YÖNLENDİRMESİZ OYUN TERAPİSİNDE VAKA ÇALIŞMALARI ile ÇOCUKLARDA ve ERGENLERDE DUYGUSAL DÜZENLEME KİTAPLARININ TANITIMI
Bu ay; Nobel Akademik Yayıncılık'tan çıkan iki kaliteli çeviri kitabı tanıtıyoruz. Duygusal Düzenleme kitabı kendi kategorisinde yazılan ilk Türkçe kaynak olma özelliği taşıyor. Yönlendirmesiz Oyun Terapisinde Vaka Çalışmaları ise bu konuda öncü bir eser.
NOBEL YAYINCILIK PSİKOLOJİ KATEGORİSİNDE 2 ÖNEMLİ ÇEVİRİ ESER YAYINLADI
1) Çocuklarda ve Ergenlerde Duygusal Düzenleme
"Duyguların Bilimi" bilim dünyasında büyük bir ivmeyle gelişmektedir ve çalışmalar her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Ancak bu alanda hâlen teorik anlamda giderilmesi gereken birçok eksilikler bulunmaktadır. Bu durum uygulama alanını da etkilemektedir. Bu kitabı değerli kılan en önemli şeyler: Michael A. Southam-Gerow'un duygu düzenlemesi konusundaki yıllar süren araştırmalarına ve klinik alandaki uygulama tecrübelerine dayanan çok değerli özümlenmiş çözüm odaklı bilgilerin okuyucuya sunulmasıdır.
Davranışçı, bilişsel ve duygusal terapötik yöntemlerin "duygular" konusundaki özgül uygulamasını okuyucuya ayrıntılı bir şekilde açıklayan bu kitap, çocuk ve ergenlerle çalışanlara çok değerli katkılar sağlayacaktır. Kitapta, duygu biliminin buluşları ile temel alınarak oluşturulan pratik tedavi teknikleri sunulmaktadır. Michael A. Southam-Gerow'un hazırlamış olduğu bu değerli kitabın uygulama alanında bir kılavuz olarak önümüze koyduğu modellerden psikolog, psikolojik danışman, pedagog, psikiyatrist ve sosyal hizmet uzmanlarının, çocuk ve ergenlerle çalışan profesyonellerin çok yararlanacağına inanıyorum.
2) Yönlendirmesiz Oyun Terapisinde Vaka Çalışmaları
Oyun terapisi sürecine ilgi duyan, yeni başlayan ya da deneyimli tüm terapistler bu kitaptan keyifle yararlanabileceklerdir. Kitapta yönlendirmesiz oyun terapisine ilişkin pek çok ayrıntıya yer veriliyor ve sorunları olan çocuklarla çalışmanın zorlukları ve keyifli yanları kapsamlı bir şekilde ele alınıyor.
Kitapta, duygusal sorunlar yaşayan ve/veya çeşitli şekillerde istismara maruz kalmış olan çocuk ve ergenlerle yürütülen oyun terapisi seansları ayrıntılı ve ilgi çekici özetler şeklinde sunulmaktadır.
Bireysel vaka çalışmaları çocukların yönlendirmesiz oyun terapisine gönderilme öyküleri ile başlamaktadır; terapinin başlangıç aşaması ve seanslar öyküsel bir biçimde ele alınarak, sonrasında uygulama konuları ve ilişkili kuramsal konular üzerinde durulmakta ve çocukların terapötik gelişimleri ile sonlanmaktadır. Uygulama konuları ve kuramsal konular küçük çocuklarla iletişim kurma, sessiz çocuklarla çalışma, oyun terapisi içinde bir çocuğun gelişimini destekleme, oyun terapisinde ırk, cinsiyet ve gücün rolleri gibi konuları içermektedir. Böylece uygulama ve kuram arasında iyi bir denge yakalayan “Yönlendirmesiz Oyun Terapisinde Vaka Çalışmaları” kitabı ilgi çekici bir kaynak olacaktır.
Bu haber toplam 5792 defa okunmuştur
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.