Dergi p.Dr. Okul Temsilcisi Ne İş Yapar?

Dergi p.Dr. Okul Temsilcisi Ne İş Yapar?

Okul temsilciliği zor mu? Vakit alıyor mu? Yorucu mu? Temsilci olana ne gibi artıları olur? Bu soruların ve daha fazlasının cevabı yazımızda…

p.Dr. Kitap & Dergi p.Dr. Okul Temsilcisi

Ne İş Yapar?

1) p.Dr. Okul Temsilcisi olmak isteyen arkadaşmız; kurumsal WhatsApp hattımızdan yazarak, a) adını-soyadını, b) hangi üniversitede ve c) kaçınca sınıfta olduğunu belirterek "temsilcilik başvurusu" yapar.

p.Dr. WhatsApp Hattı: 545 573 77 37

(7/24 bize WhatsApptan yazılı olarak ulaşabilirsiniz. Ancak lütfen acil durumlar dışında arama yoluyla iletişim kurmayınız)

2) Başvuran tüm arkadaşlarımız "Aday Temsilci"dir. Aday Temsilci'den, öncelikle PDR Kitap Yayınlarından çıkan eserleri kendisinin temin beklenir. Yapacağı tanıtımın provası olacak şekilde, vereceğimiz metin doğrultusunda bir tanıtım vidyosu veya ses kaydı çerek p.Dr. Yönetimi ile paylaşır. 

Ardından kendi sınıfına ve arkadaş çevresine (bizim verdiğimiz tanıtım metni doğrultusunda) duyuru yaparak, en az 10 arkadaşının kitapları temin etmesini hedefler.

p.Dr.'nin ön taleplerini öğrenip yerine getiren ve beklentileri karşılayan Aday Temsilciler, "Asil Temsilci" kategorisine geçer ve belirtilen sınıf duyuruları ile tanıtım çalışmalarını yapmaya başlar.

İki dönem boyunca Asil Temsilcilik yapan arkadaşımız, Yıldız Temsilci kategorisine geçer. 

Aday Temsilci;

a) PDR Kitap & Dergi p.Dr. Eserlerini öncelikle kendisi temin eder.

b) Sınıfta yapacağı duyurunun provası olacak şekilde, vereceğimiz metne uygun olacak şekilde bir tanıtım vidyosu ya da ses kaydı çeker ve p.Dr. Yönetimi ile paylaşır. 

c) Öncelikle kendi sınıfına tanıtım duyurusu yapar ve kendi çevresinden en az 10 arkadaşının eserleri/kitapları almasını sağlar. (10 rakamına ulaşmak olmazsa olmaz bir şart değildir; temel beklentimiz aday temsilci arkadaşımızın tanıtım çalışmalarını gerçekten benimsemesi ve sahiplenmesidir. 10 kişiye ulaşamaz da 8 kişiye ulaşır veya 8 kişiye ulaşamaz da 6 kişiye ulaşır. Beş-altı kişiye ulaşmasına rağmen, elinden geleni yaptığını gösteren Aday Temsilci arkadaşımız, yine de Asil Temsilcilik kategorisine geçebilir.) 

Asil Temsilci; 

a) Kendi sınıfında ve arkadaş çevresinde p.Dr. eserlerini etkili bir şekilde tanıtarak, en az 10 kişiye eserlerimizin ulaşmasını sağlayan kişi, Asil Temsilci kategorisindedir. 

b) Asil Temsilci, PDR sınıflarına yönelik tanıtım duyuruları yapar ve her sınıfa gider. Sınıfa 2-3 kişilik bir ekiple birlikte gider ve duyurudan sonra talep listesini yazması için o sınıftan bir Sınıf Temsilcisi seçer. Sınıf Temsilcisinin iletişim bilgilerini alır.

c) Sınıflarda yapacağı tanıtım duyurularını ders aralarında değil, öğrencilerin çalışmalarını destekleyen ve öğrenciler tarafından sevilen hocalarımızdan izin alarak dersin başında yapar. Böylece sınıfın dikkatini toplayabilir ve daha dikkatli bir şekilde dinlenir. 

