Müjde: Kasım 2015 Sayımız Kampüslerde!

Müjde: Kasım 2015 Sayımız Kampüslerde!

Dergi p.Dr.’nin Kasım 2015’te çıkan 10. sayısı, Dergi p.Dr. Okul Temsilcileri aracılığıyla 40’dan fazla üniversiteye ve kampüse ulaşıyor.

MÜJDE: KASIM 2015 SAYIMIZ KAMPÜSLERDE!

Dergi p.Dr.’nin Kasım 2015’te çıkan 10. sayısı, Dergi p.Dr. Okul Temsilcileri aracılığıyla 40’dan fazla üniversiteye ve kampüse ulaşıyor.

 

PDR alanına yönelik yanlış uygulamaları önlemek ve PDR öğrencilerinin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla beş yıldır yayın yapan Dergi p.Dr.; 10. sayısıyla kampüslere ulaşmaya başladı. 16 Kasım Pazartesi’den itibaren okurlarına ulaşacak olan Dergi p.Dr., Kasım 2015 sayısında ağırlıklı olarak bilimsel metinlere yer vermesiyle ve kalitesini yükseltmesiyle dikkat çekiyor.

Okul Derslerine Yardımcı Olacak Bir İçerik

PDR öğrencilerinin alanla ilgili bilgi birikimini artırmak amacıyla, psikolojik konuları ve kavramları ele alan p.Dr.; dolu dolu bir mesleki içerikle karşınıza çıkıyor. Bunun yanı sıra dergide, lisans öğrencilerinin “Kaynak Tarama ve Rapor Yazma”, “Bireyle Psikolojik Danışma”, “Grupla Psikolojik Danışma”, “Psikolojik Danışma İlke ve Teknikleri” gibi dersleri alırken yararlanabilecekleri örnek metinlere yer veriliyor.

Lisans Derslerinde Yararlanılabilecek Örnek Metinler Var

“Örnek Bir Psikolojik Danışma” başlıklı metinde, psikolojik danışma teknikleriyle birlikte bir oturum örneği sunuluyor.

Bir grupla danışma örneğinin ele alındığı metnin ismi ise; “Grupla Psikolojik Danışma Oturumu Nasıl Hazırlanır?” şeklinde...

“‘5 W’ sorusu nedir ve Psikolojik Danışma sırasında ne işe yarar?” sorusunun yanıtını öğrenmek istiyorsanız, yine Dergi p.Dr.’ye başvurabilirsiniz.

Hocalarımızla Yaptığımız Röportajlar

PDR öğrencilerinin yazılarına, bölüm hocalarının ise röportajlarına yer veren Dergi p.Dr. de; Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık TOTAN, Çalışkan Bir Okul Psikolojik Danışmanı Servet Engin GENÇBAY hocalarımızla yaptığımız söyleşiler yer alıyor. Ayrıca MEB İKGM Hamza AYDOĞDU ile görüşen ekipte yer alan ve eski(mez) okul temsilcilerimizden birisi olan Gürkan BALIKÇI arkadaşımıza, görüşmenin içeriğinde neler olduğunu sorduk ve dergimizde yayınladık.

“Mesleğimize Sahip Çıkıyoruz”

Kapak spotumuzda yer aldığı gibi “mesleğimizi seviyoruz” ve PDR bölümünün yurtdışında olduğu gibi Türkiye’de de hak ettiği değeri ve önemi görmesi için çabalıyoruz.

PDR öğrencisiysen, temsilci, yazar veya okur olarak yani bir şekilde aramıza katılmanı bekliyoruz J

“Dergi p.Dr.’yi Arşivleyin, Bu Fırsatı Kaçırmayın” Deriz 

Dergi p.Dr. sınırlı sayıda ve talebe göre basılan bir mesleki yayın organı... Bu nedenle ilerleyen dönemlerde ve yıllarda kolayca temin edilemiyor. Hatta eski sayılarımız tamamen tükendiği için, arkadaşlarımızın ilerleyen dönemlerdeki taleplerini ne yazık ki karşılayamıyoruz. İşte tüm bu nedenlerden ötürü, ayağınıza kadar gelen bu fırsatı kaçırmayın diyoruz.

Şu Ana Kadar İsmini Yazdırmayanlara 2. Kez Fırsat Sunuyoruz: “2. Talep Toplama Süreci” Başlıyor

Dergi p.Dr. olarak, Kasım 2015 döneminde, siz okurlarımız için “2. Kez Talep Toplama” süreci gerçekleştiriyoruz. Yani “9 Ekim-9 Kasım” arasında yapılan ve sona eren “1. Talep Toplama” sürecinde ismini yazdırmayan,  ancak dergilerimiz kampüslere geldikten sonra ne kadar kaliteli ve güzel olduğunu görünce almak isteyen arkadaşlarımız henüz geç kalmadılar.

16 Kasım’dan itibaren Dergi p.Dr. kampüslerde dağıtılmaya başlanacaktır. Bu dönemde “2. Talep Toplama” süreci için isminizi yazdırabilir, okur olarak aramıza katılabilirsiniz. İlerleyen süreçlerde temsilcimiz ve yazarımız olabilir; böylece mesleki yayınlara ve hakemli dergilerde yazar olmaya doğru çıkacağınız yolculuğun ilk adımını atmış olabilirsiniz. 

Kampüs Dışındaki Meslektaşlarımıza Yönelik Müjdelerimiz Olacak

Dergi p.Dr. ağırlıklı olarak lisans öğrencilerine ulaşıyor. Ancak içerik yapısı olarak tüm meslektaşlarımızın beklentilerine hitap edebilecek bir formata sahip. Bu bağlamda kampüs dışındaki meslektaşlarımızdan, dergimizi temin etmek isteyenlere yönelik çok yakında müjdelerimiz olacak. Çünkü şu ana kadar kampüs dışına ulaşım zor olabiliyordu. Kampüs içinde temsilcilerimiz aracılığıyla dergimizi lisanstaki arkadaşlarımız kolayca temin edebilirken; kampüs dışından isteyenlere ulaştırmada sorunlar yaşanabiliyordu. Bunu aşmak için çalışmalarımız sürüyor.

İletişim İçin: dergipdr@gmail.com

kasim-2015-pdr-dergisi.jpg

 

Bu haber toplam 4793 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum