2021 YLSY Yurt Dışı Lisansüstü Eğitim Burs Başvuruları 16 Kasıma kadar Uzatıldı

Yurt Dışında Ücretsiz Yüksek Lisans ve Doktora İmkanı

YLSY (Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Amacıyla Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme) nedir?

Üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacının karşılanması amacıyla mecburi hizmet karşılığında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır.

YLSY’nin amacı nedir?

Ülkemizin ihtiyaç duyduğu bilim ve teknoloji transferini gerçekleştirmeye yönelik olarak, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavla burslu statüde lisansüstü öğrenim görmek üzere yurt dışına öğrenci gönderilmesi suretiyle üniversiteler ile kamu kurum ve kuruluşlarının yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamaktır.

2022 YLSY başvuruları 16 Kasım 2022 saat 17:00'ye kadar uzatılmış olup, adaylar başvuru işlemlerini Bakanlığımızın http://rebus.meb.gov.tr (REBUS - Resmî Burslu Öğrenci Sistemi) internet adresinden yapabilecektir.

Programa başvurabilmek için neler gerekiyor?

Programa başvurabilmek için Ales puanınızın 70 üzeri ve diploma notunuzun ise 4 üzerinden 2.5 üzeri olması bekleniyor. YLSY  burs programına başvurmak için bir dil puanı gerekmiyor. Bursa kabul aldığınız taktirde size yurt içinde veya istediğiniz taktirde yurt dışında ingilizce dil kursu ücretsiz bir şekilde veriliyor.

YLSY programının 2022 tercih tablosunda Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden de yurt dışı programları yer alıyor. Kontenjan açılan programları aşağıdan inceleyebilirsiniz.

Ek-1: Eklenen Başvurabilecek Lisans Mezuniyet Programları için tıklayınız.

Ek-2: 2022 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu için tıklayınız.

Ek-3: 2022 YLSY Güncel Tercih Tablosu (Tablo 1) için tıklayınız.

Sizde YLSY burs programına başvurarak Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Hollanda, Kanada gibi ülkelerde yüksek lisans ve doktora yapabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.