d) Sınıflara tanıtım duyuruları ortalama 5 gün içinde yapılır, taleplerin toplanması ise (hafta sonları hariç) yaklaşık 10 gündür. (Bu sürenin uzatılması Asil Temsilcinin yetkisindedir. Gerek görürse süreyi uzatabilir. Ancak genel olarak, almayı düşünen arkadaş 2-3 gün içinde karar vermektedir. Almayacak arkadaş, uzun zaman geçse de yine almayacaktır. O nedenle kısa sürede sürecin başlaması ve bitirilmesi, hem temsilcinin zamanını almaması açısından hem de p.Dr. ailesinin önünü görmesi açısından yararlıdır.) 

e) Tüm sınıfların birinci ve ikinci öğretimlerine 15’er dakikalık duyuru yapılır. Duyurunun ardından (o sınıfta para toplama ve toplu kitap alma işlerini yapan öncü arkadaş kimse o seçilerek) sınıf temsilcisi belirlenir.

Sınıf temsilcisi, o sınıfta oluşan kitap taleplerini liste halinde yazar. Listede Ad-Soyad-Telefon-Talep Edilen Kitap-Ödenecek Tutar sütunları yer alır. Örnek talep listesi şöyle olur:

AD SOYAD

TELEFON

TALEP EDİLEN KİTAP

ÖDENECEK TUTAR

1)

 

 

 

f) Asil Temsilci, sınıflardan gelen talep miktarlarını birleştirip, "Okul Toplam Kitap Talep Miktarını" belirler ve p.Dr. Yönetimine bildirir. Kitaplar p.Dr. yönetimi tarafından, toplu olarak Asil Temsilciye gönderilir ve Asil Temsilci, kitapların okul içinde dağıtımını sağlar. 

g) Asil Temsilci, ücretlerin toplanması konusunda esnek davranabilir ancak mutlaka talep eden kişilerin kaydını tutması ve parmak kaldıran sayısına göre değil isim yazdıran kişi sayısına göre hareket etmelidir. Kimin hangi kitabı aldığının ve ne kadar ücret ödeyeceğinin listeye yazılması, bu listenin sınıf temsilcisi tarafından okul temsilcisine ulaştırılması gerekir. Bu sürecin takibini p.Dr. Asil Okul Temsilcisi yapar ve sınıf temsilcileriyle sürekli irtibat halinde olur.

h) Asil Temsilci her an p.Dr. WhatsApp hattından destek alır ve kesinlikle yalnız kalmaz. İhtiyaç duyduğu her konuda desteklenir. Taşıma, ulaştırma, kargo vb. konularda tüm giderler p.Dr. ailesine aittir. Asil Temsilciden herhangi bir ücret talep edilmez. 

3) İki dönem boyunca "Asil Temsilci" olarak başarılı çalışmalar yapan, p.Dr. Kitap ile Dergi p.Dr. yi benimseyen ve sahiplenen p.Dr. Temsilcileri, "Yıldız Temsilci" kategorisine geçer.  

4) Tüm Yıldız Temsilciler, birden fazla sayıda ücretsiz olarak Psikolojik Test ve Psikoterapi eğitimleri alır. 

5) Yıldız Temsilcilerin katıldığı eğitimler, özel sektöre yapılan iş başvurularında ilk önce sorulan "Objektif Testler Eğitimi, Çocuk Testleri Eğitimi, Oyun Terapisi Eğitimi ve Resim Analizi Eğitimi" gibi alanlara yönelik olarak düzenlenir.

6) Eğitimlere katılan Yıldız Temsilcilerin, "Uygulayıcı Sertifikası" alması ve böylece aldıkları eğitimlere ilişkin raporlama/yorumlama/uygulama yetkinliği kazanmaları sağlanır.

Yıldız Temsilcinin Statüsü Nasıldır?

