SİNEMA VE AKIL SAĞLIĞI (KİTAP TANITIMI)

SİNEMA VE AKIL SAĞLIĞI (KİTAP TANITIMI)

Sinema ve Akıl Sağlığı Kitabı, Kaknüs Yayınları

sssiiii.jpg

 

KİTAP HAKKINDA

 

Eserin Adı

Sinema ve Akıl Sağlığı

Yazar(lar)

Danny Wedding – Ryan M. Niemiec

Yayına hazırlayan

Seda Darcan Çiftçi

Teknik Hazırlık

Yusuf Yağ

Kapak Tasarımı

Ahmet Bilal Türk

Eserin Türü

Psikoloji

BASKI BİLGİLERİ

 

Sayfa Sayısı

832

Ebad

15,5 x 22 cm.

ISBN

978-975-256-527-2

Barkod

9789752565272

Fiyat

55,00 TL

Basım Tarihi

1. Basım: 2016

 

Bu popüler ve uzmanlardan olumlu eleştiriler alan çalışma, akıl hastalıkları hakkında bilgi sahibi olmak için filmlerden yararlanıyor. Sinema, akıl hastalıklarını ve psikopatolojiyi öğrenmek için etkili bir araç olabilir. Özellikle de psikoloji, psikiyatri, sosyal hizmetler, edebiyat ve medya alanlarında eğitim alan öğrenciler için.

Sinema ve Akıl Sağlığı, kendilerini film tutkunu olarak tanımlayan deneyimli klinik psikologlar tarafından hazırlandı. Psikopatoloji hakkında, bir benzeri daha bulunamayacak kadar eğlenceli bir metin olarak adından söz ettirdi. Kitabın bu genişletilmiş baskısı, DSM-5 ve ICD-10 tanı ölçütlerine göre güncellendi.

Kitaptaki her bir bölüm, eleştirel düşünme sorularını, yazarın konuyla ilgili seçtiği en iyi 10 filmi, o bölümle ilgili yalnızca bir kitap ya da makale okuyacak kadar zamanınız varsa ne okuyabileceğinizi ve grup tartışmaları için konu önerilerini içeriyor. Genişletilmiş bu baskıda, filmlerin tam indeksini, tasnif edilmiş yaklaşık 1.500 filmlik bir listeyi, örnek ders içeriklerini bulabilirsiniz. Aynı zamanda,“En İyi 50 Kahraman ve 50 Kötü Adam,” filmlerdeki terapist rollerinin listesi, akıl hastalıkları ile ilgili filmlerde yer alan yanlış değerlendirmeler gibi büyüleyici ekleri de...

Kitaba Övgü

Wedding ve Nemiec, sinemanın sunduğu en iyi psikopatoloji örneklerini rahatlıkla okunan, dikkatle organize edilmiş bir başvuru kaynağı olan Sinema ve Akıl Sağlığı’nda topladılar. Bu çalışma, akıl hastalıklarının semptomlarını, birey, aile ve toplum üzerindeki etkilerini gösteren olmazsa olmaz bir kaynak. Yazarlar, yalnızca bu etkileri görselleştirmediler, aynı zamanda güncel tanı terminolojisini kullanarak bovbet giriş zengin bir kaynak da sundular. Ayrıca örnek ders içeriği, grup tartışmaları için konular ve eleştirel düşünme alıştırmaları gibi öğrenmeye yardımcı araçlar daeklediler. Akademi, dersleri ve okutulan metinleri destekleyecek güncel örnekler seçmekte zorlanmayacaktır. Yazarlar, kapsamlı tasnif edilmiş bir film indeksi ve ilginç ekler sundular; filmle ilgili, izledikten sonra da filmi uzun süre öğrencilerin zihninde tutacak internet sayfaları önerdiler. Bu, akademinin her zaman kütüphanesinde bulundurmak isteyeceği bir kitap olacaktır. Mükemmel bir kaynak!

 

Dr. BarryAnton, 2015 Amerikan Psikoloji Birliği Başkanı

Bu haber toplam 3517 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.