BAJRANGİ KARDEŞ (BAJRANGİ BHAİJAAN) FİLM İNCELEMESİ

BAJRANGİ KARDEŞ (BAJRANGİ BHAİJAAN) FİLM İNCELEMESİ

Film İncelemesi

BAJRANGİ BHAİJAAN (BROTHER BAJRANGİ) FİLM İNCELEMESİ (2015)

Filmin Künyesi

Yapım Yılı:2015

Yapım Yeri: Hindistan

Tür: Dram

Oyuncular: Kareena Kapoor, Salman Khan, Nawazuddin Siddiqui, Om Puri, Harshaali Malhotra

IMDB Puanı: 8.1/10

Yönetmen: Kabir Khan

Yapımcı: Salman Khan, Kabir Khan

Senaryo: Vijayendra Prasad

Süre:159 dakika

Her sahnesinde ilmik ilmik sevgi akan bu filmin başrollerini filmin yapımcılarından biri olan Salman Khan, Kareena Kapoor  ve Harshaali Malhotra paylaşıyor. Dediğim gibi filmin her sahnesinde o sevginin sıcaklığını güldüren de ağlatan da sahnelerinde kuvvetlice hissedeceksiniz. Peki, o zaman artık yüreğimde, hayatımda çokça yer edinmiş olan bu filmi biraz size anlatacağım.

Munni (Harshaali Malhotra)  5 yaşında Pakistanlı bir kız çocuğu, Bajrangi Bhaijaan müridi olan Pavan (Salman Khan) ise Hindistanlı bir adam. Bu küçük kız konuşamadığından tedavisi için ailesi tarafından Hindistan’ a götürülme kararı alınıyor. Pakistan ve Hindistan arasındaki Keşmir Sorun’undan dolayı bu küçük kızı Hindistan’a giderken tren yolculuğu yaparken kaybolur. Kaybolduğu yer Hindistan topraklarıdır. Annesi küçük kızını aramak ister ama mecburen Pakistan’a geri dönmek zorunda kalır.

Munni Hindistan da kaybolurken festival gibi bir alanda Pavan ile karşılaşır. Bana göre aslında film buradan başlıyor. Pavan, Munni’nin ailesini bulmaya çalışırken Munni’nin onlar gibi olmadığını fark etti. Çünkü Munni et yiyordu ve mescide girmişti yani Munni Müslümandı ve Pavan’ın inancı başkaydı. Munni’nin Hindistan da kısa süreli kaldığı  evde futbol maçını izlerken Pakistan gol attıkça seviniyordu yani Pakistanlıydı Pavan ise Hindistanlıydı. Konuşamayan bu küçük kız onlardan farklıydı.

Pavan, Munni ’nin ailesini aramaktan hiç vazgeçmedi. Pavan, Munni’ nin ailesini ararken hainlik ile suçlandı. Pakistan’a  Munni ile birlikte yasadışı bir şekilde girdi. Munni’ yi ailesine götürebilmek için bir gazeteci de yardım etti. Munni takvim yapraklarında gördüğü yerin evinin olduğunu işaret etti. Hiç mi hiç vazgeçmedi Pavan. Pavan ve Munni ile ilgili video internete yüklenmişti yani onların sesini bütün dünya duymuş oldu. Munni ailesini bulmuştu.

Bu süreç  Pavan ile Munni için çok zor geçmişti. Film boyunca anlatmak gerekirse en güzel kısmı final sahnesiydi. Çünkü Pakistan ve Hindistan sınırlarında insanlar vardı. Konuşamayan Munni Pakistan sınırında ‘AMCA!’dedi. Bu sahneyi beğenmemim sebebi Munni’yi evine götürmek için çetin yollar aşan Pavan’a, hiç konuşamayan bir kız tarafından amca denmesiydi. Bu filmin bana mesaj; Aslında her şeyin çözümü de şifası da sevgi olabilir. Bu sevgini yolları da çetin yerlerden geçer.

Eminim ki, filmin sonunda ağlayacaksınız ve ‘İyi ki bu filmi izlemişim.’diyeceksiniz. Farklı duyguları hissedecek ve bir süre film hakkında düşüneceksiniz.

İyi seyirler dilerim.

Kaynakça

http://www.sinemalar.com/film/228438/bajrangi-bhaijaan

Bu haber toplam 9459 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.