* Yıldız Temsilci, p.Dr. Kitap Yayınları ile Dergi p.Dr. nin ana ekibinde yer alır. İlerleyen süreçte, yapılacak her türlü çalışmada birinci öncelikli olarak yer alır. Örneğin dergi ve kitap projelerine yazar olarak katılır, vidyo ve sinema çalışmaları yapar, web sitemizde köşe yazarı olur. Ayrıca sahada çalışırken karşılaştığı güçlüklere ilişkin, meslek yaşamı boyunca p.Dr. ailesinden destek alır. 

* 2 dönem boyunca p.Dr. Okul Temsilciliği yapan her Yıldız Temsilci, en az bir kez Projektif Test, Oyun Terapisi, Resim Analizi gibi eğitimlerden birine ücretsiz olarak katılır. Yıldız Temsilciye, çoğunlukla birden fazla kez terapi ve test eğitimi aldırılır. 

* Yıldız Temsilciliğin bir sonraki yıl Yıldız Temsilci olarak devam edip etmeyeceği, p.Dr. Yönetimi ve Yıldız Temsilcinin yapacağı görüşme sonucunda birlikte belirlenir.

*“Yıldız Temsilci” Dergi p.Dr. nin sunduğu tüm fırsatlardan (temsilci buluşmaları, terapi ve test eğitimleri ile diğer mesleki gelişim çalışmalarından) ücretsiz olarak yararlanır. Ayrıca bazı PDR-Psikoloji kongrelerine ve mesleki çalıştaylara ücretsiz olarak katılma imkanı olabilir. Dergi p.Dr. yayınlarına ait projelerde ve yayınlarda çeşitli görevler üstlenerek, burs mahiyetinde ücret alabilir. 

1-003.jpg

2-006.jpg3-003.jpg4-005.jpg5-004.jpg

2. BÖLÜM

p.Dr. OKUL TEMSİLCİLİĞİ SÜRECİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER

Not: Yukarıdaki açıklamaları okumanız, p.Dr. Okul Temsilciliği hakkında bilgi edinmeniz için yeterlidir.

2. bölümü yani bu bölümü okumak çok önemli değildir. p.Dr. Okul Temsilciliğiyle ilgili daha detaylı bilgi edinmek isterseniz için bu bölümü de okuyabilirsiniz. 

ASİL TEMSİLCİ OLAN ARKADAŞIMIZIN;

a) Eserlerimizi Öncelikle Kendisinin Temin Etmesini 

b) Kendi Sınıfında ve Çevresinde, En Az 10 Arkadaşının Kitaplarımızla Tanışmasını Sağlamasını

c) Diğer PDR Sınıflarına Tanıtım Duyurusu Yapmasını Talep Ediyoruz

1) WhatsApp’tan bize ulaşarak p.Dr. Temsilciliği için başvuru yapan arkadaşımıza, “Aday Temsilcilik, Asil Temsilcilik ve Yıldız Temsilcilik” hakkında bilgi veriyoruz. Ardından ön taleplerimizi karşılayan arkadaşımızla “Asil Temsilcilik” sürecini başlatıyoruz. Arkadaşımız; değerlendirme kriterlerimizi karşılıyorsa, temsilcilik işini yapabileceğine dair kendine güveniyorsa, sunum ve organizasyon becerileri iyiyse, aldığı sorumluluğu yerine getirebilecekse ve gerçekten istekliyse ona görevi veriyoruz.

2) p.Dr. Okul Temsilcisi olan arkadaşımız, p.Dr. Kitap & Dergi p.Dr. tarafından hazırlanan eserlerin tanıtımını yapıyor. Bir nevi sınıfa toplu kaynak kitap almak şeklinde bir faaliyet yapıyor. Bu nedenle, diğer öğrencilere eserlerimizi tanıtacak ve bir anlamda sorumluluk alacak olan Okul Temsilcimizin, öncelikle kendisinin eserlerimizi almasını ve incelemesini bekliyoruz.

3) Asil Temsilci olan arkadaşımızdan ilk beklentimiz, tanıtacağı kitapları en başta kendisinin yakından tanıması ve bilmesi gerekeceği için, eserlerimizi öncelikle kendisinin temin etmesidir. Kitapları temin eden ve inceleyen Asil Temsilcimizden bir diğer talebimiz ise; Sınıf Duyurusu yapma provası olacak şekilde, vereceğimiz metne uygun bir tanıtım/duyuru vidyosu çekmesi ve bizle paylaşması olacaktır.

Eserlerimizi Okul Temsilcisi aracılığıyla tanıtmamızın mantığı şudur: Eserlerimiz kampüslere toplu olarak geldiğinde, internet kitap satış sitelerine göre çok daha düşük ücretlerle alınabiliyor. Örneğin internette 79-80 TL’ye alınan bir eserimiz, toplu olarak alındığında 50-60 veya 70 TL’ye kadar düşebiliyor.

(p.Dr. Kitap Yayınları ve Dergi p.Dr. için çaba harcayan Okul Temsilcilerimize, eserlerimizi ücretsiz olarak vermek isteriz ancak bu uygulama şuan için mümkün görünmüyor. Çünkü yaklaşık 100’den fazla okul temsilcimiz var ve kitapları temsilcilerimize hediye olarak gönderirsek, altından kalkmakta güçlük çekeceğimiz bir mali yük ortaya çıkıyor.)

4) p.Dr. Okul temsilcisinin görevi özet olarak; sınıfları (2-3 arkadaşıyla birlikte) dolaşıp eserlerimizi tanıtmak, duyuru yaptığı sınıfta hangi esere toplam ne kadar talep olduğunu belirlemek ve o sınıftan bir sınıf temsilcisi seçerek, talep listesi oluşturmasını sağlamak şeklindedir. Ayrıca okuldaki toplam talep netleştikten sonra, p.Dr. olarak eserlerimizi toplu halde okul temsilcimize gönderiyoruz ve okul temsilcimiz de sınıf temsilcileri aracılığıyla okulda dağıtımını yapıyor.

5) Okul Temsilcimiz, ek olarak "p.Dr. Whatsap Temsilciler Grubuna" ekleniyor. Tüm temsilcilerimizin yer aldığı Temsilciler Grubunda, tanıtım süreciyle ilgili fikir alışverişi yapılıyor. Bunun yanı sıra WhatApp grubumuzda mesleki paylaşımlar, akademik çalışmalar ve uygulamaya yönelik bilgilendirmeler yapılıyor.

6) Temsilci olacağı kesinleşen arkadaşımızı sitemiz dergipdr.com'un "Temsilciler" bölümüne ekliyor ve Okul Temsilcimiz aracılığıyla eserlerin tanıtım sürecini başlatıyoruz. 

Temsilcilik Sürecinde Herhangi Bir Sorun Yaşar Mıyım?

p.Dr. ekibi, 8 yıldır bu şekilde faaliyet yürütüyor ve hiçbir mağduriyet yaşatmadı. Çalışma tarzımızdan dolayı sorun yaşayan herhangi bir meslektaşımız olmadı. Zaten eserlerimizin tanıtım süreci, dönemde 1 kez ve yılda toplam en fazla 2 kez oluyor.

Bu anlamda Okul Temsilciliği, temsilcilerimiz için okul derslerini engelleyen ağır bir sorumluluk olmuyor ve kendilerine ekstra yük getirmiyor.

Bizler, PDR bölümü mensubu arkadaşlarımıza güvenen ve onların da güvenini kazanmış bir hareketiz. O nedenle bizden yana, kesinlikle sorun yaşamazsınız. 

PDR Kitap Yayınları, tüm resmi ve yasal şartları karşılayan bir yayınevidir. p.Dr. Kitap & Dergi p.Dr; Kültür Bakanlığı Yayıncılık Sertifikasına sahip, Türk Patent Enstitüsü tarafından markası tescillenmiş, Vergi Levhası olan ve  alanımızın en köklü kurumlarından birisidir.

Ancak ekibimizden olmadığı halde, bizim adımızı kullanarak maddi-manevi menfaat elde etmeye çalışan kişileri, eserlerimizi fotokopi/fotoğraf çekme/tarama gibi illegal yollarla çoğaltan kişileri yasal yollara başvurabilmemiz ve hukuki takip başlatmamız için lütfen bize bildiriniz.

Temsilciliği Bırakmak İstediğimde Ne Olur? 

p.Dr. Okul Temsilciliği gönüllü olarak yapılan bir faaliyettir. O nedenle başvuru yapan kişiden herhangi bir maddi talepte bulunulmaz. Benzer şekilde temsilciliği bırakmak isteyen kişi de herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaz. Çünkü sözleşme imzalama veya endişe oluşturacak farklı bir bağlayıcı unsur yoktur.

Ancak Okul Temsilcisi arkadaşlarımızın, bizi zor durumda bırakmamaları ve vicdani olarak sorumlu davranmaları için, aldıkları "p.Dr. Okul Temsilciliği" görevini ve sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirmelerini bekliyoruz. Çünkü onlar başvurduğu ve temsilci olarak belirlendiği için, gelecek yeni temsilcilik başvurularını almıyoruz. 

Okul temsilcimiz, sorumluluk aldığı halde eğer gerekli özeni göstermez ve ihtiyaç duyulan tanıtım çalışmalarını elinden geldiği kadar etkili bir şekilde yapmazsa; kendi üniversitesinde PDR okuyan öğrencilerin eserlerimize kolayca ulaşma fırsatını engellemiş olur.

O nedenle Okul Temsilcilerimizden talebimiz, ricamız ve beklentimiz; etkili bir tanıtım yapmaya çalışmaları ve bunu başarmak için de p.Dr. ekibinin önerilerine ve yönlendirmelerine kulak vermeleri yönündedir. Ayrıca mümkün olduğunca (sağlık ve diğer acil özel sebepler dışında) dönem ortasında temsilciliği bırakmamalarını istiyoruz.

Bunun yanı sıra, Okul Temsilcimiz elinden gelen tanıtımı yapmasına rağmen eserlerimize ilgi olmayabilir. Bu durum, “canınız sağolsun” diyeceğimiz bir durumdur. Çünkü bizim için önemli olan "tanıtım için elimizden geleni yapmış olmaktır." Bu anlamda kitap talep miktarına endeksli bir "başarı" ölçütü belirlemiyoruz; p.Dr. Temsilciliğinin sahiplenilmesini, sürecin etkili bir şekilde yürütülmüş olmasına ve tanıtımın özenli bir şekilde yapılmış olmasını önemsiyoruz. 

Her dönemin sonunda Okul Temsilcilerimize "devam etmek ister misiniz?" şeklinde soruyor ve fikir alış verişi yaparak son kararı birlikte veriyoruz.

 p.Dr. Okul Temsilcisi Olmanın Avantajları

p.Dr. Kitap & Dergi, PDR alanında kendi kategorisinde ilk ve tek olan bir organizasyondur. p.Dr. Okul Temsilcisi olan arkadaşlarımıza, mesleki gelişim ve kariyer fırsatı anlamında birçok katkı sunuyoruz. Bunlardan bazıları şöyle;

1) p.Dr. Okul Temsilcileri Buluşması ve Akademik Eğitim Çalıştayı 

(p.Dr. Okul Temsilcilerimizden bir kısmına, yaptığımız buluşmalara davet edilme olanağı sunuyoruz. Eğitim ve çalıştay içeriğinde yer alan konaklama, psikolojik eğitimler ve kültür gezileri gibi faaliyetleri ücretsiz olarak sunuyoruz) 

Ücretsiz Akademik Eğitim Çalıştayına Dair Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

2) Psikolojik Test Eğitimleri 

(p.Dr. Okul Temsilcilerimize ücretsiz test eğitimleri aldırıyoruz) 

Temsilcilerimize aldırdığımız eğitimleri incelemek için tıklayınız. 

3) Yazarlık Yapma ve Makale Yazım Becerisini Geliştirme

p.Dr. Okul Temsilcilerimize web sitemizde ve dergimizde köşe ayırarak, mesleki yazılar yazmasına ortam oluşturuyoruz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızda paylaşım yaparak, sesini duyurma olanağı sunuyoruz. 

Instagram hesabımız için tıklayınız

Facebook hesabımız için tıklayınız

Twitter hesabımız için tıklayınız

4) Sosyal Çevre Kazanma ve Network Edinme İmkanı

(p.Dr. ailesi, yaklaşık 100 kişilik p.Dr. Okul Temsilcisi ve toplamda 200 kişilik p.Dr. Temsilcisinden oluşuyor. Ekibimize katılan temsilciler, tüm illerden ve tüm PDR bölümlerinden arkadaşlar ediniyor. Mezuniyet sonrasına yönelik geniş bir mesleki bağlantı ağına sahip oluyor. Ayrıca kendi kampüsünde çevresi genişliyor, bölüm öğrencileriyle ve hocalarıyla diyaloğa geçiyor.) 

5) PDR Bölümünün En Köklü Öğrenci Ailesinde Yer Alma Olanağı

(p.Dr. ailesi olarak, 8 yıllık birikimimizle, özellikle yayıncılık anlamındaki tecrübemizle ve organizasyon yeteneğimizle, PDR öğrencilerine yönelik gelişimsel faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ayrıca PDR bölümü için çalışan birçok yararlı oluşum var. Biz de elimizden geldiğince her türlü oluşumu ve güzel çalışmaları destekliyoruz, ihtiyaç duyduğumuzda onlardan da destek istiyoruz. Bu anlamda kendimizi hiç kimseye alternatif veya rakip olarak konumlandırmıyor; birbirimizi aynı yolda yürüyen arkadaşlar ve bir elin parmakları olarak görüyoruz.) 

Ayrıca yukarıda da belirttiğimiz gibi, yılda 1 veya 2 kez düzenlenecek olan "p.Dr. Okul Temsilcileri Buluşması ve Akademik Eğitim Çalıştayı" na ücretsiz olarak katılma fırsatı elde edeceksiniz. (Çalıştay'ın kontenjanı sınırlı olduğundan, katılımcılar, Yıldız Temsilciler arasından ve okul temsilciliği yaptığı okulda etkili tanıtım yapan arkadaşlarımız arasından seçilerek belirlenmektedir.)

p.Dr. Okul Temsilciliği’nin size getireceği faydalardan yalnızca birkaçını bu şekilde belirtebiliriz. Eğer bu konuda istekliyseniz, ancak kararsız kaldıysanız detaylı olarak da bilgi verebiliriz. 

Temsilcimizin olmadığı üniversitelerden birindeyseniz, ya da okul temsilci yardımcısı olmak ve okul temsilcisi arkadaşımıza yardımcı olmak isterseniz, WhatsApp yoluyla, başvuru formu yoluyla veya dergipdr@gmail.com üzerinden direkt olarak bize ulaşabilirsiniz. 

p.Dr. Temsilcisi Olursam, Diğer Grupların Çalışmalarına Da Katılabilir Miyim?

p.Dr. ekibi; mesleğimiz için çalışma yapan küçüklü büyüklü her türlü organizasyonu elinden geldiğince destekliyor. Aynı şekilde onlardan da destek bekliyor ve ihtiyaç duyduğunda destek talebinde bulunuyor. 

p.Dr. temsilcisi veya yazarı olan arkadaşlarımız, alanımızla ilgili diğer grupların çalışmalarına da çok rahat bir şekilde katılabilir. Bu konuda "ya bizimle ol, ya da onlarla"  gibi bir yaklaşım sergilemeyiz; çünkü bizim işimiz birlik ve beraberlik içinde olmak. Biz, faydalı olan ve arkadaşlarımızın gelişimine katkı sağlayacak her türlü oluşumun yanındayız, yardımcısıyız. 

PDR alanıyla ilgili yayın yapan birçok sitede ve dergide, zamanında p.Dr. ekibinin içinde yer almış arkadaşlar yazılar yazıyor. 

Bu konuda arkadaşlarımızın her gruba ve çalışmaya yönelik; "ben kimsenin personeli değilim, benim için hangi faaliyet faydalı olacaksa orada yer alırım" biçiminde yaklaşım sergilemesi daha yararlı olacaktır.

Bu bağlamda özet olarak, başka platformlarda veya gruplarda çalışma yürütmek, p.Dr. Okul Temsilcisi olmak için engel teşkil etmemektedir. Ancak p.Dr. Temsilciliği önemli ve asıl iş olarak görülmeli, önem sırasının alt basamaklarında kesinlikle yer almamalıdır. Profesyonel bir organizasyon olan p.Dr. ekibinin, okul temsilciliği yapmak isteyen arkadaşlarımızdan beklentisi bu yöndedir.

Özet Olarak p.Dr. Okul Temsilcisi Olmanın Avantajları

p.Dr. Kitap & Dergi, PDR alanında kendi kategorisinde ilk ve tek olan bir organizasyondur. p.Dr. Okul Temsilcisi olan arkadaşlarımıza, mesleki gelişim ve kariyer fırsatı anlamında birçok katkı sunuyoruz. Bunlardan bazıları şöyle;

1) p.Dr. Okul Temsilcileri Buluşması ve Akademik Eğitim Çalıştayı 

(p.Dr. Okul Temsilcilerimizden bir kısmına, yaptığımız buluşmalara davet edilme olanağı sunuyoruz. Eğitim ve çalıştay içeriğinde yer alan konaklama, psikolojik eğitimler ve kültür gezileri gibi faaliyetleri ücretsiz olarak sunuyoruz) 

Ücretsiz Akademik Eğitim Çalıştayına Dair Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız

2) Psikolojik Test Eğitimleri 

(p.Dr. Okul Temsilcilerimize ücretsiz test eğitimleri aldırıyoruz) 

Temsilcilerimize aldırdığımız eğitimleri incelemek için tıklayınız. 

3) Yazarlık Yapma ve Makale Yazım Becerisini Geliştirme

p.Dr. Okul Temsilcilerimize web sitemizde ve dergimizde köşe ayırarak, mesleki yazılar yazmasına ortam oluşturuyoruz. Ayrıca sosyal medya hesaplarımızda paylaşım yaparak, sesini duyurma olanağı sunuyoruz. 

Instagram hesabımız için tıklayınız

Facebook hesabımız için tıklayınız

Twitter hesabımız için tıklayınız

4) Sosyal Çevre Kazanma ve Network Edinme İmkanı

(p.Dr. ailesi, yaklaşık 80 kişilik p.Dr. Okul Temsilcisi ve toplamda 200 kişilik p.Dr. Temsilcisinden oluşuyor. Ekibimize katılan temsilciler, tüm illerden ve tüm PDR bölümlerinden arkadaşlar ediniyor. Mezuniyet sonrasına yönelik geniş bir mesleki bağlantı ağına sahip oluyor. Ayrıca kendi kampüsünde çevresi genişliyor, bölüm öğrencileriyle ve hocalarıyla diyaloğa geçiyor.) 

5) PDR Bölümünün En Köklü Öğrenci Ailesinde Yer Alma Olanağı

(p.Dr. ailesi olarak, 8 yıllık birikimimizle, özellikle yayıncılık anlamındaki tecrübemizle ve organizasyon yeteneğimizle, PDR öğrencilerine yönelik gelişimsel faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ayrıca PDR bölümü için çalışan birçok yararlı oluşum var. Biz de elimizden geldiğince her türlü oluşumu ve güzel çalışmaları destekliyoruz, ihtiyaç duyduğumuzda onlardan da destek istiyoruz. Bu anlamda kendimizi hiç kimseye alternatif veya rakip olarak konumlandırmıyor; birbirimizi aynı yolda yürüyen arkadaşlar ve bir elin parmakları olarak görüyoruz.) 

Okul Temsilcilerimize

Ücretsiz Aldırdığımız Test Eğitimleri

8 yıllık süre içerisinde, Okul Temsilcilerimize ücretsiz olarak "Aile Danışmanlığı Eğitimi, Çocuk Değerlendirme Testleri Eğitimi, Cinsel Terapi Eğitimi, Oyun Terapisi Eğitimi, Psikoterapi Eğitimi, Enneagram Atölyesi" gibi birçok alanda test eğitimi aldırdık. 

İlerleyen dönemlerde p.Dr. Okul Temsilcilerimize "Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi, Sanat Terapi, Çocuk Resimlerinin Projektif Yorumlanması" gibi konular başta olmak üzere, yine birçok farklı konuda eğitimler aldırmayı planlıyoruz.

eg2.jpg

egitim-001.jpg

p.Dr. Okul Temsilcilerimize; çalışmalarımıza gösterdikleri özen, ailemize verdikleri önem ve tanıtımlar için harcadıkları emek nedeniyle teşekkür mahiyetinde bu şekilde çalışmalar yapıyoruz. 

p.Dr. ailesine temsilci olarak katılmanız, mesleki gelişiminize katkı sağlayacak, sosyal çevrenizi genişletecek, CV'nize artı değer katacak ve hem okulda hem de alanda özel bir yer edinmenizi sağlayacaktır. Okul Temsilciliği; Bölüm hocalarıyla etkin bir şekilde iletişime geçmenize katkıda bulunacak ve yapacağınız sınıf duyuruları gibi etkinlikler hem mesleki gelişiminizi hem de iletişim becerinizi daha da artıracaktır. 

Ayrıca yukarıda da belirttiğimiz gibi, yılda 1 veya 2 kez düzenlenecek olan "p.Dr. Okul Temsilcileri Buluşması ve Akademik Eğitim Çalıştayı" na ücretsiz olarak katılma fırsatı elde edeceksiniz. (Çalıştay'ın kontenjanı sınırlı olduğundan, katılımcılar, okul temsilciliği yaptığı okulda etkili tanıtım yapan arkadaşlarımız arasından seçilerek belirlenmektedir.)

p.Dr. Okul Temsilciliği’nin size getireceği faydalardan yalnızca birkaçını bu şekilde belirtebiliriz. Eğer bu konuda istekliyseniz, ancak kararsız kaldıysanız detaylı olarak da bilgi verebiliriz. 

Temsilcimizin olmadığı üniversitelerden birindeyseniz, ya da okul temsilci yardımcısı olmak ve okul temsilcisi arkadaşımıza yardımcı olmak isterseniz, WhatsApp yoluyla, başvuru formu yoluyla veya dergipdr@gmail.com üzerinden direkt olarak bize ulaşabilirsiniz. 

p.Dr. Temsilcisi Olursam, Diğer Grupların Çalışmalarına Da Katılabilir Miyim?

p.Dr. ekibi; mesleğimiz için çalışma yapan küçüklü büyüklü her türlü organizasyonu elinden geldiğince destekliyor. Aynı şekilde onlardan da destek bekliyor ve ihtiyaç duyduğunda destek talebinde bulunuyor. 

p.Dr. temsilcisi veya yazarı olan arkadaşlarımız, alanımızla ilgili diğer grupların çalışmalarına da çok rahat bir şekilde katılabilir. Bu konuda "ya bizimle ol, ya da onlarla"  gibi bir yaklaşım sergilemeyiz; çünkü bizim işimiz birlik ve beraberlik içinde olmak. Biz, faydalı olan ve arkadaşlarımızın gelişimine katkı sağlayacak her türlü oluşumun yanındayız, yardımcısıyız. 

PDR alanıyla ilgili yayın yapan birçok sitede ve dergide, zamanında p.Dr. ekibinin içinde yer almış arkadaşlar yazılar yazıyor. 

Bu konuda arkadaşlarımızın her gruba ve çalışmaya yönelik; "ben kimsenin personeli değilim, benim için hangi faaliyet faydalı olacaksa orada yer alırım" biçiminde yaklaşım sergilemesi daha yararlı olacaktır.

Bu bağlamda özet olarak, başka platformlarda veya gruplarda çalışma yürütmek, p.Dr. Okul Temsilcisi olmak için engel teşkil etmemektedir. Ancak p.Dr. Temsilciliği önemli ve asıl iş olarak görülmeli, önem sırasının alt basamaklarında kesinlikle yer almamalıdır. Profesyonel bir organizasyon olan p.Dr. ekibinin, okul temsilciliği yapmak isteyen arkadaşlarımızdan beklentisi bu yöndedir.

Bu haber toplam 21165 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum