Verimli Ders Çalışma Tombalası

Verimli Ders Çalışma Tombalası

Verimli Ders Çalışma ilkelerini özümseme açısından, eğlenceli ve öğretici bir etkinlik...

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TOMBALASI

"Verimli ders çalışma yöntemleri" konusunda, hedefe yönelik çalışmalar yapma sürecinde tombala oyunundan faydalanılabilir. Öğrenciler Rehberlik ve Psikolojik Danışma faaliyetlerini, oyun ve etkinlik içerikli olduğunda daha fazla odaklanarak gerçekleştirmektedir. Bu anlamda "verimli ders çalışma tombalası" güzel bir seçenektir. Meslektaşımız Elif YAPICI GÖZÜKÜÇÜK tarafından hazırlanan etkinliği, linkteki bağlantıdan indirebilir ve okulunuzda kullanabilirsiniz. 

Materyaller Nasıl Hazırlanır?

a) Kutu veya benzeri bir tombala çantası yapılır.

b) Tahtaya şu 2 başlık yazılır, masadaki cümle kağıtları, tahtaya çıkan öğrenciler tarafından iki başlıktan birinin altına yapıştırılır. 

Başlık 1: Öğrenci Başarısını Artıran Doğru Düşünce ve Davranışlar

Başlık 2: Verimli Ders Çalışmayı Engelleyen Düşünce ve Davranışlar

Nasıl Oynanır?

İlk olarak öğrencilere sözel bilgilendirme yapılır ve etkileşimli soru cevap uygulaması gerçekleştirilir. "Verimli ve etkili çalışma ne demektir, nasıl verimli ders çalışılır?" gibi sorular üzerinden öğrencilerle beyin fırtınası yapılır. Sonra her öğrenci sırayla masadaki kutudan kart seçip, okur ve kağıtta yazılanlar hakkında (gönüllü öğrenciler) konuşur. Ardından tahtaya çıkmış olan öğrenci, tahtadaki uygun başlığın altına elindeki kağıdı yapıştırır. Bu şekilde tüm kağıtlar yapıştırılır ve böylece verimli ders çalışmayı artıran ya da engelleyen düşünceleri fark etmiş oluruz.

VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TOMBALASIİNDİR

 

ogrenci.jpg

kutu.jpg

Bu haber toplam 21499 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.