Şimdiye Kadar Neler Yaptık?

Şimdiye Kadar Neler Yaptık?

Şimdiye kadar neler yaptık? Milli Eğitim Bakanlığı’na Gittik Müstakil Bir Üniversite Olduk Bundan sonra ne yapacağız?

ŞİMDİYE KADAR NELER YAPTIK?

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na Gittik

Dergi p.Dr. olarak 2010-2015 yılları arasında, PDR alanının yararına onlarca önemli faaliyete imza attık. Örneğin (bir önceki Milli Eğitim Bakanı) Ömer DİNÇER’le makamında görüşerek, başta “alan dışı atama” olmak üzere mesleğimize zarar veren uygulamalara yönelik itirazlarımızı ve bölümün gelişimine yönelik önerilerimizi rapor şeklinde sunduk. 

Müstakil Bir Üniversite Olduk

PDR/Psikoloji içerikli yüzlerce yazı yayınlayarak ve toplamda 10 sayı çıkararak, Türkiye’nin önde gelen mesleki yayın organlarından birisi olduk. Dergimizin Okul Temsilcileri ve yazarları; entelektüel, girişimci, çalışkan ve lider ruhlu arkadaşlardan oluştuğu için başarılı etkinlikler yapabildik. Ekibimizde yer alan birçok PDR’ci mezun oldu ve şimdilerde hakemli dergilere yazıyor, araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi gibi pozisyonlarda çalışıyor. Bu yönüyle p.Dr. âdeta müstakil bir fahri üniversite işlevi görüyor.

BUNDAN SONRA NE YAPACAĞIZ?

Komisyon Halinde Kitap Yazma Projemiz

PDR bölümünün ihtiyaçlarını, problemlerini ve avantajlı yanlarını; öğrenciler açısından ele alacak iki farklı kitap yazma projemiz var. Kitaplarımız, komisyon halinde yazılacak ve tüm okurlarımızın yazı gönderimine açık olacak.

İlk kitabımızı 6 ay içinde yayına hazırlamayı ve kampüslere göndermeyi planlıyoruz. Kitabımız dört bölümden oluşacak; Birinci bölüm PDR öğrencilerinin, bölümle ve lisans dersleriyle ilgili ihtiyaç duydukları her türlü bilgiyi bulmasını sağlayacak. İkinci bölüm, tüm PDR öğrencilerinin PDR/Psikoloji içerikli yazılar göndererek içeriğe katılabileceği şekilde hazırlanacak ve mesleki dille yazılmış teknik makalelerden oluşacak. Üçüncü bölüm insanın kalbine dokunan ve bireysel hayat hikâyeleri üzerinden giden, psikolojik danışma oturum deneyimlerine de yer veren bir formatta olacak. Bu bölüm teknik bir dille yazılmayacak ve özellikle PDR okumayıp da alanımızın birikiminden yararlanmak isteyen anne-babalara, gençlere, velilere ve Psikoloji okumaları yapan kitapsever bireylere hitap edecek. Son bölümde ise; Dergi p.Dr. Yönetim Ekibi’nin hazırladığı özel dosya konuları yer alacak.

Sizler de kitap projemize katılmak için erkenden bizimle irtibat kurabilir ve dergipdr@gmail.com üzerinden fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.    

Dergi p.Dr. Okul Temsilcileri Buluşması

Bölümün haklarını savunmak amacıyla yayın yapan Dergi p.Dr. ekibi, geçen süre içerisinde edindiği tecrübeleri paylaşmak ve yeni bir yol haritası belirlemek amacıyla bir araya gelmeyi planlıyor. Bir veya iki yıl içerisinde, yaz döneminde “Dergi p.Dr. Okul Temsilcileri Buluşması” planlıyoruz.

İlerleyen zamanlarda, geniş kapsamlı bir “Okur Buluşmaları”, “Kitap Fuarı Buluşmaları”, “Ulusal Kongre”, “Türkiye’nin PDR/Psikoloji politikalarına yön verecek bir online yayın” ve uluslararası geçerliği olan “hakemli bir Dergi p.Dr.” oluşturma gibi projelerimiz var. Bu projeleri ve daha fazlasını hep birlikte gerçekleştirmek için, PDR öğrencilerini ekibimize bekliyoruz.

https://www.dergipdr.com/d/file/simdiye-kadar-neler-yaptik.pdf

simdiye-kadar-neler-yaptik.jpg

Bu haber toplam 4608 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.