tam tamına 62 noktada gönüllülük esasına dayanan hizmetleriyle vakıftan öte bir ailem. Birimimizin sorumlusu Sinan Ural ise gönüllülerin ve öğrencilerin manevi olarak ağabeyi oldu. Gönüllüler olarak hep yeni bir şeyler öğrendik, beraber güldük, beraber ağladık, düşündük, eğlendik. Ateşböceği birimimizin gittiği okullardaki öğrencilere okul eğitiminden farklı şekilde eğlendirerek öğretiyoruz. Ateşböceği birimimize gelen küçük ateşböceklerimiz yani kır papatyalarımızın ablası, ağabeyi, süper kahramanları olduk. Ağlayıp gelen çocukları yüzündeki gülümsemesiyle dönmelerine sağlamımızı vesile eden TEGV benim için vakıftan öte bir ailem.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü öğrencisi olarak bana katkıları ise saymakla bitmez ama birazını sizlere aktaracağım. Bunlardan bazıları:

  • 1-8.sınıf öğrencilerin gelişim düzeylerini ve çocuklarla empati kurmayı anladım, öğrendim.
  • İletişim becerilerimi geliştirme fırsatım oldu.
  • Şu anda lisans eğitimimde aldığım bilgiler sadece teorik bilgiler olarak kalmıyor.
  • Büyük bir sevgi seli ile bize koşarak kır papatyalarım oldu. İyi ki de varlar!Onların hem ablaları hem de öğretmenleri oldum.Ve onlarla çok ama çok keyifli zamanlar geçiriyorum.

Evet, ateşböceği birimindeyim. Evet, onlarla beraberken eğleniyorum.Onlardan ayrılırken ağlayarak tatlı bir mutlulukla dönüyorum. Ve anladım ki sevginin olduğu yerde eğitim ve öğretimde olur. Huzurumun adresi TEGV iyi ki varsın. Hadi sizde gelin TEGV ailesinin bir üyesi olun. Çocuklarımızın geleceğini aydınlatalım. Çünkü bugünün küçükleri geleceğin umutlarıdır.Unutmayın,çocuklar kır papatyası onları soldurmayalım hep mutlu edelim.

Onlarla dramadan matematiğe, fen bilgisinden okumaya, kod yazmadan oyuna kadar güzelce vakit geçirelim. Hadi Dergi p.Dr ailem TEGV’ e.

En kısa zamanda yeni bir yazım ile buluşma umuduyla. Sağlıcakla kalın. :)

KAYNAKÇA

https://tegv.org/hakkimizda/tarihce/

ZEHRA TEKEŞ/KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ

Bu haber toplam 3940 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.