Yeni Atanan Psikolojik Danışmanların Göreve Başlama İşlemleri

Yeni Atanan Psikolojik Danışmanların Göreve Başlama İşlemleri

18 Martta atanan arkadaşlarımız, 22 Haziran'da kararnamelerinin gelmesiyle birlikte göreve başlıyor.

18 MART'TA ATANAN VE 22 HAZİRANDA KARARNAMESİ GÖNDERİLECEK OLAN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERDEN TALEP EDİLEN BELGELER

Atama yerleri belli olduktan sonra ve kararnameleriniz geldiğinde, aşağıdaki belgeleri elden ya da posta yoluyla atandığınız şehrin il MEM'ine vermeniz gerekiyor. (Bazı iller önce il MEM'e sonra ilçe MEM'e gidilmesini istiyor fakat bazı iller direk ilçe MEM'e gidilmesi gerektiğini belirtiyor. Bu konuda her ilin uygulaması farklı oluyor.)

Belge tesliminden sonra göreve başlama işlemlerini yapıyorsunuz ve  ardından resmen görev yerinizde çalışmaya başlamış oluyorsunuz.  

İstenen Belgeler:

1) Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği ya da edevlet üzerinden aldıkları diploma belgesi,

2) Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,

3) Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,

4) Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),

5) Mal bildirimi 

6) Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,

7) Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.

8) İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler, güvenlik soruşturması sonuçlandıktan sonra sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacaktır.

9) Güvenlik soruşturması sonuçlandıktan sonra tebligatı beklemeksizin göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları ilçe millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmak suretiyle göreve başlayabilecektir.

10) Elektronik Başvuru Formundaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler ilçe millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar göreve başlatılacak; göreve başlatılmasında tereddüde düşülenler ise değerlendirilmek üzere Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına bildirilecektir.

11) Adli Sicil Belgesi Arşiv Kayıtlı (Sabıka sorgulama belgesinde "Adli sicil kaydı vardır" ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek Personel Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına gönderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlığın vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacaktır.)

Örneğin Gaziantep MEM'in gerekli belgeler duyurusu şöyledir:

gaziantep-mem.jpegYENİ ATANAN MESLEKTAŞLARIMIZIN GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

Kararnameler milli eğitime yollandıktan sonra il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafınıza bilgilendirme yapar ve 15 gün içerisinde göreve başlamanız gerekir. Daha sonra;

1) Atandığınız ilin Milli eğitim müdürlüğüne gidersiniz. Doldurmanız gereken resmi evraklar konusunda onlar sizi yönlendirecektir.

2) Okulunuz maaş bankası olarak hangi bankayla çalışıyorsa o bankadan maaş hesabı açtırırsınız.

3) Hesap açtırdıktan sonra merkeze atandıysanız il MEM'e, ilçeye ya da köye atandıysanız ilçe MEM'e gidip sözleşme imzalamanız gerekir.

4) Sözleşme imzaladıktan sonra hemen göreve başlamanız gerekir.

1-12 HAZİRANDA TERCİH YAPAN ve 1 EYLÜL'DE ATANACAK OLAN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ADAYI ARKADAŞLARIMIZIN TERCİH İŞLEMLERİ

1) Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

(Meslektaşlarımız bu işlemi yaptı ve 1-12 Haziran 2020 tarihleri arasında elektronik ortamda tercih işlemini gerçekleştirdi.)

2) Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

 

 

3) Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

 

 

4) Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

 

 

5) Adaylar tercih dışı seçenek olarak;
5-1)“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”
5-2)“Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum”

şeklindeki 2 şıktan birini mutlaka işaretleyecektir.

 

 

6) Tercihlerine atanamayan adaylardan “9.5.2.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

 

 

7) Adayların atama sonuçları, 1 Eylül 2020 tarihinde duyurulacaktır. 

takvim.jpegPsikolojik Danışman

Samet KILIÇARSLAN

Bu haber toplam 4759 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.