"OYUN TERAPİSİNİN TEMELLERİ" İLE "EMPATİNİN ÖTESİ" İSİMLİ KİTAPLARIN TANITIMI

"OYUN TERAPİSİNİN TEMELLERİ" İLE "EMPATİNİN ÖTESİ" İSİMLİ KİTAPLARIN TANITIMI

Nobel Yayınları, PDR ve Psikoloji alanında kaynak eserler yayınlayarak alan çalışanlarına yararlı oluyor.

"OYUN TERAPİSİNİN TEMELLERİ" İLE
"EMPATİNİN ÖTESİ" İSİMLİ KİTAPLARIN TANITIMI

Nobel Akademik Yayıncılık, PDR ve Psikoloji alanında kaynak eserler yayınlayarak alan çalışanlarına yararlı oluyor. 

1) OYUN TERAPİSİNİN TEMELLERİ

Tamamen gözden geçirilmiş ve güncellenmiş yeni basımıyla, oyun terapisi alanında dönüm noktası niteliğinde bir rehber.
“Oyun terapisinin babası” sayılan Charles E. Schaefer tarafından yayıma hazırlanan Oyun Terapisinin Temelleri, çocuk ve ergenlerle yürütülen oyun terapisi uygulamalarındaki birçok değişik yaklaşım ve yönteme dair en son gelişmeleri yansıtan eksiksiz bir rehberdir.

Alanında uzman yazarların katkısıyla, bu geniş kapsamlı kaynak kitap oyun terapisi alanındaki belli başlı tüm kuramsal modelleri güncel bir biçimde ve derinlemesine ele almakta ve aşağıdakiler de dâhil olmak üzere her modelin uygulamasına dair kullanışlı örnekler sunmaktadır:

• Anlatısal Oyun Terapisi
• Çözüm Odaklı Oyun Terapisi
• Deneyimsel Oyun Terapisi
• Serbest Bırakma Oyun Terapisi
• Bütüncül Oyun Terapisi
• Oyun Terapisine Psikanalitik Yaklaşımlar
• Çocuk Merkezli Oyun Terapisi
• Gestalt Oyun Terapisi
• Aile Oyun Terapisi
• Bilişsel Davranışçı Oyun Terapisi
• Vakaya Özgü Oyun Terapisi

Alandaki en son yöntem ve tekniklere dair yeni bilgi edinmek isteyen öğrenciler için olduğu kadar oyun terapisini çalışmalarına nasıl dâhil edebilecekleri konusunda rehberlik arayan terapistler için de yazılmış olan Oyun Terapisinin Temelleri, eğitimin her aşamasındaki terapistler açısından pragmatik ve yararlı bilgiler sunan standart belirleyici bir kaynaktır.

temelleri.jpg

2) EMPATİNİN ÖTESİ: İlişki İçinde Bir Temas Terapisi 

Bu kitapta, İntegratif Terapinin nasıl yapıldığı uygulamalı vakalarla gösterilmekte ve örnek çalışmalardan sonra terapi süreci ve terapistin müdehaleleri ile ilgili analizler yapılmaktadır. Bir terapist olarak hangi ekolü uygularsanız uygulayın, Empatinin Ötesi’nden çok yararlanacağınızı umuyoruz.

Terapinin işlevi; durağan örüntü şablonunu, öz savunmaya yönelik temas bozulmasını ve sınırlandırılmış farkındalığı tersine çevirmektir. Terapistin var olma nedeni, danışanı gittikçe içsel ve dışsal olarak daha temaslı olmaya, durağanlaşmış şablon ve şemaları çözmeye ve farkındalık dışına itilmiş benlik parçalarını geri kazanmaya çağıracak bir ilişki sağlamakır. Elinizdeki kitabın, bu yolda terapistlere rehber olacağına inanıyoruz.

empati.jpg

NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK HAKKINDA

1984 yılına dayanan geçmişi ile eğitim, bilim ve kültür alanında, 1900’ü aşan yayını, yüzlerce yayınevinin on binlerce kitabını dağıtan, ulusal dağıtım ağı ve internet satış organizasyonları ile sektörün gelişmesinde ve biçimlenmesinde önemli paya sahip bir markadır. Yayın yelpazemizin ve dağıtım ağımızın genişliği ile orantılı olarak, bugün neredeyse her akademisyenimizin ve öğrencimizin kütüphanesinde Nobel’in yayımladığı ya da Nobel kanalı ile dağıtımı yapılan birkaç kitap bulunmaktadır. 

