MEB Bu Branşın Kadro Yönetmeliğini Değiştiriyor

MEB Bu Branşın Kadro Yönetmeliğini Değiştiriyor

HABER

Milli Eğitim Bakanlığı Psikolojik Danışmanlık/ Rehberlik Norm Kadro Yönetmeliği Değişiyor

Milli Eğitim Bakanlığının son günlerde Psikolojik Danışmanlık/ Rehberlik norm yönetmeliği ile ilgili yeni bir çalışma üzerinde olduğu ve yönetmelik değişikliğine gideceği konuşuluyor.
 

Milli Eğitim Bakanlığının mevcut Psikolojik Danışman norm kadro yönetmeliğine göre;

Özel eğitim kurumlarında 25, (100 ve 100’ün katları için +1) İlkokullarda 300, ortaokul, anaokulları ve ortaöğretim kurumlarında 150 öğrenci ve daha fazlası için 1, mesleki eğitim kurumları için 200’den fazla çırak ve kursiyer olması durumunda 1 psikolojik danışman tayin edilmekte, yatılı ve pansiyonlu eğitim kurumlarında ise öğrenci sayısına bakılmaksızın 1 psikolojik danışman normu açılmaktadır.
 

Özel eğitim kurumları haricinde kalan tüm eğitim kurumları için öğrenci sayısının 500’ü geçtiği durumlarda 500 ve katlarında +1 psikolojik danışman kadrosu açılmaktadır.

Buna göre;

1) Bakanlığın 20.şura kararlarından olan her okula norm bakılmasızın psikolojik danışman kadrosu ihdas edilmeli, norm sınırlaması psikolojik danışmana kaldırılmalıdır. Psikolojik danışmanların ikinci okul görevlendirmeleri de son bulmalıdır.

2) Yeni açılan binlerce anaokullarına psikolojik danışman kadrosu açılmalıdır.

3) Bu kapsamda Bakanlığın yeni okul açma projesi kapsamında tüm okullara öğrenci normuna bakılmaksızın psikolojik danışman kadrosu ihdas edilmeli ve mevcut norm yönetmeliği günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenmelidir. Bunun haricinde 500 ve katlarında +1 norm güncellemesi de günümüz şartlarında yeniden ele alınmalıdır. Her 100 öğrenciye 1 psikolojik danışman normu ihdas edilmelidir.

Kaynak: Ögretmenler için

 

Bu haber toplam 11016 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.