Zonguldak'ta Yaşanan Zorbalık tesadüf değil...

Zonguldak'ta Yaşanan Zorbalık tesadüf değil...

Haber

Zorbalık tesadüf değil, 3 Rehberlik normunun olduğu okula hiç atama yapılmamış. Zonguldak’taki akran zorbalığı görüntüleri ile gündeme gelen lisede hiç rehberlik öğretmeni olmadığı anlaşıldı. 1323 mevcutlu okulda, yönetmeliğe göre 3 psikolojik danışman/rehber öğretmenin tam zamanlı hizmet vermesi gerekiyor.

Cumhuriyet’e konuşan Psikolojik Danışman Şükrü Güzeler, benzer olayların başka okullarda yaşanmaması için 20 bin okuldaki psikolojik danışman ihtiyacının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Güzeler, “PDR Hizmetleri eğitimin tamamlayıcı unsurudur. Bakanlık kadro eksikliğini gidermek için 'görevlendirme' yöntemine gidiyor. Bu yöntemle atamış olduğu psikolojik danışmanın haftanın 3-4 günü atandığı okulda hizmet vermesini sağlarken, haftanın 1-2 günü de kadro açığı olan okulda görevli olmasını sağlayarak hizmeti sürdürüyor ya da ilgili ilçede Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) var ise buradaki psikolojik danışmanlarca haftalık ziyaretler şeklinde hizmet sunuluyor. Bu durum kadrolu psikolojik danışmanı olan okulda da niteliğin düşmesine yol açıyor” dedi. 

Güzeler, şu ifadeleri kaydetti:

"Milli Eğitim Şurası’nda 'her okulda en az bir psikolojik danışman/rehber öğretmen normu oluşturulmalı' , 'anaokullarında öğrenci sayısına bakılmaksızın okul psikolojik danışmanı istihdam edilmeli' ve 'PDR mevzuatları uluslararası sözleşmelerle uyumlu yapılandırılmalı' kararları alınmıştır. Bu kararların uygulanmadığı her gün eğitim, tamamlayıcı unsurundan ayrı kalacaktır. Okullarda psikolojik danışman bulunmadıkça sorunlarımız giderek artan bir biçimde derinleşecektir."

 

Kaynak: Cumhuriyet

Bu haber toplam 2536 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.