Yayınlarımızın önemli bir bölümünü akademik kitaplar oluşturmaktadır. Özellikle Eğitim ve Psikoloji, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen Bilimleri, Matematik, Mühendislik, İletişim, Uluslararası İlişkiler, Sağlık Bilimleri, Meslek Yüksek Okulları ile Beden Eğitimi ve Spor alanlarında ülkemizin konusunda uzmanlaşmış bilim adamı ve araştırmacılarının değerli çalışmalarını okuyucuya ulaştırıyoruz. Her yıl yüzlerce yayının hayat bulduğu yayınevimizde, yayınların çoğu telif eserinden oluşmakla birlikte özellikle 2011den itibaren her alanda eksikliği hissedilen konularla ilgili ÇEVİRİ ESERLER yapmak gayretindeyiz. Bu konuda; alanda uzman kişilerle çeviri çalışmalarını yürütmekte ve olabildiğince baskı kalitesini yükseltmeye çalışmaktayız. 

Zor şartlarda hazırlanan ve üretilen kitapların "ulaşılamama" gibi bir gerekçeyle FOTOKOPİ ve KORSAN yapılmasını engellemek; Nobel’in ve yüzlerce yayınevinin on binlerce kitabına internet üzerinden ulaşmanızı sağlamak amacıyla; www.nobelkitap.com kitap satış sitelerimiz hizmetinizdedir. 

Edebiyat, şiir ve kültür konularında ise EBABİL (www.ebabilyayinlari.com) Yayınevimiz faaliyet göstermektedir. Ebabil Yayınları bünyesinde “Karagöz Edebiyat” isimli bir edebiyat dergisi ve (7. Cildi basılmakta olan) “Felsefe Ansiklopedisi” yayını devam etmektedir. 

Alan Bilgisi Yayınları ABY (www.alanbilgisiyayinlari.com) ile de özellikle Öğretmen Adaylarının KPSS de Alan Bilgisi Sınavlarına hazırlık kitapları yayınlamaktadır. 

Araştırma ve bilimsel çalışmalara destek vermek, çeşitli akademik dergiler yayımlamak ve ülkemizdeki akademik çalışmaları indekslemek için “Nobel Bilim ve Araştırma Merkezi” (www.nobel.gen.tr) görev yapmaktadır. ISI Web of Knowledge gibi 15 uluslararası kuruluşça taranan JABS, IJNES gibi uluslararası dergiler, BİBAD, TABAD, UTAD, DERLEME gibi ulusal dergiler ile yapılandırılmakta olan e-tarama sistemi Anatolian İndex merkezimizin faaliyetlerindendir. 

İnternet ve dijital yayıncılıktaki gelişmeler ve ekonomik sorunlar; basılı yayınlara olan ilgiyi azaltmakta, kitap satışları ve yayıncılık faaliyetlerini olumsuz etkilemektedir. Tabii ki en önemli sorunumuz yine FOTOKOPİ ve KORSAN yayınlardır. Bu süreçte Akademisyenlerimizden en önemli beklentimiz; öğrencilerinize en az bir kitap önermeniz ve bu kitapların fotokopi yolu ile temin edilmesine mümkünse engel olmanızdır. Yoksa sizlerin emeği ve birikimi olan yayınları basmak, tanıtmak ve yeni yayınların hayat bulmasına zemin hazırlamak mümkün olamayacaktır. 

Değerli akademisyenlerimize, öğrencilerimize, okurlarımıza ve sektörümüzün tüm mensuplarına yeni öğretim yılında ve tüm çalışmalarında kolaylık ve başarılar dileriz.

Bu haber toplam 4710 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.