Otizm Konulu 5 Film

Otizm Konulu 5 Film

Otizm, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişimsel bozukluktur. Yaşamın ilk iki yılında genellikle ortaya çıkar. Otistik çocuklar genellikle öğrenme konusunda zorluk yaşarlar. Otistik çocuklar önemli bir kısmında zeka geriliği gör

Otizm, sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını etkileyen bir gelişimsel bozukluktur. Yaşamın ilk iki yılında genellikle ortaya çıkar. Otistik çocuklar genellikle öğrenme konusunda zorluk yaşarlar. Otistik çocuklar önemli bir kısmında zeka geriliği görülse de zeka seviyesi normal düzeyde olan çocuklar da bulunmaktadır.

1)Backstreet Dreams- Arka Sokak Düşleri (1990)

arka-sokak-düşleri-filmi

Çete üyesi olan karı koca Dean Castello ve  Lucy'nin 3 yaşında problemli bir çocukları vardır. Çocukları Shane'yi kliniğe yatırmaya karar verirler ve çocuğa otistik teşhisi konulur. Klinikte tanıştıkları Stevie adında iyi bir psikolog Shane ile özel olarak ilgilenir. Ancak çete üyesi olan baba Dean'ın yasadışı işlerden dolayıbaşı belaya girecektir.

2)Rain Man-Yağmur Adam (1988)

yapmur-adam-otizm-filmi

Charlie babasının vefatından sonra mirasını almak için babasının cenazesine gider ancak hayal kırıklığı yaşayacaktır. Çünkü babası tüm mirasını Charlie'nin haberdar olmadığı abisine yani otistik bir dahi olan Raymond'a bırakmıştır. Charlie mirasın peşini bırakmayacaktır. Otistik dahi Raymond ve Charlie'nin keyifli macerasını mutlaka izleyiniz.

3) House of Cards- İskambilden Ev(1993)

iskambilden-ev-otizm-filmi

Ruth arkeolog olan kocasını kazı alanında kaza sonucu kaybeden bir kadın. Bu ölüm sonrası Ruth iki çocuğunu da alıp Amerika'ya döner. Ancak işler yolunda gitmeyecektir. Küçük kızı babasının ölümü sonrası gittikçe içine kapanmaya başlar. Annesi ve ağabeyi onun konuşmayı neden tamamen kestiğini sonra anlarlar. Çok etkileyici sahneleri ile hafızalara kazınmış bir film.

4) Temple Grandin (2010)

temple-grandin-otizm-filmi

Otizm tanısı almış bir bilim kadının etkileyici yaşam hikayesi.  Temple tüm hayatı boyunca ailesi ve çevresi tarafından yanlış değerlendirilir. Ancak Temple onlara unutamayacakları bir ders verir.

5) What's Eating Gilbert Grape  -Gilbert'ın Hayalleri (1993)

gilbertin-hayalleri-otizm-filmi

Dicaprio ve Johnny Depp'in yer aldığı hayattan bir kesit tadında bir film. Depp filmde otistik bir kardeşi canlandırmaktadır. Depp'in aşık olması hayatı onun için çok zorlaştıracaktır.

Bu haber toplam 26778 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.