Sorumluluk Reçetesi (PDR Servisi Etkinliği)

Sorumluluk Reçetesi (PDR Servisi Etkinliği)

S

SORUMLULUK REÇETESİ (PDR SERVİSİ ETKİNLİĞİ)

Yatağını toplama, dişini fırçalama, küçük sorumluluklar alma ve onları yerine getirme; erken çocukluk döneminde kazanılması gereken becerilerdir. Okuldaki birçok derste öğrencinin insiyatif alması ve sorumluluklarını yapması amacıyla çeşitli kazanımlar verilir. Ek olarak PDR servisi etkinliği olarak da bazı çalışmalar yapılabilir. Bu anlamda meslektaşımız Psikolojik Danışman Gizem TANDOĞAN tarafından hazırlanan "Sorumluluk Reçetesi" etkinliği yararlı ve eğlenceli bir uygulamadır.

Nasıl Uygulanır?

Öğrenciler kendilerine sorumluluklarını hatırlatan bir reçete hazırlıyorlar ve bu reçetede onlara gün içinde yapmaları gerekenleri hatırlatan resimler var. Çocuklar çok severek uyguladığı bir etkinlik ve etkinlik yapıldıktan sonra geri bildirimde bulunan veliler, çocuklarının evde sorumluluklarını yerine getirmeye başladığını söylüyor.

Uyguama sırasında her öğrenciye resimlerin olduğu bir kağıt ve sorumluluk reçetesi yazan boş kağıt veriliyor. Öğrencilere sırayla söylediğimiz resmi bulmalarını söylüyoruz, örneğin diş fırçalayan çocuğu bulun diyoruz, çocuklar onu bulup kesiyor ve sorumluluk reçetelerine yapıştırıyor. O sırada o resmin öğrencilere neyi hatırlatması gerektiğini anlatıyoruz ve bu konu üzerinde konuşuyoruz. Ardından diğer resme geçiyoruz. Tüm sınıf o an aynı resmi kesiyor ve o resim üzerinde konuştuktan sonra diğer resme geçiyoruz. Ayrıca öğrenciler resimleri boyayabilir ve böylece konuya daha çok odaklanma fırsatı yakalamış olurlar. 

SORUMLULUK REÇETESİ (Resimler)İNDİR
SORUMLULUK REÇETESİ
(Resimlerin Yapıştırılacağı Boş Kağıt-Renkli Kağıt Olabilir)
İNDİR

 

sorumluuu.jpg

 

Bu haber toplam 15301 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.