Yeşilay'dan Psikolojik Destek Hattı

Yeşilay'dan Psikolojik Destek Hattı

Yeşilay, uyuşturucu ve alkol bağımlılarına ve yakınlarına, 444 79 75 numaralı hat ile profesyonel danışma hizmeti vermeye başladı.

Yeşilay, psikolojik danışma hizmetleri vermeye başlad

Yeşilay, uyuşturucu ve alkol bağımlılarına ve yakınlarına, 444 79 75 numaralı hat ile profesyonel danışma hizmeti vermeye başladı.

Yeşilay tarafından yapılan yazılı açıklamanın içeriğinde; bağımlılık risk grubunda olan bireyler, bağımlılar ve ailelerini destekleme ve yönlendirme hizmeti ihtiyacı ile sürece başlayan Yeşilay, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın destekleriyle temmuzda Yeşilay Danışma Hattı’nı devreye koydu.

Psikolojik danışma desteği almak isteyen bireyler, 444 79 75 nolu telefondan Yeşilay  psikolojik danışmanlarına ulaşabilecek. Hepsi bağımlılık konusunda uzman psikologlardan oluşan psikolojik danışma hattı; bu hizmet için arayan kişilere yönlendirme hizmetinin yanı sıra danışmanlık ve tavsiye hizmetlerini de aktif olarak sunulacak.

YEDAM kuruluyor

Yeşilay, psikolojik danışma hattının yanında eylül ayı içinde Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) hizmete açılacak. YEDAM, madde bağımlılarına, ailelerine ve risk grubu içindeki genç bireylere danışma ve psikolojik destek hizmeti vermeye başlayacak. İstanbul'daki pilot uygulamadan sonra, YEDAM' ın Türkiye’ye yayılması düşünülüyor

YEDAM, psikolojik danışma hizmetinin yanında bağımlı bireylerin toplumsal hayata tekrardan uyum sağlaması amacıyla sosyal destek hizmetlerini de sunacak. Sosyal destek sistemiyle danışanlarına eğitim, meslek edindirme, sportif ve kültürel faaliyetler ve sağlıklı yaşama dair çok yönlü hizmetler sunan YEDAM' da ayrıca bilinçlendirme çalışmaları ve aile terapileri de yapılacak.

Bu haber toplam 4015 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum