PDR Servisinde Sorunlar - Çözümler Kitabına 500 + Soru Eklemeye Devam Ediyor
Her gün güncellenen dünyadaki ilk ve tek kitap!
PDR SERVİSİNDE SORUNLAR-ÇÖZÜMLER KİTABINA 500 + SORU EKLENMEYE DEVAM EDİYOR
501) 2 yıllık Adalet Meslek Yüksekokulundan Hukuk Fakültesine geçebilmek için, DGS'den kaç puan almak ve kaç net yapmak gerekir?
Cevap: Adalet Meslek yüksekokuluna gidip, 2 yıldan sonra 4 yıllık Hukuk Fakültesi'ne geçiş yapmayı planlayan birçok öğrenci vardır.
Hukuk Fakülteleri, Adalet MYO'dan gelen öğrenciler için (devlet+özel üniversiteler) yılda toplam 500 bahsine şikayet civarında kontenjan ayırmaktadır. DGS sınavına girerek Sözel ve Sayısal bölümlerini çözen öğrenciler, sınav sonucunda oluşan sıralamaya göre Hukuk Fakülteleri'ne girebilmektedir.
DGS yerleşme puanı hesaplanırken, Önlisans Başarı Puanı da değerlendirmeye katılmaktadır. ÖBP'nin 65-70 olması ortalama bir puan sayılabilir ve ÖBP'nin 80-85 puan olması iyi bir puan olarak kabul edilebilir.
ÖBP'si orta düzeyde (70 civarında) olan bir aday, DGS sözelden 40 net ve DGS sayısaldan 40 net olmak üzere toplamda 80 net yaparsa; puan sıralamasında alt kısımlarda yer alan (Erzincan Binali Yıldırım Üni Hukuk Fakültesi -300 puan civarında- veya Atatürk Üni Hukuk Fakültesi -305 puan civarında- gibi) üniversitelerdeki Hukuk Fakültelerine gidebilir. Net sayısının artması ve toplam 90-95 net olması durumunda ise aday, büyük üniversiteler dahil birçok üniversitenin Hukuk Fakültesine kaydolabilir.
502) Okul Birinciliği kontenjanı için, hangi üniversitenin hangi bölüme kaç tane okul birinciliği kontenjanı ayırdığını nasıl öğrenebiliriz?
Cevap: YÖK Atlas'tan hangi üniversitenin, hangi bölüme ve kaç tane okul birinciliği kontenjanı iyi casino siteleri ayırdığına ulaşabiliriz. Tek tek bakıp, bu konuda bilgi edinebiliriz.
503) ÖSYM şifresi, YKS sınavı için kaç adet alınır ve nasıl yenilenir?
Cevap: YKS'ye girecek olan öğrenciler, TYT ve AYT için birer şifre olmak üzere toplamda 2 farklı şifre alır. Şifreler ÖSYM merkezi olan okullar tarafından öğrencilere tanımlanabilir. Şifrenin unutulması durumunda ÖSYM merkezlerinden (2020 yılı için) 5 TL karşılığında yeni şifre alınabilir veya öğrenci e-devlet şifresi almışsa onunla da sisteme giriş yapabilir.
504) Nüfus cüzdanında başı açık fakat sınava giriş belgesinde kapalı olan (veya tersi olan) kız öğrenci, bu durum nedeniyle YKS'ye girerken sorun yaşar mı?
Cevap: Başı kapalı olan fotoğrafta öğrencinin yüzü görünüyorsa ve tanınacak şekildeyse, normal şartlarda herhangi bir sorun olmaz. Bina sorumlusunun bu konudaki tutumu da önemlidir ancak bu konuda bir problem yaşanmaması beklenmektedir. Yine de öğrencinin imkanı varsa, kimlik-sınava giriş belgesi konusunda gerekli güncellemeyi sınavdan önce tedbiren yapması faydalı olacaktır.
505) Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrenciler, doğrudan hemşire veya ebe olabilir mi?
Cevap: Hayır. Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan öğrenciler, hemşire yardımcısı veya ebe yardımcısı olabilmektedir ancak hemşire yardımcılığı için devlet kadro ayırmamaktadır. İŞKUR üzerinden personel temini yapılmaktadır veya hemşire yardımcıları özel hastane ve özel sağlık kuruluşu gibi kurumlarda çalışmaktadır. Ebe yardımcıları için de durum benzer şekildedir. 2014 ve öncesinde ise, Sağlık Meslek Lisesi mezunları ebelik ve hemşirelik başvurusu yaparak bu alanda direkt olarak görev alabiliyordu.
Bu haber toplam 2031 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.