BİR KURUMDAKİ ÖĞRETMEN KADROSUNDAN İSTİFA EDİP, MEB ÖĞRETMENLİK KADROSUNA GEÇEBİLİR MİYİZ?

Hangi durumlarda 1 yıl beklenir, hangi durumlarda 1 yıl beklenmez.

BİR KURUMDAKİ ÖĞRETMEN KADROSUNDAN İSTİFA EDİP, MEB ÖĞRETMENLİK KADROSUNA GEÇEBİLİR MİYİZ?

Önceki yıllarda puanı yüksek olan bir aday, istediği kuruma atanıp daha sonra farklı bir kurum ilana çıktığında ona geçebiliyordu. Ancak bu durum hem puanı sınırda olan adayların atanamamasına, hem de kurumlardaki kadroların boş kalarak hizmetlerin yürütülememesine neden oluyordu.

Çift taraflı mağduriyetin önüne geçmek amacıyla yapılan 2010 ve 2016 yılındaki düzenlemelerle "unvan değişikliği" olmayan iki "sözleşmeli" kadro arasında geçiş yapılmak istendiğinde, bir yıl bekleme şartı konuldu.

"Unvan değişikliği" olması durumu ise istisna kapsamında ele alındı ve adayın bir yıl beklemesine gerek olmadığı ifade edildi. Yani aday, örneğin Pedagog unvanıyla Adalet Bakanlığı kadrosunda çalışırken, öğretmen unvanıyla farklı bir kuruma geçişte 1 yıl beklemek durumunda kalmayacak. Ancak Aile Bakanlığı'nda "öğretmen" unvanıyla çalışırken, Milli Eğitim Bakanlığı "öğretmen" kadrosuna geçmek istediğinde 1 yıl beklemek durumunda kalacaktır. 

Bu konuyla ilgili güncel CİMER başvurusunda, şöyle bir yanıt gelmiştir. 

Hangi Durumlarda 1 Yıl Beklemek Gerekir, Hangi Durumlarda 1 Yıl Beklemek Gerekmez

1) Bu durumda yakın zamanda alım yapılan ve henüz başvuru sonuçları açıklanmayan Adalet Bakanlığı "cezaevi öğretmenliği" kadrosundan MEB öğretmenlik kadrosuna geçişte" yıl beklemek gerekebilir. 

Ancak Adalet Bakanlığı "pedagog" unvanıyla çalışan meslektaşlarımızın, MEB öğretmenlik kadrosuna geçmek istediğinde 1 yıl beklemesi gerekmez.

2) ASDEP kapsamında çalışan PDR mezunları "Aile Sosyal Destek Uzmanı" unvanıyla görev yapmaktadır. Buna göre ASDEP'ten istifa ederek MEB Öğretmenlik kadrosuna geçiş yapmak isteyen meslektaşlarımızın 1 yıl beklemesi gerekmez. 

3) Diğer yandan Aile Bakanlığı sözleşmeli "öğretmen" kadrosuna atanan arkadaşlarımızın, MEB sözleşmeli öğretmenlik kadrosuna geçiş yapmak istediğinde (sözleşmeliden sözleşmeliye ve aynı uynvan olduğu için) 1 yıl beklemesi gerekir.

Sonuç olarak Aile Bakanlığı "öğretmenlik" sözleşmeli kadrosundan istifa edip, MEB öğretmenliğe geçmek isterseniz 1 yıl beklemeniz gerekir.  

4) Aile Bakanlığı "büro personeli" sözleşmeli kadrosundan istifa edip, MEB öğretmenliğe geçmek isterseniz (unvan değişikliği nedeniyle) herhangi bir sorun yaşamazsınız ve 1 yıl beklemeniz gerekmez. 

5) Türk Silahlı Kuvvetli'nde öğretmen kadrosunda görev yapan meslektaşlarımızın, MEB öğretmenlik kadrosuna geçiş yapmak istediğinde 1 yıl beklemesi gerekir.

Önemli Not: Bir yıl bekleme cezası, aynı unvanlı "sözleşmeli kadrodan bir başka sözleşmeli kadroya" geçişte geçerlidir. "Kadrolu kadrodan sözleşmeli kadroya geçişte" unvan aynı olsa bile 1 yıllık bekleme cezası uygulanmaz. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı Öğretmen alımı "kadrolu" statüde olduğu için, Diyanet'e atanan biri MEB öğretmenliğe geçişte 1 yıl beklemek durumunda kalmaz. 

Konuyla ilgili bir başka yazı için buraya tıklayınız. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Pdr Haberleri

RPD HİZMETLERİ YÜRÜTME KOMİSYONU TOPLANTI TUTANAKLARI
2022 GÜNCEL PDR TABAN PUANLARI
"Mahremiyet Eğitimi" Etkinlik Materyali
"Öz Disiplinli Olmak" Etkinlik Materyali
"Hangi Duyguyu Hissedersin?" Etkinlik Materyali