Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü PDR'ci Oldu!

Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü PDR'ci Oldu!

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mesleği için güzel gelişmeler olmaya devam ediyor. www.dergipdr.com Özel Haber!

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Artık Bir PDR'ci!

PDR mesleğinin geleceğini etkileyen ve bakanlıktaki önemli birimlerden biri olan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne PDR alanından bir uzman atandı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mustafa BALOĞLU, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde belirtildiği üzere resmen göreve başladı.

Bu Ne Anlama Geliyor?

Öğretim üyesiyken kendisinden ders alan öğrencilerinin tanımlamasına göre Prof. BALOĞLU hocamız, çok değerli bir insan ve mesleki anlamda da üst düzey yeterliliğe sahip.

Önceki genel müdür, iyi niyetli olmasına rağmen özel eğitim kökenli olduğu için PDR hizmetleriyle ilgili pasif ve etkisiz kalıyordu. Bu durum PDR'ciler için ciddi anlamda bir sorun teşkil ediyordu. Çünkü Rehber Öğretmenlerle ilgili neredeyse tüm düzenlemeler Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri bünyesinde hazırlanıyor ve mesleğin istikbali genel müdürlüğün çizdiği çerçeveye göre belirleniyor. Bu anlamda önceki dönemde yetersiz kalındı, birçok yüzeysel çalışma yapıldı, inovatif ve mesleki hizmetleri geliştirici uygulamalar yapılmadı. İşlevsel olmayan ve Rehber Öğretmenlerin beklentilerini karşılamayan bir tutum sergilendi.

Bu nedenle PDR camiası, Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne PDR'ci atanmasıyla ilgili çalışmalar yürütüyor ve taleplerde bulunuyordu.

Mevcut atamanın, mesleğimiz için çok güzel bir gelişme olduğunu düşünüyor, hem hocamıza hem de alanımızdaki arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.

Bakan'a Teşekkür Ederiz

pe.Dr. dergisi olarak, kamuoyunun bildiği üzere Nisan 2012'de Bakan Ömer Dinçer ile bir görüşme gerçekleştirmiştik. PDR öğrencilerini temsilen gittiğimiz ve sohbet havasında, oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmemiz esnasında Bakan Dinçer'e çeşitli konularda görüşlerimizi sunmuştuk. Bunlardan birisi de: "Biz PDR'ciler olarak özel eğitim alanında değil Psikolojik Hizmetler alanında çalışma yapmak istiyoruz" sözümüzdü...

Bu iki branşın, yani özel eğitimin ve psikolojik danışmanlık-rehberlik hizmetlerinin bakanlık bünyesinde ayrı çatılar altında işlemesi gerektiği düşüncemiz hâlen devam etmektedir.

Bu anlamda, alan dışı atamalar gibi, yanlış yapılan uygulamalarda sözünü esirgemeyen bizler, doğru yapılan uygulamalarda da teşekkür etmeyi üzerimize bir borç bilmekteyiz.

İş yükü hafif ancak sorumluluğu çok ağır olan PDR mesleği adına; böyle önemli, sorumlu ve kritik bir seçim yapan sayın Ömer DİNÇER'i tebrik ediyor ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

MEB Sitesinde Açıklama

Konuyla ilgili MEB sitesinde yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Sayın Doç. Dr. Hakan SARI, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünü, Sayın Prof.Dr. Mustafa BALOĞLU'na, Genel Müdürlük Personellerinin de katıldığı bir toplantı ile devretmiştir. Samimi bir sohbet havasında geçen toplantıda karşılıklı başarılar dilenmiş, işbirliğinin tüm çalışmalarda devam edeceği vurgulanmıştır. Sayın Prof.Dr. Mustafa BALOĞLU, Sayın Doç. Dr. Hakan SARI'ya Tokat Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi tarafından hazırlanan karakalem portresini de sunmuştur."

 

PROF.DR. Mustafa BALOĞLU Kimdir?

10 Kasım 1970 doğumlu hocamız Lisans Eğitimini 1992 yılında Marmara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümünde tamamlamıştır. Yüksek Lisasansını Psikolojik Danışma alanında Wisconsin Üniversitesi-Madison'da yapmıştır. Doktorasını Eğitim Psikoloji alanında Texas A&M Universitesi-Commerce'de 2001 de tamamlamıştır. Ayrıca Psikolojik Danışma alanında aynı üniversiteden doktorası bulunmaktadır.

Adı Soyadı: MUSTAFA BALOĞLU

Doğum Tarihi: 10 KASIM 1970

Yabancı Dil: İngilizce (KPDS: 93; ÜDS: 92.5)

Öğrenim Durumu :

Derece  Bölüm/Program Üniversite  Yıl

Doktora  Psikolojik DanıĢma Texas A&M Universitesi-Commerce 2002

Doktora  Eğitim Psikolojisi Texas A&M Universitesi-Commerce 2001

Y. Lisans  Psikolojik DanıĢma Wisconsin Üniversitesi-Madison   1996

Lisans  Eğitim Bilimleri/PDR  Marmara Üniversitesi  1992

Görev Yeri-Yılı

Prof. Dr. Eğitim Fakültesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2010- 2013

Doç. Dr. Eğitim Fakültesi, Winston-Salem Devlet Üniversitesi 2008-2009

Doç. Dr. Misafir Öğretim Üyesi Eğitim Fakültesi, Washington Devlet Üniversitesi 2007-2008

Doç. Dr. Eğitim Fakültesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2004-2009

Yrd.Doç. Dr. Eğitim Fakültesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2003-2004

Yrd.Doç. Dr. Eğitim Fakültesi, Texas A&M Universitesi-Commerce 2001-2002

ArĢ.Gör. Dr. Eğitim Fakültesi, Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2001-2003

ArĢ.Gör. Fen-Edebiyat Fakültesi Gaziosmanpaşa Üniversitesi  1992-2001

 www.dergipdr.com

www.facebook.com/dergipdr

Bu haber toplam 2719 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.