Pdr'ciler İçin Meclise Önerge Verildi

Pdr'ciler İçin Meclise Önerge Verildi

PDR'CİLER İÇİN MECLİSE ÖNERGE VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, rehber öğretmenlere ve rehber öğretmen ihtiyacının karşılanmasına ilişkin uygulamaları nedeniyle Psikolojik Danışma ve Rehberlik(PDR) Bölümü mezunlarının yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi için neler yapılacağı Milli Eğitim Bakanına soruldu. 

Konuyu gündeme getiren Milletvekili Alim IŞIK, aynı konuda daha önce vermiş olduğu soru önergesine cevap verilmediğini ve konuya ilişkin kamuoyu hassasiyetinin devem ettiğini belirterek, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından cevaplandırılmak üzere yeni bir soru önergesi verdi. Milletvekili IŞIK'ın soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

2013 yılı Mayıs ayında bazı medya organlında “MEB'in rehber öğretmenlik kursuna tepki” manşeti ile yer alan haberlerde; Bakanlığınızın rehber öğretmen ihtiyacım karşılamak için rehberlik kursu düzenlemesine Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Bölümü öğrencileri ile mezunlarından tepki geldiği belirtilmektedir. PDR öğrenci ve mezunlarının tepkisine yol açan Bakanlığınız uygulamalarıyla ilgili olarak;

1- PDR alanına Bakanlığınızca başka bölüm mezunlarının atanması nedeniyle medyaya yansıyan tepkilerin yer aldığı açıklamalar Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmiş ya da değerlendirilmektedir?

2- Halen bakanlığınıza bağlı okulların rehber öğretmen ihtiyacı nasıl karşılanmaktadır?

3- Halen Bakanlığınıza bağlı okullarda toplam kaç rehber öğretmen çalışmaktadır? Bu öğretmenlerin mezun oldukları bölümlere göre dağılımları nasıldır?

4- Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanında öncü olan pek çok gelişmiş ülkede, PDR hizmetlerinin lisansüstü uzmanlık düzeyinde yürütülmekte olduğu haberleri doğru mudur? Bu konuda bakanlığınızca yapılmış bir araştırma bulunmakta mıdır?

5- 18.Milli Eğitim Şurasında “Psikolojik danışma ve rehberlik mesleği, ciddi bir uzmanlık eğitimi gerektirdiğinden ve mevcut eğitim süresi talep edilen uzmanlığı sağlamada yetersiz kaldığından, psikolojik danışma ve rehberlik alanında verilen eğitim süresi, son bir yılı uygulama ağırlıklı olmak üzere 5 yıla çıkarılmalıdır” önerisi getirilmiş olmasına rağmen, şimdiye kadar böyle bir düzenlemenin yapılmamış olmasına ve anılan bölüm mezunlarından yararlanılmamasının gerekçeleri nelerdir?

6- Bakanlığınızın konuya ilişkin görüşü ve 2014 yılı programı nasıldır?

facebook.com/dergipdr

twitter.com/dergipdr

Bu haber toplam 3085 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum