Nitelikli Psikolojik Danışman Kitabı ve p.Dr. Mayıs Sayısı Çıktı!

Nitelikli Psikolojik Danışman Kitabı ve p.Dr. Mayıs Sayısı Çıktı!

p.Dr. 1. Kitap

Nitelikli Psikolojik Danışman Kitabı ve p.Dr. Mayıs Sayısı Çıktı!

 

Kitabın İçeriğinde Neler Var?

PDR lisans öğrencilerine başucu kitabı, göreve başlamış meslek elemanlarına yol arkadaşı olacak p.Dr. Kitap Çıktı! Nitelikli Psikolojik Danışman adlı eserimiz, 380 sayfa ve kabartma lak kapaktan oluşan “beni oku” diyen sevimli bir formata sahip...

Kitabımız; PDR bölümünün çalışma alanlarından, danışmanlık ilke ve tekniklerine, DSM IV ile DSM V arasındaki farklardan patolojik bozukluklara, psikoloji alanına ilişkin makalelerden bölüm hocalarıyla röportajlara kadar birçok özgün konuya yer veriyor.

Ayrıca önemli Psikoterapist yazar Kemal Sayar ile senarist yazar Tarık Tufan röportajları da bu eserimizde yer alıyor.

Dergi p.Dr. Mayıs 2016’nın İçeriğinde Neler Var?

Daha önceki sayılar gibi, oldukça dolu bir içeriğe sahip olan p.Dr. dergisi 48 sayfalık renkli kuşe kâğıda basılıyor. İçeriğinde öğrencilerin kaliteli makalelerine ve bölüm hocalarıyla yapılmış röportajlara yer veriyor.

Prof’den Arş. Gör. e kadar, PDR bölümüne katkı sunan birçok farklı isimle gerçekleştirilen söyleşiler; p.Dr. Mayıs 2016 sayısında yer alıyor. Yurtdışından Ruh Sağlığı Uzmanı bir meslektaşımızla yaptığımız röportaj, Türkiye’de “meslek yasası ve meslek odası” kurulması sürecinin nasıl olabileceğine dair önemli değerlendirmeler içeriyor.

Farabi ve Erasmusun nasıl yapıldığına dair hazırlanan metinler, son on yılın PDR bölümü atama kontenjanları ve birçok güncel psikolojik konu/kavram üzerine kaleme alınmış akademik metinler dergimizde yer alıyor.

Yayınlarımız Özgün Mü?

p.Dr. ekibi, kendi altyapısını tamamen kendi inşa eden ve alan dışı atamaya karşı etkinlikler yapmak için oluşmuş bir mesleki yapılanmadır. Ancak ekibi destekleyen üniversite hocalarının yanı sıra, ekip içerisinde doktora ve yüksek lisans düzeyinde meslek elemanları da çalışma yürütmektedir.

Bu anlamda p.Dr. ekibinin yaptığı tüm çalışmalar özgündür, özeldir ve biriciktir. Diğer platformlarda bulunamayan, atlanmış veya ele alınmamış meseleleri incelemek özellikle önem verdiğimiz bir durumdur.

Çalışmalarımızın özel ve özgün olması, aynı zamanda telif hakları konusunu gündeme getirmektedir. Dergimizin, kitabımızın veya diğer eserlerimizin herhangi bir bölümünün kopyalanması/internet ortamında yayınlanması, yasal anlamda sınır aşımı durumunu ifade eder.

Nasıl Temin Edilebilir?

p.Dr. ekibi, ürettiği eserlere, yalnızca gerçekten ilgi duyan, kıymetini bilen ve önemseyen meslektaşlarının ulaşmasını önceliyor. Gereksiz değerlendirmelerden uzak durulması amacıyla, her ortamda ve platformda çalışmalarını paylaşmıyor. Bu bağlamda hazırladığımız eserlere yalnızca dergipdr platformları üzerinden ulaşabilirsiniz.

En hızlı ve kolay ulaşım için, bizimle whatsap üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

0545 5 737 737

0545 5 pdr pdr

11.-sayi-kapak.jpgkitap-kapak-001.jpg

 

 İçindekiler 

1.jpg2.jpg3.jpg4-002.jpg5.jpg

Bu haber toplam 8811 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum