Pdr (Rehberlik) Zümre Toplantı Tutanağı Örnekleri

Pdr (Rehberlik) Zümre Toplantı Tutanağı Örnekleri

Rehberlik Zümre Toplantı Tutanakları

PDR (REHBERLİK) ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI ÖRNEKLERİ

Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmenleri "zümre toplantısı yapar mı?" veya "okulda tek Rehber Öğretmense zümre toplantısını nasıl yapar?" sorusu; meslektaşlarımız tarafından sıkça sorulan ve cevabı aranan bir konudur. 

Aslında PDR hizmetleri eğitim-öğretim kapsamında olmadığı için ve ders/branş içeriği taşımadığı için, öğretmenler için geçerli olan "zümre toplantısı"nın Rehberlik personelinden istenmemesi beklenmektedir. Ancak Eylül 2019'da zümre toplantıları yönergesi değişmiştir ve ilgili maddede şöyle denilmektedir:

"MADDE 12- (1) (Değişik: 27/08/2019 tarihli ve 15362682 sayılı Makam Onayı) Eğitim kurumu sınıf/alan zümreleri; eğitim kurumunda aynı sınıfı okutan veya alanı aynı olan öğretmenlerden oluşur. (.....) Alanında bir öğretmen olması durumunda zümre toplantısı, eğitim kurumu müdürü veya müdürün görevlendireceği müdür yardımcısı ile yapılır.Kurul, haziran ayında yapılacak toplantıda, eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere 2 yıl süreyle kendi aralarından birini başkan seçer. Aynı şekilde yedek başkan belirlenir." Bu maddeye dayanarak birçok okul müdürü meslektaşlarımızdan "sene sonu rehberlik zümre toplantısı" yapılmasını talep etmiş ve toplantı tutanağı talep etmiştir. 

Sonuç olarak zümre toplantısının yapılıp yapılmayacağı ayrı bir araştırma ve yazı konusudur. O konu üzerinde tekrar bir çalışma, inceleme ve araştırma yapacağız. 

Bu haberde ulaşmak istediğimiz hedef "zümre toplantı tutanağı" arayan meslektaşlarımıza yardımcı olmaktır. Bu doğrultuda meslektaşlarımız Psikolojik Danışman Yusuf TEKİN, Erkan USLU ve Mehmet POYRAZOĞLU tarafından hazırlanan "Rehberlik Zümre Toplantı Tutanağı Örneklerine" ulaşabilirsiniz. 

 

REHBERLİK ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI - 1

REHBERLİK ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI - 2

REHBERLİK ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI - 3

REHBERLİK ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI - 4

REHBERLİK ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI - 5 

REHBERLİK ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI - 6

Bu haber toplam 45952 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.